Hingamisteede nakkuse, mis Briti lauljat Morrisseyt Miamis tabas, ägenemise tõttu ja laulja täie tervenemise huvides tuli turnee edasised üheksa kontserti ära jätta.Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
13. juuni 2014, 07:00

Kokkuvarisenud Morrissey viidi haiglasse (1)

Briti laulja Morrissey jätab ägeda hingamisteede nakkuse tõttu ära oma ülejäänud USA turnee. Kuulu järgi oli endise The Smithsi tähe seisund nii räbal, et ta varises pärast kontserti lava taga kokku.

Mullu jäi Morrissey (55) tervisehädade – algul kopsupõletiku, hiljem haavandi, kõrihaiguse ja verevaesuse – tõttu ära 22 USA kontserti.

Ka nüüdne kontserdireis on ameerika fännidele palju ahastust põhjustanud. Haiguse tõttu jäi ära mitu esinemist, kuid nüüd saabus uudis kogu ülejäänud turnee edasilükkamisest.

Pressiesindaja sõnul on hingamisteede nakkus, mis Morrisseyt Miamis tabas, ägenenud. Täie tervenemise huvides tuli edasised üheksa kontserti ära jätta, vahendab stereogum.com.

Morrissey ametlik fännikülg True To You annab laulja seisundist üksikasjalikuma pildi. Kultusartist varisenud laupäeval pärast Bostoni kontserti kokku ning viidi kõrge palavikuga haiglasse.

Fännid süüdistavad oma iidoli tõsises haigestumises tema kauast soojendusesinejat Kristeen Youngi, kes oli 31. mail Miami kontserdi järel tunnistanud hirmsat nohu, kuid väitnud, et tegu on vaid allergiaga. Ometi sai ka Morrissey tõve kaela ning oli sunnitud järgmise kontserdi ära jätma.

"Kõigi heaolu nimel paluti, et Kristeen lähiaja kontsertidest loobuks, kuid tema otsustas turneelt sootuks lahkuda," kirjutab fännikülg.

"Morrissey ja bänd soovivad talle kõike head ning loodavad, et tema tervis on nüüd tagasi."

Young kinnitab ametlikus avalduses, et tema pole vanameistrit nakatanud.

"Sain allergiahoo, mis möödus 16 tunniga." Lauljatar lisab, et ta ei lahkunud turneelt omal soovil, vaid talle teatati, et Bostoni kontserdil on Morrisseyl juba uus soojendusesineja.

"Mul on väga kahju, et Morrissey end hästi ei tunne. Aga neid valesid ma ei talu – eriti oma tervise kohta."