PRESNJAKOV VÕI MERCURY? Nikita Presnjakov võitis Vene näosaate, mille finaalis ta kujutas Briti kultusmuusikut Freddie Mercury’t. Nikita kehastas muu hulgas ka Kurt Cobaini, Filipp Kirkorovit, Stingi, Eddie Murphy’t, Jon Bon Jovit, Bruno Marsi ja Pinki. Parodeerimata ei jäänud ka tema oma isa.Foto: Persona Stars
Inimesed
18. juuni 2014, 07:00

Vene näosaate võitjast Nikitast on saanud telešõude üks säravaimaid tähti

Pugatšova lapselaps: "Ma ei suuda esinemise ajal oma ärevust ohjata." (7)

"Kui aus olla, siis ma ei plaaninud võita. Tavaliselt ma laulan proovides palju paremini. Ma ei suuda esinemise ajal oma ärevust ohjata ning suudan ellu viia vaid 40 protsenti sellest, mis mul tegelikult plaanis oli. Pärast kirun ennast kõvasti," on Vene näosaate "Точь-в-точь" võitnud Alla Pugatšova lapselaps Nikita Presnjakov (23) enda suhtes kriitiline.

Nikita, kes on lapsepõlvest peale unistanud režissööriks saamisest, demonstreeris oma erakordset laulmis- ja esinemisoskust suurele publikule esimest korda alles 2012. aastal, kui ta osales Ukraina paroodiašõus "ШоумаSтгоуон" ("Show Must Go On") ja võitis selle.

Järgnes laulusaade "Kaks tähte" Vene telekanalil Pervõi, kus ta laulis end duetis Olga Kljainiga teiseks. Edu saatis teda ka viimases teleprojektis "Точь-в-точь", kus ta kogus sama palju punkte kui laulja Irina Dubtsova.

Võitjaks kuulutati mõlemad.Komsomolskaja Pravda ajakirjaniku küsimusele, kas tal ei olnud kahju võitu jagada, vastas Nikita, et absoluutselt mitte.

"Vastupidi, see oli suurepärane tunne! Mul on Ira Dubtsova üle siiralt hea meel ja temal minu üle samuti. Ma elasin talle kaasa terve projekti vältel. Närvitsesime koos ka enne punktide kokkulugemist: tema kartis, et mina jään esimesest kohast ilma, mina pabistasin, et lükkan tema teiseks," hoidis Nikita oma peamisele konkurendile pöialt.

Kuidas elas Nikita sisse talle võidu toonud Freddie Mercury rolli?

"Ma vaatasin palju Freddie Mercury live-kontserte ja püüdsin teda jäljendada nendest lähtuvalt. Ta laulis ju "Bohemian Rap­sody't" kontsertidel hoopis teistmoodi – falseti ja vahehingamisega. See on palju raskem, kui jäljendada tema kuulsat laulustiili lihtsalt niisama," selgitas Nikita.

"Pole minu asi enda esinemist kommenteerida, kuid ma võin ütelda, et närveerisin laval kõvasti. Tavaliselt ma laulan proovides palju paremini. Ma ei suuda esinemise ajal oma ärevust ohjata ning suudan ellu viia vaid 40 protsenti sellest, mis mul tegelikult plaanis oli. Pärast kirun ennast kõvasti."

Ühtlasi ei meeldi talle, kui tuttavad kukuvad teda kiitma, kui talle endale tundub, et ta esines halvasti.

"Mulle ei meeldi ka see, kui mind ergutatakse enne lavale minemist. Mul on niigi närv püsti! Ma ei leia endale kohta, ma pean kogu aeg liikuma, kõndima, jooksma. Ja siis veel tuleb mõni inimene ja ütleb: "Nikitotška! Kõik läheb hästi!" ma ei salli seda, sest see tekitab psühholoogiliselt vastupidise reaktsiooni – ärevuse. Ehk on see ebausk."

"Tegin kõik ise."

Nikita sõnul oli tema jaoks projektis osalemise ajal üks tõsisemaid proovikivisid grimmi tegemine.

