Foto: Arno Saar
Saund
16. juuni 2014, 22:12

GALERII: Robert Plant haaras publiku juba esimese looga (16)

Selliseid detsibelle pole Saku Suurhalli seinad varem küll kuulnud! Ka kolmandal rõdul istudes olid kõrvad esimestest helidest hetkega lukus. Aga see oli hea tunne. Zeppelin on tagasi, ütles üks keskeas neetides naisterahvas pärast kontserti. Ja tal oli tuline õigus.

"Tallinna inimesed, lõpuks ometi tulen ma tagasi! Enam mitte vene džiibiga Haapsallu koos pöörase linnapeaga, enam mitte Tšaikovski suvekodusse Läänemere kaldal, enam mitte pöörastele pidudele, kus tuletõrjeauto katuselt vahtu lendab, vaid Tallinnasse! Sel õhtul ei toimu ühtegi poissmeestepidu!" lubas Led Zeppelini endine laulja Robert Plant oma videopöördumises enne kontserti Saku Suurhallis.

Poissmeestepidude kohta Tallinnas ja Eestis ei oska midagi kosta, aga muus osas pidas maailma rokkmuusikas üheks parimaks lauljaks tunnistatud Plant oma sõna. Koos Zeppeliniga taevasse tõusnud Plant, kes naelutati sinna igaveseks ansambli neljandal albumil ilmunud (ning paljude arvates rokkmuusika parima looga) "Stairway to Heaven", selle lauluga publiku ette enam ei ilmu. Küll kõlas Planti ja ta uue bändi Sensational Space Shifters esituses lugusid nii laulja soolokarjääri repertuaarist kui ka Led Zeppelini kullafondist. Sest kuhu mujale kui mitte kullafondi sellised lood nagu "Babe, I'm Gonna Leave You", "Black Dog", "Going to California", "Whole Lotta Love" või "Rock and Roll" siis veel paigutada.

Muide, kontserti oli kuulamas ka Tom Jones, kes koos Robert Plantiga lavalgi üles on astunud ja täna siinsamas Saku Suurhallis esimest korda Eestis esineb. Enne Planti ja ta bändi esinemist said kaks suurt lauljat lava taga ka kokku. Ja siis ta tuli, ilma Jonesita. Aga selleks õhtuks polnud Planti kõrvale kedagi teist vajagi, sest ta sai saalitäie publikut otsekohe oma võrku. Muud polnud vajagi, kui Joan Baezi kaverit "Babe, I'm Gonna Leave You".

Edasi tulid vaheldumisi nii Planti uue bändi The Sensational Space Shiftersi kui Zeppelini parimad palad ning kõik, kes oma iidolit olid kuulama tulnud, ei jäänud bändile võlgu: sellist tänuvilet pole selle saali seinad samuti vist mitte kunagi kuulnud.