ARMASTAB: Elo Viiding tunnistab, et võib lähedaste suhtes kriitiline olla, kuid see ei tähenda seda, et ta neid ei armastaks või rasketel eluhetkedel ei toetaks. Foto: Teet Malsroos
Inimesed
22. juuni 2014, 11:00

Elo Viiding: minu suguvõsas on kõik ühtehoidvad (4)

"Pärsib või tüütab vahel see, et peab sageli tegelema sellega, kes sa oled – viimasel ajal siiski üha vähem –, kuna ikka ju keegi kuskil poetab halvustavalt: Viidingute klann. Miks mitmenda põlve seppadest või viskimeistritest ei räägita niimoodi eidelik-vinguvalt? Selle peale tahaks kohe öelda, et jah, on klann. Tee siis sina ise oma klann!" rääkis Juhan Viidingu tütar ja poetess Elo Viiding oma perest Eesti Päevalehele antud intervjuus 2006. aastal.

"Ma pean tähtsaks hoolivust lähedaste suhtes. Eks ma olengi natuke selline klanni või famiglia inimene, kes võib omavahel olles lähedasi küll ja küll kritiseerida, aga kes alati hoiab raudselt omadega kokku ega lase neile liiga teha," avameelitses Elo toona.

"Minu suguvõsas on üldiselt kõik ühtehoidvad, ka mehed. Samas on alati jäetud ruumi individuaalsusele, omaette olemisele.

Minu kodus ei ole kunagi lõuanud telekas või raadio üle maja, ei ole lõhutud uksi ega peetud enesestmõistetavaks sellist tüütut argipäevalärmi, nagu praegu suviti igalt aias peetavalt grillipeolt tuleb. Alati on respekteeritud seda, kui keegi tahab omaette olla, arvestatud teise inimesega, ka siis, kui palju inimesi on õue peal koos."