LÕPLIKULT LAHUS: Meelis ja Kirsti Pai abielu lõppes ametlikult eile, 13. reedel. Nukuteatri endine juht usub, et nüüd on aeg tulevikku vaadata. Foto: Tairo Lutter
Inimesed
14. juuni 2014, 08:00

Abielu lahutanud Meelis Pai: olen lastega lähedasemaks saanud! (92)

"Kui ma sain teate, et abikaasa soovib lahutada, olin vapustatud. Nüüd, kui sellest on möödas aasta, vaatan asjadele teisiti ja usun, et iga lõpp on millegi uue algus. Elu läheb edasi," ei ole abielu purunemine Nukuteatri eksjuhti ja Tallinna linnapea nõunikut Meelis Paid (46) murdnud.

"Abikaasa kolis meie ühisest majast välja mullu 6. või 7. juunil. 10. juunil sain lahutuspaberid. Ma ei varja, et see oli paras läbielamine ja ma ei tea siiamaani, mis oli tema lahkumise põhjuseks," meenutab Meelis Pai, kuidas ta elu abikaasa Kirsti omast lahku kasvas.

"Sel hetkel tundus mulle kummaline, et ta ei proovinud suhet päästa. Tavaliselt käiakse sellistes olukordades perenõustaja juures, psühholoogi vastuvõtul," arutleb Meelis.

"Ma püüdsin temaga ka sellest rääkida ning sõitsin isegi talle Hispaaniasse järele, kus ta puhkas. Hispaanias vaatas aga mulle vastu täiesti võõras inimene, ta oleks justkui nõia juures käinud. Mind pandi lihtsalt fakti ette, et tuleb lahutus, minu arvamust ei küsinud keegi.

Teada, palju mingi kodutöö aega võtab

Nüüd olen mõelnud, et võib olla püüdis ta minuga siiski varem suhte päästmiseks rääkida, aga ma lihtsalt ei kuulanud teda. Olin oma asjadega liiga hõivatud ja liiga kindel, et meie abielu on igavene."

Eile, 13. reedel jõustus Paide abielulahutus, mis oli varajagamise tõttu veninud ligi aasta. Maja, kus Meelis elab koos enda ja Kirsti ühiste poegade Kristoferi ja Gulliveriga, kuulub pooleldi ka naisele.

Viimase aasta ongi Meelis pühendunud poegade kasvatamisele: "Elan laste ja koertega – olen nagu üksikisa. Kuid me saame kamba peale kõigega ilusti hakkama. Hiljuti sündisid meie koeral ka üheksa kutsikat ja see tõmbas tähelepanu mujale. Tegelikult see aasta kaasata on muutnud mind ja lapsi palju lähedasemaks, mille üle mul on väga hea meel."

Varem olid kodutööd Kirsti õlul. Nüüd on tulnud mehepoegadel isekeskis toime tulla.

"Kodutööd ei ole minu jaoks kunagi probleem olnud. Ma olen enda arust päris hea kokk ja suudan mõne roa, mis võtaks tavaliselt valmistamisaega 40 minutit, valmis teha lausa 20 minutiga," naerab Pai.

"Olen aega veel rohkem väärtustama hakanud ja mul on minutipealt teada, kui palju üks või teine kodutöö aega võtab. Näiteks vahepeal torman lõuna ajal koju, viskan midagi pannile, sööme poistega ja kiirustan tagasi oma toimetamiste juurde.

"Miks mitte uut elu nullist alustada?"

Poisid koristavad ise oma tube ja meie suureks abiliseks on robot-tolmuimeja. Meil on ka suur aed, mis vajab hooldamist, kuid oleme ka sellega toime tulnud."

Meelis ei välista, et nende kooselule Kirstiga, kes peab ilusalongi, võis halvasti mõjuda igapäevarutiin. Samas usub Meelis, et kui inimesed saavad 40aastaseks, hakkavad nad oma elu teisiti mõtestama: "See on aeg, kui saab veel muudatusi teha. Lapsed hakkavad suureks kasvama ja tekib rohkem aega iseendale. Miks mitte uut elu nullist alustada?"

Kas mehe pilk on kellelegi juba pidama jäänud? "Mul ei ole uut kallimat," vastab Meelis.

"Kõigepealt tahan, et kõik asjaajamised, mis puudutavad eelnevat abielu, saaksid lõplikult lahendatud. See aasta on olnud kurnav."

Meelis ja Kirsti Pai pulmapäeval müristas ja lõi välku

Meelis ja Kirsti abiellusid 24. juunil 1997. aastal Tallinnas. Kui üheskoos sõideti Pärnu maanteel asuvasse õnnepaleesse, hakkas müristama, lõi välku ja sadas kui oavarrest. "Siis ma mõtlesin, kas see on mingi märk? Miks hakkas just nüüd müristama?" meenutab Meelis pulmapäeva.

"Abikaasa ütles, et ma olin näost lumivalge. Tal käis peast mõte, et nüüd me ei abiellugi. Ju siis hakkas mulle, noorele mehele, see hetk kohale jõudma, et sõuan abieluranda."

Allkirjad said siiski antud ja sõrmused sõrme pistetud. "Meil oli suur ja uhke pulmapidu, kus oli ligi 130 külalist," meenutab Meelis Pai suurejoonelist pulma.

Kooselust Kirstiga on Meelisel meenutada vaid head.

"Need olid toredad ja värvikad aastad. See oli tõeliselt vahva abielu. Püüdsin meie kooselule võimalikult palju värve anda. Näiteks tegime aastas vähemalt neli erinevat reisi ning koos Kirstiga sai täidetud ka üks eluunistus– ümbermaailmareis. Võib-olla Kirsti oli lõpuks lihtsalt õnnetu oma koduperenaise rollis ja tahtis elult ka mingit muud eneseteostusvõimalust," arvab Meelis ning ei salga, et on mõelnud, kas pulmapäeva müristamine on kuidagi seotud asjaoluga, et nende lahutus jõustus 13. reedel.