Linda DaSilva kaksikud, kellest üks tuli teisest 24 päeva hiljem ilmale.
Inimesed
21. juuni 2014, 08:45

Üks kaksik sündis teisest 24 päeva hiljem (4)

Tänu Bostoni arstide jõupingutustele on kaksikbeebid Alexandre ja Ronaldo täie tervise juures. Ühist sünnipäeva nad tähistada ei saa – Alexandre tuli ilmale 24 päeva enne Ronaldot.

See, et mõlemad poisid on pärast haruldast ja riskantset sünnituse edasilükkamist terved ja tublid, on arstide kinnitusel erakordne.

Kaksikute emal Linda DaSilval algasid tuhud juba 24. rasedusnädalal, kirjutab wptv.com. Tuftsi meditsiinikeskuse arstid üritasid emaka kokkutõmbeid vaigistada, kuid nelja päeva pärast tuli väga enneaegne Alexandre siiski ilmale.

"Palvetasime, et saaksime tema nuttu kuulda, ja kuulsime," räägib ema. "See oli kergendus, sest teadsime, et oht mitte ellu jääda on 50%."

Arstid panid pisipõnni intensiivravile, kuid ütlesid emale-isale, et nad kaaluksid võimalust lasta Ronaldol emaüsas veidi kauem olla.

"Ma pidasin seda absurdseks!" tunnistab Linda. "Ütlesin: ma ei teadnud, et selline asi on võimalik." Arstid kinnitasid, et Ronaldo süda tuksub kenasti ning poisil tasuks kauem ema kõhus olla.

"Hakkasime siis palvetama," meenutab isa Ronaldo seenior. Teine kaksik tuli ilmale 24 päeva hiljem ning kaalus oma vanemast vennast ligi pool kilo rohkem.