Justin BieberFoto: AFP / Scanpix
Inimesed
6. juuni 2014, 14:15

JUBA TEINE VIDEO! Justin Bieber: „Ma pean oma viga tunnistama“

Laulja vabandab pärast seda, kui kõmuleht avaldas juba teistkordselt video tema rassistlikust kõnepruugist.

Justin Bieber on taaskord sunnitud vabandama, nüüd siis juba teise video pärast, kus on näha ning kuulda, et laulja kasutab niiöelda N-sõna ning teeb rassistlikke nalju.
„Ma pean oma viga tunnistama," ütles Bieber, „Ma palun vabandust kõigi käest, keda olen riivanud ja solvanud."

Erinevalt eelmisele vabandusele, mille ta postitas pärast esimese video ilmsiks tulekut Twitterisse, ütles ta seda sel korral otse väljaandele The Sun.
„Seista silmitsi vigadega, mida ma aastaid tagasi tegin, on üks raskemaid asju, mida eales teinud olen," ütles Bieber, „Ma loodan, et mõni teine 14-aastane noor, kes ei mõista veel tegelikult, mis on sõna jõud, ei teeks enam selliseid vigu nagu mina."

Kolmapäeval postitas laulja oma Instagrami kontole veidi teist laadi patukahetsuse: Ta lisas pildi ühest leheküljest, mis on pärit Presbyteriani misjonäri Sarah Youngi 2004. aastal ilmunud raamatust „Jesus Calling". „Meeste tendents on varjata pattu," öeldakse seal, „Kuid Mina olen maailma valgus ja Minu valgus varjab pimeduse." Selle järel on kaks piiblikatkendit.

Mõlemad Bieberi videos – esimene neist esmaspäevane, teine kolmapäevane – on pärit viie aasta tagusest ajast, mil filmiti tema dokumentaalfilmi „Never Say Never". Viimati ilmunud videos on näha Bieberit filmistuudioga sarnanevas keskkonnas laulmas rõvedusi täis paroodiat enda laulust "One less lonely girl". Väidetavalt oli muudetud laulutekstis sees ka anekdoot Ku Klux Klaniga liitumisest.

Bieberi mänedžer Scooter Braun vastas sellele Instagrami pildile võrdlemisi hooliva kommentaariga.
„Mõnedele vigadele pole vabandusi. Need on lihtsalt valed. Aga see, kuidas mees reageerib nendele vigadele... Kuidas neid tunnistab ning õpib nendest.. See loeb tegelikult palju enam kui need vead," ütles ta.

See on järjekordne vastakaid reaktsioone esile kutsunud juhtum, millele eelnes Bieberi kevadine reis Jaapanisse. Seal olles poseeris laulja fotograafide ees Tokyo Yasukuni sõja auks püstitatud pühamus, mis on üks Aasia vastuolulisemaid paiku. Bieber väitis hiljem, et peatus pühamus ainult selle tõttu, et pidas seda ilusaks.
„Kõigi ees, keda ma olen riivanud, ma vabandan südamest," kirjutas ta hiljem, „Ma armastan sind, Hiina. Ma armastan sind, Jaapan." See aga küttis üles pahameele lõunakorealastes, sest nad leiavad, et ka nemad on vabanduse ära teeninud.