Foto: Erakogu
Blogid
4. juuni 2014, 22:34

Welcome to EstOmniva!!! (20)

Mis värk teil seal Eestis käib? Harilikult saan ikka mina hurjutada konarliku keelekasutuse ja "vigadest kubiseva" õigekirja pärast! Tore, et solidaarsusest on nüüd lausa Eesti riik ise hakanud kasutama mingit estlish segapudru, nagu näiteks silt endistest piinakambritest super luks korteriteks euroremonditud Pagari One. Nüüd siis jälle tegemist mingi onaneerimisega, sedapuhku Eesti Postiteenistuse poolt.
 
Arvan, et tegemist on maailmas ühe vähese postiteenistusega, mille nimi ei kajasta riigi nime. Riigi nimi peaks ju olema üks esimesi asju, mis posti saatmise ja postiteenuse kasutamise puhul pähe kargab. Et noh, aadress ja muu sihuke kraam. Meiekandis on näiteks United States Postal Service, mitte näiteks Super McMax Postal Service. Austraalias tegutseb Australia Post, mitte Kangaroo Carriers jne. 
 
Ehk on tegemist sama sündroomiga, mille kohta arvukad uuringud on tõestanud, et mida madalam vanemate intelligents ja erudeeritus, seda utoopilisemad nimed beebidele pannakse? Et tahaks nagu uhkustada millegiga. Samuti meenuvad mu vanaema jutustused vene soldatite naistest, kes ohvitseride ballidel öösärkides käisid. 
 
Kas Eesti riik tunneb end tõesti siiani nagu vaene sugulane, kes maailma areenil peab hirmsasti üle pingutama? Tihti koomiliste tagajärgedega ja pihku itsitamisega. Välismaalase vaatevinklist ja Eestit külastanud muu-maalaste kinnitusel tean öelda, et Eestis käies vaimustab kõige enam just midagi ehedalt eestilikku: rahvakunst, puutumatu loodus, mahe-põllumajandus, traditsioonilised toidud jne. Lääne kopeerimine, neoontuledes pilvelõhkujad, hüpersupermarketid ja kreembrüleed (või õigemini nende haledad koopiad) mitte ainult ei jäta meid külmaks, vaid me püüame neid vältida. Seda on terve maailm juba niigi täis ja väsitab meeli. Investeerigem ja hoidkem Eesti ainulaadsust, ükskõik kui kodukootud see hetkel ei tunduks. Just seda hing ihkabki!