JUUBEL ON LÕPUSIRGEL: Ivo Linna, Diana Klas, juubilar, Liisi Koikson ning Maarja-Liis Ilus Palmse kontserdil «Suveõhtu Eri Klasiga». Foto: PEETER LANGOVITS/ERR
Inimesed
10. juuni 2014, 07:00

Eri Klas: "Juubel tõi silme ette mu elu moto – hea tahe ja palju armastust!" (4)

"See nädalavahetus oli lihtsalt uskumatu! Ma oleks nagu istunud kinos, vaadanud ühte ilusat filmi ning arutanud omaette, kas see mees seal peaosas olen tõesti mina," naerab maestro Eri Klas. 75 aasta juubelit tähistas ta laupäeval ja pühapäeval mitme kontserdiga.

"Kogu oma elu olen ma soovinud, et sellesse mahuks võimalikult palju sõpru ja muusikat ning seda kõike sain ma nende kahe päeva jooksul ka tunda.

Olen ikka aeg-ajalt mõelnud, kas mul õnnestub enne kastikaane kinnilöömist nii palju sõpru ja muusikat enda ümber näha ja tunda. Õnnestus," õhkab Klas.

Juubeliürituste hulka mahtus laupäeva pärastlõunal Estonia Talveaias elulooraamatu "Eriline Eri Klas" esitlus, õhtul aga ooperi "La Traviata" juhatamine Estonias.

Pühapäeval jätkus juubeldamine Palmses kontsertidega "Suur ooperigala" ning "Suveõhtu Eri Klasiga", kus maestro orkestri ja solistide ees seisis.

"Teise päeva viimase kontserdiga Palmses oleks ma justkui rännanud ajas tagasi oma noorusaega, kergema muusika poole," räägib Klas muljetest.

"Laval olid Ivo Linna, Maarja-Liis Ilus, Diana Klas ja Angelika, kes kõik on mulle nii kallid ja lähedased inimesed."

Publiku seas istusid Klasi lapselapsed ja lapselapselapsed.

"Ka kõik mu naised olid kohal – esimene, teine ja kolmas. Kõiki neid häid ja lähedasi inimesi vaadates tuli mul nende päevade jooksul korduvalt ja korduvalt silme ette mu elu moto: hea tahe ja palju armastust," võtab maestro oma juubelinädalavahetuse kokku.