The Earth Wind & Fire Pärnu Vallikäärus Watergate'il 21. juunil 201.Foto: Arno Saar
Saund
22. juuni 2014, 20:49

The Earth, Wind & Fire tõmbas esimesest noodist rahva tantsima (5)

Pärnu Vallikäär. Watergate’i veefestivali viimane õhtu on nukralt vihmane. Joped, mütsid, vihmavarjud, pleedid, vihmakeebid- tavaline vaatepilt Eesti vabaõhuüritustel. “Vihm polnud üldse plaanis!” teatab ka ilmataadi peale hingepõhjani solvunud ürituse pressiesindaja.

Ka muusikud olid tema sõnul vihmast häiritud- vihm segas pillide valmis seadmist. Ometi, nii kui lava täitub naeratavate muusikutega, tormab seni morn publik lava ette. Vihm on kui käega pühitud ning viimane kui üks tuim eestlane nõksutab puusi. Ja nagu sellest oleks veel vähe, tuleb välja ka päike, mis kõige lühemale ööle kohaselt loojub terve kontserdi aja.

“Spasiba” hüüdis üks tribuutbändi The Earth, Wind & Fire - Experience feat laulja lavalt heasüdamlikult.

“Nooo!” venitas publik vastu.

“Aitäh!” parandati teda mitmelt poolt.

Laulja oli segaduses.

“Lata?” kuulis ta. Kõik naersid, pidu jätkus.

Hiljem mees vabandas ja lubas, et rohkem enam nii ei tee.

Suurepärane šõu

Al McKay tribuutbändi The Earth, Wind & Fire - Experience feat 14 pillimeest korraldasid laval suurepärase sõu. Et ka pikemate instrumentaalimrovisatsioonide ajal pealtvaataja tuju üleval hoida käis laval pidev tants, trall ja lollitamine. Publiku pilgud olid artistide külge kui kleebitud.

Samas suutis ka iga muusik eraldi publiku üles kütta. Publik kuulas andunult klahvvpillimängija soolot ja saksofonisoolo pani rahva rõõmust kilkama. Lõpuks läks suisa palavaks ning mantlid heideti tantsuhoos õlgadelt.

Muusikud ei staaritsenud, vaid panid hoopis publiku end erilisena tundma. “Te kõik olete siin põhjusega! Te kõik olete säravad tähed!” teatas üks bändi lauljatest.

Maailma suurimatel festivalidel tuuritav bänd jõudis Eestisse vahetult enne kontserti ning siit sõidetakse ka edasi. “Täna on aga teie kord!” innustas üks bändi soliste publikut kaasa laulma, kui neile miski meeldib. “Ainult pidage viisi!” palus mees.

Kui bändi solist alustas hitiga "After the Love has Gone" liigutas see ka muidu emotsioonitu Eesti mehe südant. “Megailus hääl!” kuulsin oma selja tagant üht noormeest ütlemas.