Eddie Redmayne portreteerib eluloofilmis füüsik Stephen Hawkingit.Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
6. juuni 2014, 13:34

Peaosas suurteose "Hüljatud" staar Eddie Redmayne!

Stephen Hawkingi elust sünnib film!

Maailma esifüüsiku Stephen Hawkingi elu saab filmilindile. Nimitegelast kehastab mulluse meistriteose "Les Miserablés" täht Eddie Redmayne.

Film ei keskendu niivõrd Hawkingu teaduslikele saavutustele, kui tema esimesele, 25 aastat kestnud, abielule.

Daily Mail vahendab, et Eddie Redmayne tunneb enda sõnul Hawkingi ees mõnigast aukartust. "Tegu on inimesega, kes on avastanud selle, kuidas universum töötab ja on seletanud selle filmi tarbeks keerulise füüsika nii lahti, kui see tavainimese jaoks võimalik on," kiidab Redmayne Hawkingit.

"Ma isegi vabandasin ta (Stepheni -toim.) ees, et õppisin kunstiajalugu, mille peale ta mõistvalt naeratas," jutustab Redmayne.

Linateos pealkirjaga "Theory Of Everything" jõuab ekraanile tänu Hawkingi esimese naise kirjutatud autobiograafiale, kellest mees lahutas pärast kolme lapse sündi ja 25 aastat abielu.

Nõudlik roll tähendab näitlejale rohkem eeltööd.

Hetkel, mil Redmayne oli saanud kinnituse, et tema on peaosatäitjaks vlaitud, alustas ta põhjaliku uurimusega. Ta lahkas põhjalikult kõik Hawkingit kimbutava haiguse tagamaad, et võtta rolli jaoks šnitti.

"Hawkingile anti diagnoosimise hetkel kaks aastat elulootust, kuid see pani ta keskenduma," arvab Redmayne. "Kuidas on võimalik sellise diagnoosiga elada niisugust elu? Ta valis elamise, särasilmi," kirjeldab Eddie.

Kinolinadele võib teost oodata 2014. aasta novembrikuus.

Pilte kaadritagusest näed SIIN!