Täiskuul võib olla inimestele ettearvamatuid mõjusid. Foto: Alamy/AOP
Inimesed
13. juuni 2014, 07:00

Meditatsiooniga täiskuu kaootilise mõju vastu (1)

"Täiskuul on inimesele tegelikult kaootiline mõju. Võib leida selge statistika, mis näitab, et just täiskuu ajal toimub kõige enam kuritegusid, õnnetusi ja muud taolist," selgitab Liisa Vask, Tallinna kesklinnas asuva Bhairava Yoga kooli õpetaja.

Selles koolis töötatakse täiskuu kaootilise mõju vastu ja pakutakse inimestele harmoonia taastamiseks täiskuu Yang spiraalmeditatsiooni.

See käib nii, et inimesed järjestatakse vastavalt tähemärkidele astroloogilisse järjekorda alates Jäärast ja lõpetades Kaladega. Mehed ja naised seisavad vaheldumisi käest kinni hoides ning moodustavad spiraali.

Ruumi täidab intensiivne rütmikas muusika, mille järgi püsti seistes mediteeritakse. Kuna tegemist on tugeva meditatsiooniga, mille käigus võib osaleja kogeda väga suurt energiat ja kaotada isegi teadvuse, viivad sellist meditatsiooni läbi ainult kogenud õpetajad.

Lihtsalt lahti seletatuna on iidse spiraalmeditatsiooni eesmärk muuta kaootiline energia meditatsiooni abil harmooniliseks kasulikuks energiaks.

Joogaõpetajad teavad rääkida, et selle meditatsiooni mõjud võivad kesta kuid: emotsioonid saavad kontrolli alla, masendus ja stressiilmingud taanduvad ja meel saab klaariks.