Foto: AOP
Ilu ja mood
14. juuni 2014, 10:00

Gucci käekotid. Juhtnöörid originaali või võimalikult originaalilähedase koti leidmiseks (3)

Gucci käekotid on pärast Louis Vuittoni omi maailmas ühed enim kopeeritud. Eesti naiste seas on aga Gucci-muccid – nagu neid hellitavalt kutsutakse – vaat et populaarsemadki. Arvestades Gucci kottide hinnataset, on aga üpriski selge, et enamik ei ole Itaalia meistrite kätetöö, vaid Hiina vabrikukaup.

Tasub meeles pidada, et võltsinguid on mitut liiki. On neid, mis on nii-öelda ilmselged võltsingud, mida müüakse turuväravates ja laatadel ning mille hind küünib ehk paari-kümne euroni. Aga on ka neid, mille hind on originaaliga peaaegu samas klassis ehk mille müüjate eesmärk ongi ostjal nahk üle kõrvade tõmmata. Viimased tegutsevad eeskätt internetis, kust disainerikottide soetamine on kui sea kotis ostmine, sest kunagi ei tea, kes tegelikult kotti müüb ning kas piltidel olev kott on üldse see, mida tegelikult müüakse. Samas võib pettureid leida ka kirbuturgudel ja isegi päikesereiside promenaadidel.

Et oleksid kindel, mille eest maksad, pööra tähelepanu järgmistele detailidele.

Eksterjöör

Pea meeles, et Gucci ei tee oma kottide puhul kvaliteedis järeleandmisi. Kõik kasutatavad materjalid on väga kvaliteetsed ja kott peaks juba katsudes tunduma luksuslik ja kallis.

G-tähed

Originaalis on Gucci logo, kaks G-tähte, pigem ovaalse ja väljavenitatud kujuga. Võltsingutel on G-tähed aga ümarad ja küllaltki pontsakad.

Õmblused

Gucci kottide õmblused on väga täpsed ja igasugune ebakorrapärasus on välistatud. Koopial ja originaalil on kõige lihtsam vahet teha pistete järgi. Nimelt on originaalis pisted väikese nurga all, mitte sirged.

Kulla värv

Gucci kotid on tuntud sellepoolest, et erinevalt teistest disaineribrändidest on nende kotidetailidel kasutatav kullatoon küllaltki hele ja tagasihoidlik. Võltsingutel on detailid aga väga kollased.

Nahk

Nahk peab juba katsudes tunduma ehtne. Nahkkotid on seetõttu ka küllaltki rasked. Kui nahk on sile ja õhuke, on tegu võltsinguga. Samuti tasub tähele panna, et Gucci kottidel olevad nahadetailid on valmistatud alati ühest tükist, mis tähendab, et neil pole ühendavaid õmblusi. Võltsingutel on nahkdetailid aga tihti omavahel kokku õmmeldud.

U-täht

Kui kotipinnal Gucci nime väljakirjutatuna enamasti ei näe, vaid kasutatakse kahest G-st koosnevat monogrammmustrit, siis koti sees oleval nahatükil on Gucci alati välja kirjutatud. Originaali eristab võltsingust tihti u-täht. Nimelt peab u vasakult poolt olema veidi jämedam kui paremalt.

Seerianumber

Koti sees peab olema väike nahatükk Gucci kirjaga, mille pöördel on koti seerianumber. Tähele tuleb panna seda, et nahatükk peab olema küllaltki paksust nahast. Kuna numbrid on nahale pressitud käsitsi, ei ole need väga sügavad, küll aga on need alati kahes täpselt ühepikkuses reas. Võltsitud kottidel on nahatükk siledast ja õhukesest nahast ning numbrid on pressitud palju sügavamale. Erinevalt originaalist ei ole numbrid nahatükkidel kahes võrdses reas.

Lisad

Gucci kotid ei ole kunagi mähitud plasti ega kilesse, vaid tulevad pakituna karpi ja tolmukotti. Kusjuures koti ehtsust saab kontrollida ka tolmukoti järgi. Nimelt peab tolmukott olema kätte võttes küllaltki raske. Võltsitud kottide tolmukotid on aga alati sulgkerged.