James Cameron.Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
5. juuni 2014, 07:30

"Avatari" kolm jätkufilmi valmivad korraga

Lavastaja James Cameron selgitas LA Timesi filmifestivalil "Hero Complex", miks kulub kokku seitse aastat, enne kui 2009. aasta hittfilmi "Avatar" esimene järg kinodesse jõuab. Nimelt võttis ta nõuks, et kõigi kolme jätkufilmi stsenaarium peab valmima korraga ja ka võtted peavad toimuma ühekorraga, vahendab filmiblogi Slashfilm.com.

"Esmalt tegin ma aastas 1500 lehekülge märkmeid filmimaailma, selle eri klannide kultuuri, loomastiku ja taimestiku kohta," meenutab Cameron, kes palkas seejärel appi neli stsenaristi.

"Suudaksin kahtlemata kõik stsenaariumid üksi kirjutada, iseasi, kas ka mõistliku ajaga – tahtsime filmid koos üles võtta ega saanud alustada enne, kui kõik kolm käsikirja on valmis ja heaks kiidetud," seletas režissöör.

Cameron osales kõigi stsenaariumide kirjutamisel: esimese järje kirjutas ta kahasse Josh Friedmani, teise järje puhul olid talle abiks Amanda Silver ja Rick Jaffa ning kolmanda järje pani ta kirja koos Shane Salernoga.

"Algul istusime viis kuud kirjutustoas, iga päev kaheksa tundi, ja töötasime nüanssideni välja kolme filmi läbiva loo," räägib Cameron. Seda selleks, et kõik täpselt teaksid, mis nende osale eelnes ja mis järgneb.

Teine "Avatari" film esilinastub 2016. aasta detsembris. Täpselt aasta hiljem onoodata kolmandat ning kaks aastat hiljem neljandat filmi.