SKANDAALNE ARMULUGU: 1973. aastal armus Tom Jones samal aastal Miss Maailmaks kroonitud Marjorie Wallace’isse. Armupaar sõitis Barbadosele Miss Maailma teemalist telesaadet tegema, kuid kui miss ja Tom rannal suudlemast tabati, läksid iludusvõistluse korraldajad marru ning neiult võeti suure skandaali saatel tiitel. Foto: Bulls
Saund
14. juuni 2014, 08:00

Tom Jonesi voodist käis läbi sadu naisi (9)

17. juunil Tallinnas esinev Tom Jones (74) oli oma hiilgeaegadel pöörane naistemurdja. Väidetavalt lõbustas ta oma tööpingil – nii hüüti laulja teist garderoobi – igas aastas kuni 250 naist. Ometi on abikaasa Linda, kellega ta abiellus 16aastaselt, endiselt tema kõrval. Mis on nende abielu saladus?

Tomi abikaasal Melindal ehk Lindal peavad raudsed närvid olema, et ta endiselt oma mehe kõrval püsib. Nad hakkasid kurameerima 14aastaselt ja abiellusid juba kahe aasta pärast, 1957. Samal aastal tuli ilmale abielupaari ainus laps, poeg Mark.

Peale arvukate üheöösapsakate on Tomil olnud mitu tõsisemat armulugu. 1960. aastatel talus Linda vaikides kaks aastat Tomi kõrvalsuhet The Supremesi lauljatari Mary Wilsoniga, kuni ta kannatus katkes ja ta ähvardas selle lehma maha lüüa. 1973. aasta detsembris armus Tom äsja maailma missiks kroonitud Marjorie Wallace’isse. Ta lasi kauni ameeriklanna enne Londoni kontserti oma garderoobi kutsuda. Veel samal õhtul suundusid nad hotelli.

Miss Maailmalt võeti Tomi pärast tiitel

Kuu aega hiljem ostis Tom kaks käevõru – ühe Marjorie’le ja teise Lindale. Abikaasa ja armukese sünnipäev olid lähestikku. Armupaar sõitis Barbadosele maailma missist telesaadet tegema, kuid kui miss ja Tom rannal suudlemast tabati, läksid iludusvõistluse korraldajad marru ning neiult võeti suure skandaali saatel tiitel.

15 päeva hiljem sõitis Marjorie ametlik peigmees, ralliäss Peter Revson end Lõuna-Aafrikas võistluse soojendussõidul surnuks. Kaunitar otsis lohutust Tomilt ja salasuhe jätkus. Ent kui paparatsod kõmulise paarikese Las Vegase hotelli basseini juurest kudrutamas tabasid, lõi Tom põnnama ja katkestas Linda reaktsiooni kartes suhted. Marjorie üritas endale küll unerohutablettidega otsa peale teha ja oli ajutiselt koomas, kuid leppis Tomiga ära ning nad on tänini sõbrad.

Joneside abielu üks suuremaid kriise leidis aset 1989. aastal, kui USA modell Katherine Berkery väitis, et tema pisipoeg Jonathan on Tomi sigitatud. Rasedaks jäänud ta 1987. aasta sügisel New Yorgi hotellis staariga veedetud nädalavahetusel. Tom eitas, et tema võiks Katherine’i lapse isa olla. Tavaliselt reporterite eest hoidunud Linda kuulutas oma kodumaja aknast, öösärk seljas: "Tom on mulle öelnud, et ta pole Katherine’iga koos olnud, ja ma usun teda täiesti."

Ent Linda tohutuks alanduseks näitas DNA-analüüs 99,7protsendilist tõenäosust, et Berkery lapse isa on Tom Jones. Laulja nõustus pärast pikka puiklemist pojale elatist maksma, kuid pole temaga kunagi kohtunud. Ka vallaspoeg üritab lauljana läbi lüüa, kuid menu pole talle taganud ka lavanimi Jon Jones. Mulluses The Suni intervjuus väitis noormees, et tema uimasti- ja tulirelvalembuses on süüdi isa puudumine. "Olen suurema osa elust olnud vihane ja masenduses. Süüdistan isa. Kõik on alguse saanud temast."

