MARTIN HELME Foto: ARNO SAAR
Inimesed
17. juuni 2014, 20:13

Isaks saanud Martin Helme: "Hirmus hea meel on kodus jälle lapse nuttu kuulda" (68)

Eile sündis poliitik Martin Helme perre poisslaps, kes sai endale nimeks Edward. Elevil mehe sõnul on kodu taas titekisa täis ja suvised plaanid segi löödud, kuid enam paremini ei saakski.

"Edward kaalus täpselt neli kilo ja oli 52 sentimeetrit pikk," räägib Helme uhkelt.

Ema ja pisipoeg on juba haiglast kodus ja kosumas.

Helme sõnul on ta olnud kõikide oma laste sünni juures, mistõttu polnud erand seegi kord.

"See oli üks kiiremaid ja lühemaid sünnitusi, mis meil on olnud. Vaeva ja valu oli varasemast vähem," hindab kogenud Helme seekordset sünnitust.

"Hirmus hea meel on kodus jälle lapse nuttu kuulda. Ma ei oska kirjeldada, et kui tore on kuulata seda väikese ägisemist," särab Helme suurest rõõmust.

"Kõige ägedam on see, kui beebi esimese kisa lahti lööb"

Helme sõnul tuli neil kaasa Eevaga idee veel ühe järglase saamiseks pähe eelmisel suvel.

"No vanemad lapsed on juba suured, et tahaks ikkagi veel väikseid lapsi koju," räägib Helme, et tema siiani noorim laps saab peagi 10-aastaseks.

Helme on veendunud, et kui vanasti koosnes suur perekond kolmest lapsest, siis tänapäeval algab suur perekond ikkagi neljast lapsest ja lisab : "Neli on uus kolm!"

"Kõige ägedam on see, kui beebi esimese kisa lahti lööb. Siis on selge, et kõik on kombes," meenutab Helme eile kogetut.

Pisike Edward ei lasknud seda kisa kaua oodata, mistõttu anti ta ka kohe emale, et perepea saaks nabanööri läbi lõigata.

Pisikese beebi ees Helme küll hirmu ei tunne, kuid kinnitab, et alati on esiti harjumatu midagi nii väikest, õrna ja õblukest kätel hoida.

"Ta on tugev tegelikult juba," kiidab isa poega, kes üritavat juba ringi vaadata ja uudistada.

Kuidas lapsele nimi valitud sai?

Helmede perekonnas peeti maha üks tõsine nimevalik, sest kõigil pereliikmetel oli õigus paberile kirja panna 3 nime, mida uus ilmakodanik kanda võiks. Seejärel alustati nimede maha tõmbamist. Perepea sõnul kadusid tema pakutud variandid suhteliselt kiiresti valikust.

Enne lapse sündi oli kogenud paar juba kõik vajaliku valmis varunud, et ei peaks nende esimeste ja armsate hetkede juurest beebist eemal olema ja asju ostmas käima.

Kas Helmede tegusasse perre võiks veel lisa oodata?

"Iga kord, kui laps ära sünnib, siis naine vannub mulle, et ei – rohkem enam ei! Arvestades, et oleme 70ndate põlvkond, siis võiks järgmised põlvkonnad teatepulga üle siiski võtta," usub Helme hetkel, et ehk piisab neljast lapsest küll.

Isapuhkuse peale pole mees veel mõelnud, kuid lubab seda teha.

"Varsti peaks hakkama niisama suvepuhkus," arutleb ta, et tänavune väga tavaline olema ei saa, mistõttu on perel ka kõik puhkuseplaanid suhteliselt segamini.

Palju õnne ka Õhtulehe poolt!