NAGU KAKS TILKA VETT: Indrek Vaheoja (vasakul) ja Kristjan Rabi on lahti löönud ratastel putka, millega hakkavad mööda Maarjamaad reisima. Foto: LAURA OKS
Inimesed
5. juuni 2014, 07:00

Miks on "Suvesangarite" saatejuhid ühte nägu? (11)

"Kuna inimesed on meid ennegi päris palju omavahel segamini ajanud, siis otsustasimegi, et ühtlustame natuke oma soenguid ja riideid," räägib TV3 uue melusaate "Suvesangarid" üks saatejuhte Kristjan Rabi, kelle sarnasus paarimehe Indrek Vaheojaga on vahel silmanähtav.

Väga tõenäoliselt tekib küsimus, kuidas kahel saatejuhil vahet teha. Vähe sellest, et meestel on sarnased näojooned – Vaheojal ja Rabil on peaaegu äravahetamiseni sarnased ka soengud.

Rabi sõnul on kõik taotluslik. Koos olevat isegi ette võetud retk juuksuri juurde.

"See oli võttepäeva üks osa," täpsustab Rabi.

Meeste lahutamatuks kaaslaseks saatesarjas on üks isevärki ratastel putka, mida nad mööda Eestit kaasas veavad.

Rabi ja Vaheoja demonstreerisid Kalamaja sauna esisel tutvustusel innukalt, kuidas imetlusväärse arhitektuurisaavutusega ümber käia: luuk lahti, "Suvesangarite" silt ette ja mitmekülgne ehitis on kasutusvalmis.

Samavõrra lihtne on hiljem kuut jälle kokku pakkida ja kolme mehe jõul auto järelkärule tõsta.

Veereva riistapuu – mille saatetegijad olevat suveks laenuks võtnud – löövad Vaheoja ja Rabi suvel püsti neis Eesti nurkades, kus parasjagu midagi huvitavat juhtumas.

"Ja mida väiksem koht, seda parem," selgitab Vaheoja sangarite põhimõtteid.

Muu hulgas lubasid mehed esitluse käigus, et ühe püsirubriigina hakkab saates olema ka lõik, milles tutvustatakse praktilisi igapäevaoskusi ja -nippe.

Üleeile oli selleks peen kunst, kuidas avada veinipudelit aku-trelliga. Ühes Kalamaja lokaalis korraldatud näidiseksperiment õnnestus peaaegu perfektselt, korgid said maha võetud nii punase kui ka valge veini pudelilt, ainuke ebasoovitav kõrvalnäht oli korgipuru joogi sees.

"Ja selle jaoks tuleb vein veel läbi sõela lasta," on meestel valmis lahendus, mis ka kohe ette näidati.

"Suvesangarid" jõuab TV3 ekraanile esmaspäevast neljapäevani kell kümme õhtul.