VALLATU: «Luikede järve» baleriiniks maskeerunud Fokini kostüümilt ei puudunud ka jalge vahelt piiluv luik. Foto: Teet Malsroos
Inimesed
10. juuni 2014, 07:00

Ženja Fokin üllatas taas: ta ilmus kostüümipeole balletiluigeks riietatuna! (52)

Moeehete brändi Expressions sünnipäeval oli üks suuremaid üllatajaid moeguru Ženja Fokin, kes ilmus Louis XIV õukonna stiilis peole balletiseelikus ja -trikoos.

Ehtebrändi 10. sünnipäeva peeti neljapäeva õhtul tõesti uhkelt, barokse Kadrioru lossi ruumides liikunud külalised olid pea kõik kostüümilaenutusest läbi põiganud. Parukad, krinoliinid, slepid, tordid soengus, piraadimütsid ja sukkades mehed oli sellel peol pigem reegel kui erand.

Kohal olid näiteks Anu Saagim ja Krista Lensin, ning paljud teised tuntud näod. Külalised said vaadata tantsu- ja moeetendust, rokkida Lenna Kuurmaa bändi saatel ja keerutada jalga DJ Heidy Purga valitud muusika saatel.

Stilist Ženja Fokin suutis aga tervest Louis XIV õukonnaks maskeerunud peoseltskonnast siiski esile tõusta – ta oli end selleks puhuks riietanud üheks balleti "Luikede järv" luikedest. Miks?

"Kuna pidu toimub Kadriorus, luigetiik on lähedal. Polnud kaugelt lennata," teatab Fokin, kelle välimust ilmestasid veel pitsilised retuusid, ning valge parukas, jalge vahelt vaatas välja luigepea.

Kostüüm on pärit ta enda garderoobist ning lastud õmmelda juba kaheksa aastat tagasi ürituse "Fashion avenüü" jaoks. Pitsretuusid aga valmisid suisa peopäeval.

"Mul on keha liiga pruun, sest tulin eile (kolmapäeval – toim) Iisraelist. Mu sõbranna Liina Stein ütles, et nii pruun ikka ei saa olla ja tegi mulle viie minutiga retuusid valmis," räägib Ženja.

Et tegu oli ehtebrändi sünnipäevapeoga, uurisime Ženjalt, mida tema ehete juures hindab.

"Ehe on emotsioon, eneseväljendus ja tuju," räägib ta. Klassikaks peab Ženja pärleid, kuid soovitab pikka paljast kaela mitte üle koormata.

"Kanna lihtsalt kõrvarõngaid!" soovitab stilist.

Samuti pole tänapäeval tarvis ehetele kulutada metsikuid summasid, tähtsam on leidlikkus.

"Kui sa näed ehet, mis sulle meeldib, siis osta ära," soovitab Ženja. Enda kõige väärtuslikumaks ehteks peab ta sõprade kingitud hõbekäeehet.