Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
1. juuni 2014, 19:02

Vaata galeriid! Lisatud Kanal 2 "Reporteri" video!

GALERII: Kütt ja Teder tunnustasid laste heaolusse panustajaid (2)

Sotsiaalminister Helmen Kütt ja lasteombudsman Indrek Teder tunnustasid pühapäeval lastekaitsepäeva puhul inimesi, kes on oma uute algatuste või pikemaajalise tegevusega oluliselt panustanud laste heaolusse.

Sotsiaalministri Helmen Küti sõnul peaks laste kaitse olema kõigi täiskasvanute prioriteet, teatas õiguskantsleri kantselei BNS-ile. "Möödunud neljapäeval astus riik laste kaitses suure sammu edasi, kui kiitsime heaks ligi 20 aastat muutmata olnud uue lastekaitseseaduse. Lapsed on meie tulevik ning seetõttu tuleb alati esikohale seada nende huvid ja heaolu. Nii, nagu meie praegu oma lastesse suhtume, suhtuvad nad täpselt samamoodi ka järgmistesse põlvedesse. Lapsed on meie ühiskonna peeglid." sõnas Kütt

Lasteombudsman Indrek Teder rõhutas tunnustusürituse kõnes, et lastele kasvamiseks ja arenemiseks toetava elukeskkonna loomine ei ole ainult lapsevanemate või lastekaitsetöötajate ülesanne. "Me kõik vastutame selle eest, kui lapsesõbralik ja hooliv on meie ühiskond. Igaühel on võimalik anda oma panus, et lastel ja peredel oleks Eestis hea elada," ütles Teder. Lasteombudsman avaldas lootust, et auhinna saajad on kõigile inspireerivaks eeskujuks.

Pühapäeval õiguskantsleri kantseleis toimunud tunnustusüritusel jagati auhindu kuues kategoorias. Tunnustuse "Lapse suur tegu" pälvis Keeni kooli õpilane Jaagup Hinn, kes abistab igapäevaselt liikumispuudega koolikaaslast.

Elutöö kategooria auhinna sai Leelo Tungal, kelle looming ja tegevus on mõjutanud paljusid lapsi. Traumaterapeut Maire Riisi tunnustati muutuste looja tiitliga pikaajalise töö eest leinas lastega perede heaks. Mullu valminud kogumiku "Ohutusraamat koolilapse vanematele" eest sai aasta teo auhinna idee autor ja projekti eestvedaja, Lääne prefektuuri ennetusteenistuse vanem Liilia Mänd. Tiitel "Aasta pere" anti perekond Mikkudele, kelle suur ja ühtehoidev pere on armastust muusika vastu põlvest põlve edasi andnud paljudele väikestele ja suurtele muusikasõpradele. Laste ja noorte lemmikuks osutus paljudele lastele lugemisteraapiaga abiks olnud lugemiskoer Susi ja tema perenaine Maarja Tali.