Inimesed

Produtsent Piret Tibbo-Hudgins: "Eestis jätkub filmi tegemine peaaegu et vaesuse piiril" (14)

LISA KOMMENTAAR

hmm9. juuni 2014, 12:35
Ja enamuses sõidavad need filmi tootjad selliste autodega millistest mina enda 2500 jeurise palgaga unistadagi ei julge....
hmm9. juuni 2014, 12:35
Ja enamuses sõidavad need filmi tootjad selliste autodega millistest mina enda 2500 jeurise palgaga unistadagi ei julge....
hmm9. juuni 2014, 12:35
Ja enamuses sõidavad need filmi tootjad selliste autodega millistest mina enda 2500 jeurise palgaga unistadagi ei julge....
kärss9. juuni 2014, 00:45
minge küsige viiuli aavult oma raha tagasi.tegelikult isegi vist hea,et ta selle raha pihta pani.muidu te suured kunstitegijad oleksite jälle mingi totruse kokku keeranud.
Mimm8. juuni 2014, 19:02
Mitte midagi halba ei juhtuks, kui meil filmide tootmine üldse ära lõpetataks. Küll aga juhtuks midagi head - raha jätkuks ehk sinna, kus seda enam vajatakse ja mõttetud eneseimetlejatest õhuvõngutajad peaksid hakkama midagi tarka ja kasulikku tegema.
lüpsija8. juuni 2014, 18:12
Miks te raiskate minu ja mu laste raha selle peale, et mingid hipid saaksid kaameratega mingit jama toota.
Minge tööle ja siis näete kui raskelt raha tuleb.
kaiee8. juuni 2014, 15:02
Kindlasti mängib oma osa ka see,et ring hoitakse väga koomal ja ressurssi jagatakse ainult tuttavatele. Palju noori on tulnud peale, kellel väga uudsed ideed aga lihtsalt pole raha, et neid realiseerida. Teisalt aga vaesus sünnitab leidlikkust, seega raha taga ei ole ka kõik kinni. Kindlasti on masside viisi selliseid, kes väntavad sünget ja kuiva "diipi" filmi.Keegi ei tee huumorit , ainult vägivald ja draama. Siis ei ole ka publikut, sest keegi ei jaksa vaadata järgmist "uina-muina" koolivägivallast rääkivad filmi. Inimesed tahavad meelelahutust( huumorit, armastust) ...see müüb. Nagu müüs Mehed ei nuta või Siin me oleme. Kõik mäletavad vanu klassikuid, seda mida praegu toodetakse, seda teavad üksikud tarbijad, sest kõik on nii ühte moodi kurvad ja sünged.
See pole tegelikult mingi probleem.8. juuni 2014, 13:38
Raha puudumine ei võimalda lihtsalt eriefektidest kubisevat eepikat vändata. Hullem on ikkagi ideede puudus. Vähene raha ei takistanud Peter Jacksonit nooruses oma kiiksuga filme tegemast või vanahärra Romerot oma zombiklassikat ("Elavate surnute öö" tehti 1969. aastal madala eelarvega ja ekraanil olid näitlejateks nii produtsendid kui kostümeerijad) väntamast. Eestiski tegutses fanatigrupp Õ-Fraktsioon, kes alustas selliste asjadega nagu "Tapja õllejogurti rünnak". Ka Ed Wood tegi ülihalbu ja odavaid filme, kuid paraku osutusid need juba sealpool halba olevaks ja tema saasta fännatakse meeletult.
kuidas8. juuni 2014, 12:47
saab üldse võrrelda Hollywoodi toodangut Eesti omaga...???!!! ok võib-olla indie filme veel kuidagi saab aga kogu süsteem on nagu öö ja päev. Eestis kõik taandareneb ja need mõned tegijad, kelle najal kogu krempel seisab võitlevad tuulevesktiega...
Targutame nii:8. juuni 2014, 11:54
Ideede puudus on üle ilma totaalne, olgu need nõndanim. väärtfilmid või meelejahutus-lahutuslikud. Pidevalt kedratakse ühtsama stsenaariumi uute "staaridega" või üha suuremate ja "uhkemate ilutulestikega" kus "staarideks" kaunitarid kes suudavad eelkäijatest pikemalt ja kõvemini kilada.
Eesti "väärtfilmidest" niipalju, et ikka veel ei olda lahti saadud auahnest sündroomist "ühe filmiga kogu maailma probleemid ära lahendada" Paljud filmid on rasked ja rusuvad nagu silt põrguväraval, et "jätke igasugune lootus" Filmid võivad ja peavadki rasketest probleemidest rääkima aga need ei tohi inimest masendada, masenduses inimene pole võimeline probleeme lahendama, ootab, et keegi teine need lahendaks, kui sedagi. Võib-olla ongi eesmärgiks inimeste tegutsemisaktiivsust ketis hoida, et las nad arutavad ja probleemitsevad, peaasi, et ikka ketist juhitavaks jääksid?
kohalik8. juuni 2014, 11:52
Päris naljakas on ette kujutada, et mõni Hollywoodi filmitootja kurdaks, et riik ei toeta ja filme tuleb toota vaesuse piiril. Meil on filmitootmine (olenemata žanrist) justkui mingi altruistlik isamaaline tegevus, mida riik peaks rahastama, mitte äri.
maksumaksja8. juuni 2014, 11:28
Tee siis midagi kasulikku
jupjup8. juuni 2014, 10:16
aga filmid on ka magedad mida tehakse. asi pole vaesuses vaid ideede puuduses.
näh,on siis viga kuskil vääää8. juuni 2014, 09:49
Meie film id tehakse valmis Hollywoodis,kõik meie näitlejad ,muusikud ja spordim ehed elavad ju teisel pool Atlandi ookeani.
Milleks siia ,Euroopa kõige rikkamasse paika , sellist in imrämpsu vaja olema. Need visatakse välja.
OUT,GET OUT !