OOPER KÄIB KA PUHVETIS: Eesti tõsielusarjadele on iseloomulik, et intriige jätkub kaadri taha rohkem kui ekraanile. Erandiks polnud seriaalist «Ment» tuntud Anna Jankelevitši meheotsing – kandidaat Tarmo osutus mustast hobusest teletöötajaks.
Inimesed
7. juuni 2014, 08:00

Skandaal! Telesaates Mendi-Anna meheks trüginud Tarmo osutus võttemeeskonna liikmeks (54)

Eesti tõsielusarjade telgitagustesse kuuluvad sahkerdamine ja kokkumäng?

Ehkki kolmapäeval lõppenud tõsielusarjas meest otsinud Anna Jankelevitš lahkus sealt vallalisena, ei ole kirgede torm veel vaibunud. Ilmneb, et Tarmo, kes enda sõnul tikkus saatesse kihlveos välja käidud raha ahvatlusel, on hoopis sarja tootjafirma palgal.

"Saates "Anna otsib meest" üht peigmehekandidaati mänginud Tarmo on tegelikult saate tootjafirma Filmimees töötaja, kes osales selles, sest tööandja palus ja lubas vaevatasuks Egiptuse reisi," ütleb anonüümseks jääda sooviv allikas.

32aastane Tarmo olevat osalenud saates seetõttu, et Annale meheks pürgijaid eriti palju polnudki: "Häda ajas härja kaevu!"

Et Tarmo kuulus tegelikult võttemeeskonda, vihjatakse ka netikommentaarides.

Teletoimetaja Katrin Pauts kinnitas, et on Tarmoga mitu aastat tagasi teleproduktsioonifirmas Filmimees ühte kosjasaadet monteerinud. Ta olevat hinnatud spetsialist. "Olin väga üllatunud, kui nägin, et Tarmo nüüd hoopis ise teleekraanil naist otsib. Võib-olla süües kasvab endalgi isu?" imestab Pauts.

"Tõsi ju on, et teletöö on nii pingeline ja kohtinguteks pole eriti aega. Pealegi on Pirita, kus Filmimehe kontor asub, tsivilisatsioonist üsna ära lõigatud. Naabruses on ainult nunnaklooster."

Tarmo suu on lukus

Alles mõned päevad tagasi pihtis Tarmo Õhtulehele, et teda meelitas saatesarjas osalema kuuekohaline summa, mida talle kihlveoga pakuti. Seepeale võttis ta kohe ühendust produktsioonifirmaga Filmimees ja avaldas soovi saates osaleda. Paraku olid kõik kaheksa kohta juba kinni ja Tarmol tuli üks teine mees saatest välja osta, et ise tema asemele trügida. Nüüd on ta suu lukus. "Ma teen tööd, ei kommenteeri!" nähvab Tarmo kommentaaripalvele vastuseks.

Kuigi esimese hooga soostus saate toimetaja Raimo Kummer ootamatult kerkinud küsimustele vastama, ei tee ta seda ometi. Selgitusi tõttab jagama hoopis TV3 avalike suhete juht Annely Adermann. Ta kinnitab, et Tarmo on tõepoolest produktsioonifirma Filmimees vabakutseline monteerija, kes on osutanud teenust ka kõnealuse kosjasaate heaks.

"Kuna Tarmo oli sarjas toimuvaga kursis ja avaldas soovi seda tööd teha, siis ta ka palgati," selgitab Adermann.

Ta ütleb, et monteerija on tehniline töötaja, kel puudub võimalus kontrollida saate sisu. See tähendab, et reaalselt panid sarja kokku toimetaja ja režissöör.

Adermann lükkab ümber väited, nagu oleks saatetegijad Tarmole osalemise eest maksnud või meelitanud teda tasuta päikesereisiga. "Tarmo osalemine sarjas oli täiesti vabatahtlik. Reisi ei ole talle või kellelegi teisele pakutud. Kõik osalised viidi võtetele Siinaile sarnastel tingimustel," kinnitab Adermann.

Ta rõhutab, et tõsielusarja osalistele ei makstud ega maksta raha. "Kui see oleks nii, võinuks sarja ka näitlejatega lavastada ning kogu reality-idee kaotanuks mõtte," leiab avalike suhete juht.

Adermanni meelest on huvitav, et "Anna otsib meest" on tekitanud niivõrd elavat osalejate vastukaja, kes püüavad sarjas juhtunut mitmel moel tõlgendada ja ennast uues põnevas valguses näidata.

Paraku ei olnud saatesarjal vaatamata hämaratele intriigidele televaatajate hulgas erilist menu – Õhtulehe andmetel jäi reiting kehvapoolseks.

Kas Anna tõesti staaritses?

Võttemeeskond eesotsas peatoimetaja Raimo Kummeriga on Õhtulehe veergudel nurisenud, et Anna kukkus Egiptuses staaritsema ja käitus nagu kasvatamatu laps. Ta salgas seda ja solvus süüdistustest nii rängalt, et ei tahtnud enam saate teemal kommentaare jagada. Annale tuntust toonud telesarja "Ment" võtetel ei tundunud temaga probleeme olevat. "Kogu tiim oli mulle nagu perekond," õhkas tänulik naine pärast "Mendi" võtteid.

Tal oli meeskonnast nii raske lahkuda, et valas viimasel võttepäeval pisaraidki.

Petukaup telesaates: printsi ootas kodus rase pruut

Aastal 2010, kui TV3 eetris jooksis glamuurse kosjasaate "Unistuste printsess" teine hooaeg, vihjati Õhtulehele, et piltilusate neidude hulgast unelmate naist otsiv Belgia rikkur Dimi Janssens ei olegi vaba. Keelekandjate väitel konutas Dimi kapinurgas luukere – rase pruut Aila, kes ei suutnud ära oodata, millal telejant kord lõpeb ja tema mees koju lubatakse.

Õhtulehe kõne peale ehmunud Dimi kukkus keerutama, et Aila polevatki tema elukaaslane, vaid armuvalus ahistaja. Naine aga raius nagu rauda, et on siiski Dimi elukaaslane ja ootab tõesti temalt last. Ka seda saadet tootis Filmimees, kust toona väideti, et neil polevat alust Dimi sõnades kahelda: ta olevat neile kinnitanud, et on vaba ja vallaline. Heas usus võetigi mees saatesse.

Tõde aga kerkis siiski päevavalgele: pärast saadet läks Dimi juba avalikult Aila juurde tagasi ja neile sündis tütar. Saates mehele saada lootnud neiud aga kurtsid, et neid veeti ninapidi. "Läksime kõik teadmisega, et see mees on vaba ja seda kinnitas meile ka saatetiim," kurtis Dimi pruudiks pürginud Maris Elu24-le.

Marise andmetel teadsid nii Filmimees kui ka TV3 juba enne võtete algust, et Dimil on elukaaslane juba olemas, kuid varjasid seda.