"Sa ei tea kunagi, millega see eksperiment lõpeb. Mis nägu sa olema saad? Iga meigikunstnik oli erinev," kahtles Nikita iga kord selles, kas meigikunstnikud saavad hakkama piisavalt tõetruu näo tegemisega.

"Pärast vaatad peeglisse ja sul on näol võõras laup, nina, põsed ja lõug, mis teevad kogu miimika kangeks. Aga muuta ei saa enam midagi. Siis ma jälle sulgun endasse ja mulle tundub, et tulemus ei ole sarnane, midagi ei tule välja," on Nikita grimmigi pärast endast väljas olnud.

"Päästavad viimased detailid – kulmude värvimine, parukas. Enne tundub, et sa ei ole üldse parodeeritava inimese sarnane," on ta suur kahtleja.

Kas ta on nõu küsinud ka oma lauljannast emalt Kristina Orbakaitėlt, isalt Vladimir Presnjakovilt või legendaarselt vanaemalt Alla Pugatšovalt? Nikita vastab kohmetult, et ta ei soovi seda kommenteerida.

"Võin vaid öelda, et ei pidanud mitte kellegagi nõu. Tegin kõik ise."

Noormehe arvates olid žüriiliikmed (näitleja Leonid Jarmolnik, ooperilaulja Ljobov Kazarnovskaja ja näitleja Gennadi Hazanov – toim) igati objektiivsed ja ta ei tunne, et keegi oleks talle liiga madalate hinnetega liiga teinud.

"Ma sain madala hinde Filipp Kirkorovi jäljendamise eest. Kuid isegi siis ma imestasin, miks Leonid Jarmolnik pani mulle viis punkti. Oleks pidanud olema kaks," on Nikita ennast hinnates karm.

Vaatamata sellele, et Nikita saate võitis, ei kavatse ta korraldada selle põhjal mitmesuguseid esinemisi, nagu seda on teinud näiteks sarnase saate "Один в один" võitnud näitleja ja saatejuht Aleksei Tšumakov.

"Milleks? Mul on omad huvid. Ma pole ju kloun," tulistas Nikita.

"Minu hing kuulub rokkmuusikale. Meil on bänd Aquastone ja me kavatseme lähiajal esineda ühel muusikaauhindade jagamisel kaveriga Alla Pugatšova loole "Naine, kes laulab". Ütlesime ka kohe, et sellest tuleb rokkversioon, me paneme jõhkralt!" naeris Nikita, kes lubab, et ta jätkab muusika tegemist.

Muusik, näitleja ja režissöör ühes isikus 

Nikita Presnjakov sündis 21. mail 1991. aastal Londonis.

Tema isa on laulja Vladimir Presnjakov juunior, ema – laulja ja näitleja Kristina Orbakaité.

Emapoolne vanaema on Alla Pugatšova, kuid ka isapoolne vanaisa ja vanaema on Venemaal armastatud muusikud – Vladimir ja Jelena Presnjakova.

Nikita on lapsepõlvest peale tahtnud režissööriks saada ning astus 2004. aastal New Yorgi Kinoakadeemiasse (New York Film Academy), mille lõpetas 2009. aastal.

Nikita sai oma esimese väikese rolli filmis «Indigo» 2008. aastal. Sellele järgnesid rollid filmides «Kuused» ja «Kuused-2». Paralleelselt näitlejaametiga arenes ühtlasi tema režissöörikarjäär.

Nikita on võtnud osa Vene ja India räpparite muusikavideote tegemisest ja filmis ka video Kasahhi laulja Tamerlan Sadvakasovi jaoks. Ta on valmis saanud mitu lühifilmi.

2010. aastal võttis ta osa telesaatest «Julmad mängud», kus pääses finaali.
2012. aastal võitis Nikita Ukraina parodeerisšõu «ШоумаSтгоуон» («Show Must Go On»).
2013. aastal laulis ta end duetis Olga Kljainiga telešõus «Kaks tähte» teiseks.
2014. aastal asutas oma ­bändi Aquastone, mis viljeleb rokki.
2014. võitis Nikita näosaate «Точь-в-точь», kus ta kogus laulja Irina Dubtsovaga sama palju punkte.