KAHTLASELT KÕHETU: Kuulu järgi kannatab tulevane kuninganna anoreksia all. Foto: Reuters
Inimesed
16. juuni 2014, 07:00

Hispaania printsess Letizia salaelu ning skandaalid (17)

Ehkki paljud hispaanlased ei pidanud paslikuks, et nende nägus kroonprints Felipe võtab naiseks lahutatud saatejuhi, võitis sarmikas ja oivalise stiilitundega Letizia nende südamed. Kuid pulmadest saadik on printsess neil alatasa hambus olnud – küll kehakaalu, küll ninalõikuse ja väidetava salaabordi tõttu.

Kuna Letizia oli oma tulevase mehe, Hispaania troonipärija prints Felipega tutvudes 31aastane, polnud midagi imestada, et ta on mõnevõrra elu näinud. Kaunil rohesilmsel uudistesaatejuhil on seljataga abielu endast üheksa aastat vanema kirjaniku ja kirjandusõpetaja Alonso Guerrero Péreziga. Letizia ja Alonso olid enne 1998. aastal peetud pulmi kümme aastat koos olnud. Abielu kestis vaid aasta. Kuid tulevase kuninganna minevik kogu selles kirevuses on hispaanlastele alles hiljaaegu selgeks saanud.

Letizia lapsepõlv oli täiesti tavaline, kirjutab Daily Mail. Põhja-Hispaanias Oviedos sündinud tüdruk on ajakirjanik

Jesus Alverezi ja tema esimese naise, meditsiiniõe Maria Rodrigueze esiklaps. Letizial oli kaks õde: Telma ja Erika. Telma on majandusteadlane, teist sõsarat aga pole enam. Depressiooni all kannatanud noor naine võttis endalt elu.

Saatuslik kohtumine naftareostuspaigas

Letizia käis keskkoolis Madridis, sai bakalaureusekraadi ajakirjanduses ja magistrikraadi audiovisuaalses ajakirjanduses. Ta on töötanud ajalehtedes ja Hispaania telekanalis TVE. 2001. aasta terrorirünnakute ajal oli kaunis noor naine uudisteankur, kes käis ka õnnetuspaigal otseülekandeid tegemas. Aasta hiljem tutvus Letizia kroonprints Felipega – samuti õnnetuspaigal, naftareostuskohas Põhja-Hispaanias.

Nägusal printsil oli olnud arvukalt armulugusid, näiteks käis ta mitu korda kohtamas

Hollywoodi tähe Gwyneth Paltrow’ga. Felipe vahepealse kindla sõbratari, norra fotomodelli Eva Sannumi praakisid kuningas ja kuninganna välja tissipiltide tõttu. Kohtumine Letiziaga muutis kõik.

Halvad suhted äiaga vallandasid anoreksia?

Järgmisel aastal pani teletäht ootamatult ameti maha ja juba paari päeva pärast kuulutati välja kuninglik kihlus. Et Letizia esimene abielu polnud kiriklik, ei vajanud ta troonipärijaga naitumiseks selle annulleerimist. 2004. aastal Madridis peetud pulmad olid üleriigiline rõõmupidu.

Letiziast kujunes hispaanlannade stiili-ikoon. Komme kanda kiirmoekettide, näiteks Zara toodangut, muutis printsessi veelgi populaarsemaks. 2005. aastal tõi Letizia ilmale esiklapse, tütar Leonori. Kaks aastat hiljem sündis teine tütar Sofia. Ent hispaanlaste sümpaatia kauni printsessi vastu hakkas kahanema. Talle pandi süüks morni olekut ametlikel ülesastumistel. Kui Letizia lasi 2008. aastal nina opereerida, tõusis lausa pahameeletorm. Õukonna väitel korrigeerisid kirurgid vaid viltust vaheseina, kuid fotosid vaadates pole kahtlust: printsessi nina oli pärast lõikust märksa kitsam kui enne.

Palju kõneainet on pakkunud ka Letizia kehakaal. Kahe lapse ema on vahepeal olnud lausa hirmuäratavalt kõhn. Kuulu järgi võis anoreksia vallanduda depressioonist. Aastaid on käinud jutud, et printsess ei saa äia, kuningas Juan Carlos I-ga üldse läbi. Kui Letizia ei suutnud Hispaania kuninglikule perele meessoost troonipärijat sünnitada, halvenesid suhted veelgi. Räägiti sedagi, et Letizia, kes ometi on telekuulsus, tunneb end meedia huviorbiidis halvasti.

Õli valas tulle Letizia omaaegse usaldusisiku, tema nõo David Rocasolano mullune paljastusraamat "Adios Princesa" ("Hüvasti, printsess"), kus terve peatükk oli pühendatud väitele, et aasta enne Felipega tutvumist – kui raseduse katkestamine oli Hispaanias veel ebaseaduslik – tegi Letizia abordi. Laps olevat olnud eelmise abikaasa jagu. Enne kihluse väljakuulutamist palunud Letizia nõolt, et too oma käega hävitaks erakliinikus tehtud abordile viitavad dokumendid. Samuti väideti raamatus, et printsess on alla kirjutanud 50leheküljelisele lepingule, mille järgi jäävad lapsed lahutuse korral Felipele.