Kino Sõprus ees peeti solidaarsuskontserti "Astu välja!".Foto: TEET MALSROOS
Galeriid
7. juuni 2014, 23:23

GALERII: Jana Kask, Kaire Vilgats, Vaiko Eplik ja paljud teised artistid kontserdil "Astu välja!" (78)

Kino Sõprus esisel platsil peeti täna hooliva ühiskonna toetuseks tasuta vabaõhukontsert "Astu välja!". 

Esinesid ja toetust avaldasid Vaiko Eplik ja Eliit, Kaire Vilgats, Lauri Liiv, Jana Kask, Rolf Roosalu, Twisted Dance Company, Junk Riot ja teised.

"Kui Eesti soovib olla demokraatlik riik, siis tuleb tal tagada kõikidele makse maksvatele inimestele võrdsed võimalused ja garantiid," ütles Vaiko Eplik tänasel kontserdil. "See on nii elementaarne, et selle kohta diskussiooni pidamine ei tohiks üldse olla vajalik."

 
"Mina armastan inimesi. Erinevaid inimesi. Ma püüan olla mõistev kõikide suhtes ning ma laulan selle nimel," sõnas enne oma esinemist Kaire Vilgats.

Kontserdi lavastaja Jaan Ulsti sõnul on tal kunstnikuna põnev töötada teemadega, mis inimesi puudutavad. "LGBT teemad on Eesti ühiskonnale üks samm paljudest meie eluredelil. Mul on rõõm olla „Astu välja!” kontserdi lavastaja, sest kunst loob meile kõigile võimaluse arendada suhtlemist. Vaid läbi lugude rääkimise ja kuulamise jõuame üksteisest arusaamiseni.”

Vabaõhukontserdist "Astu välja!" sai kolme tunni jooksul osa ligi 1000 inimest. Kontsert tänas ja tunnustas kõiki, kes on välja astunud selle eest, et Eestis oleks iga inimene hoitud ja kaitstud. Vabaõhukontsert toimus lesbide, geide, biseksuaalsete ja transsooliste inimeste solidaarsus- ja kultuurinädala Oma Maailma Avardamise Festival raames. OMA Festival seisab vaba ja hooliva ühiskonna eest, kus kõigil on hea ning turvaline elada, olenemata nende seksuaalsusest ja sooidentiteedist.