LEIA PILDILT TROONIPÄRIJA: Monaco vürstinna Charlene 6. mail oma lossi hoovis külalisi ootamas. Foto: AOP
Inimesed
3. juuni 2014, 07:00

Abikaasa kingib Monaco vürstile viimaks ometi troonipärija (7)

Kahe vallaslapse isa, monarh-elumees saab lõpuks seadusliku troonipärija.

"Vürst Albertil ja vürstinna Charlene’il on suur õnn teatada, et nad ootavad rõõmsat sündmust," seisab Monaco õukonna pressiteates.

"Lapse sündi on oodata aasta lõpul."

See sõnum teeb lõpu pikale uudishimutsemisele, miks pole 36aastane endine olümpiaujuja Charlene endast 20 aastat vanemale Monaco vürst Albert II troonipärijat kinkinud.

Kadunud vürst Rainier III ning Hollywoodi näitlejanna Grace Kelly poeg Albert abiellus Lõuna-Aafrika Vabariigist pärit endise olümpiaujuja Charlene Wittstockiga 2011. aasta suvel. Väheütleva välimusega, kuid kurikuulsa elumehe mainega vürst oli blondi kaunitariga tutvunud juba 2000. aastal ühel spordivõistlusel. Armupaar sai neist kuus aastat hiljem. 2010. aasta juunis kuulutati välja kihlus.

Pruut üritas enne pulmi põgeneda?

Albert II, kelle varandust hinnatakse üle miljardile dollarile, oli üks Euroopa ihaldusväärsemaid poissmehi. Kuid enne pulmi väitis Prantsuse nädalakiri L’Express, et mõrsja üritas vaid mõni päev enne laulatust tagasi koju Lõuna-Aafrikasse põgeneda, kuid Monaco politsei nabis ta Nice’i lennuväljal kinni. Tagatipuks lasknud vürst oma pruudi passi konfiskeerida!

Charlene saanud teada, et kihluse ajal on tema playboy’st peig vanade elukommete juurde tagasi pöördunud. Seepeale kavatses pruut pulmad ära jätta. Sahistati, et peale kahe sohilapse on välja ilmunud veel üks.

Paadunud poissmehe mainega monarhil, kelle varasemate sõbrataride seas on näiteks USA näitlejanna Brooke Shields ja Saksa modell Claudia Schiffer, on kaks abieluvälist last: kümneaastane poeg

Alexandre Togolt pärit endise Air France’i stjuardessi ja praeguse moedisaineri Nicole Coste’iga ning 22aastane tütar Jazmin, kelle ema on Ameerika kinnisvaraagent Tamara Rotola. Mõlemal juhul läks vaja DNA-analüüsi, et vürst isadust möönaks ning oma võsukestele elatusraha maksma nõustuks.

Monaco õukond väitis, et inetu kuulujutt Charlene’i põgenemisest oli lendu lastud puhtast kadedusest.

Pulmad said peetud, kuid järgnevatel kuudel püsis Charlene oma joviaalse mehe kõrval kahtlaselt morn. Noore naise sünge olek paistis kinnitavat kuuldusi, et tema ainus funktsioon Monaco õukonnas on sünnitada Albertile seaduslik järglane, kes tulevikus kääbusriigi trooni päriks.

Varem kehtinud seadusandluse järgi pidanuks Grimaldide klann juhul, kui vürst seaduslikku meessoost järeltulijat ei sigita, Monaco Prantsusmaale loovutama ning kaotama territooriumi, mis on nende valduses olnud 1297. aastast saadik.

Vürsti suhted vallaslastega on heitlikud

2002. aastal sõlmis Monaco Prantsusmaaga uue lepingu, garanteerimaks, et riik jääb ka vürsti seaduslike võsukeste puudumisel sõltumatuks. Kui Albert jääks seadusliku pärijata, päriks krooni tema vanem õde Caroline ja hiljem tolle lapsed – eelisjärjekorras poeg Andrea (29).

Nüüd aga pole Albertil enam muret – troonipärija on tulekul.

Tema suhted oma abieluväliste lastega on aga viimasel ajal olnud heitlikud. Mõni nädal tagasi kuulutas Nicole Coste, et vürst keeldub oma kümneaastase pojaga kohtumast. Alexandre näinud isa viimati mullu septembris. Naine rääkis Daily Mailile, et varem oli Albertil pojaga südamlik isa-poja suhe, millega kaasnesid ühised reisid ja vahvad sünnipäevapeod. Nüüd aga kohtuvat vürst poisiga haruharva.

Põhjus peituvat Charlene’is – too olevat kiivas ega laskvat oma meest poja juurde. "Charlene peaks mu süütu lapse peale mõtlema. Ma ei taha teda rünnata, aga asi on vist armukadeduses, ma ei tea, miks. Olen oma poja nime ja tuleviku eest võideldes põrgust läbi käinud," kinnitas Nicole.

Õige pea kirjutas New York Post, et Monaco vürst eelistas oma tütre Jazmini ülikoolilõpetamise asemel osaleda moešõul. New Yorgis Fordhami ülikoolis õppinud neiu sai diplomi 17. mail. Kuid isa tema tähtsal päeval end näole ei andnud, vaid jäi kodumaale, kus tema ja Charlene võõrustasid Louis Vuittoni moemaja rõivademonstratsiooni.