2010. aastal ajalehele Daily Mail antud intervjuus kinnitas Tom Jones, et tööpingi jaoks on ta juba liiga vana. Oma hallide juuste värvimise oli ta lõpetanud aasta varem. Abielupaar elab 1970. aastate lõpust USAs. Oma praeguses kodus, võltskoloniaalstiilis Beverly Hillsi häärberis, on nad olnud 15 aasta ringis. Ehkki laulja viibib suure osa aastast kontserdireisidel, eelistab Linda Los Angelesesse jääda, seltsiks teenijanna, aednik ja kokk. Abikaasa loobus Tomi seltsis reisimast juba 1960. aastate lõpus. Vana naistehullutaja särab rambivalgel, kuid Daily Maili andmeil pelgab Linda rahvarohkeid paiku ja kannatab kergekujulise depressiooni all. Vahel ei välju ta kuude kaupa kodust.

Miks nad endiselt koos on? "Põhiline on ikka armastus," ütles Tom kahe aasta taguses intervjuus, kuid möönis: "See pole sama armastus mis kirglikel teismelistel. Me kasvasime Lindaga koos üles, oleme pärit ühest kandist, meil on sarnane huumorimeel. See aitab kaasa. Kuidas jätta maha inimest, kellega sa nii hästi läbi saad? Mis mõtet sel oleks? Ja me naerame endiselt palju. Niipea kui koju tulen, küsib mu naine: oled sa viimasel ajal mõnd head nalja kuulnud?"

Kõrvalehüpetest omavahel ei räägita

Seelikukütt ei varja, et Linda on talle truudusetuse pärast mitu koslepit andnud. Kord viskas raevunud naine limusiiniaknast välja 60 000 naelsterlingi väärtuses ehteid, kord viskas Tomi viinapudeliga. Kuid abieluõnne on aidanud hoida ka vaikiv kokkulepe, et kõigest ei räägita. "Ei tohiks teineteist kogu aeg pinnida. Kui teine alailma nuhib, võib sul tema vastu huvi kaduda – ja Linda pole seda minuga kunagi teinud," rääkis Tom kaks aastat tagasi. Kodus olles on ta enda kinnitusel tervenisti abikaasa päralt. "Teen kõike, mida ta tahab. Kui Linda tahab linna peale minna, siis läheme. Kui tahab kodus olla, siis oleme."

Pühkis laupapüksikutega

Tom Jones oli aastakümneid tuntud mehena, kellele naised lavale aluspükse loobivad. Väidetavalt sai see komme alguse 1960. aastate lõpul Las Vegase kontserdil, kus fänn higist tilkuvat staari aidata tahtis ja talle palge pühkimiseks oma püksikud lennutas.

"Jah, pühkisin naiste püksikutega laupa, aga selleks, et olukorda enda kasuks pöörata. Sa ju ei taha närvi minna – publiku peale ei tohiks kunagi närvi minna, sest nad on su esinemise eest raha maksnud," seletas Jones aastakümneid hiljem.

Kuid 2012. aasta sügisel ilmunud raamatus väidetakse, et trussikutega pildumine oli vähemalt algul tasuline reklaamitrikk. Holly-woodi PR-guru Jay Bernstein kirjutas oma mälestusteraamatus "Starmaker", et Tomi mänedžer Gordon Mills katkus 1968. aastal Las Vegases juukseid, sest kontserte Flamingo Hotelis ähvardas läbikukkumine. Publik oli leige ning korraldajad andsid mõista, et Tom võib sule sappa saada. Mills palus Bernsteinil leiutada mooduse, kuidas kuulajaid üles kütta. PR-gurule meenus, kuidas samal aastal oli Jonesi New Yorgi kontserdil juhtunud midagi erakordset. "Tom liikus lauast lauda, peatus siin-seal, et tuttavatele naistele silma sisse vaadates laulda. Äkki tõusis üks naine püsti, libistas püksikud jalast ja ulatas Tomile."

Staar oli šokeeritud – naised olid talle varem pihku pistnud salvrätikuid telefoninumbriga, kuid mitte aluspükse!

Seda intsidenti meenutades lähenes Bernstein Las Vegase hotelli ees naistele ning valis välja need, kes paistsid olevat naljahimulised ja avatud. "Polnud raske veenda hotelli andma mulle paarkümmend võltsvõtit Flamingo logoga ning ma ostsin mitu paari siidist aluspesu," kirjutas ta raamatus.