Pilt on illustreeriv.Foto: SXC
Film
9. juuni 2014, 12:12

Maailma tähtsaimal animafilmide festivalil linastub enam kui kuus tundi Eesti nukufilme

9. juunil algaval maailma suurimal animafilmide festivalil Prantsusmaal Annecy's linastub sel aastal 23 Nukufilmi stuudios toodetud filmi.

Festivali täispikkade animafilmide võistlusprogrammis linastub Mait Laasi nukufilm "Lisa Limone ja Maroc Orange: tormakas armulugu". Film on senini linastunud Varssavi, Mar del Plata, Goa, Stuttgarti, Utrechti ja mitmel väiksemal filmifestivalil.

Vaatamata senistele festivalilinastustele hindab Nukufilmi juhatuse esimees Andrus Raudsalu filmi valimist Annecy võistlusprogrammi olulisimaks. "Annecy filmifestival on maailma tähtsaim sündmus animavaldkonnas. Annecy festival on animafilmide maailmas samaväärne Cannes'i festivaliga mängufilmi maailmas. Olla valitud Annecy festivali kavasse on animafilmi jaoks sama, mis mängufilmi jaoks pääsemine Cannes'i võistlusprogrammi," lisas Raudsalu.

Lisaks sidrunitüdruku ja apelsinipoisi armuloole linastub festivali raames kolm Nukufilmi filmide eriprogrammi kokku 22 filmiga, millest leiab nii Nukufilmi klassikute loomingut kui ka noorte autorite filme. Nii näiteks on Annecy festival noore animarežisööri Anu-Laura Tuttelbergi nukufilmi "Teisel pool metsa" ametlikuks rahvusvahelise esilinastuse kohaks. Ligi kuue tunni materjali sisse mahuvad veel filmid, mille autoriteks on Riho Unt, Rao Heidmets, Mati Kütt, Andres Tenusaar, Girlin-Bassovskaja, Märt Kivi, Ülo Pikkov, Priit Tender ning loomulikult Nukufilmi alusepanijad - Elbert Tuganov ja Heino Pars.