Tiibeti traditsioonilise muusika ja tantsu esitajad Tsering Dolker ja Laama Dop Gyal Kullo Lastegaleriis 31. mail 2014.Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
1. juuni 2014, 13:59

GALERII: Tiibeti artistid tutvustavad eestlastele oma laule ja tantse (2)

Tallinnas on käimas kultuuriürituste sari "Tiibet Eestis", mille raames esinesid laupäeva õhtul Kullo lastegaleriis Tiibeti tantsu ja lauluga Tsering Dolker ja Laama Dop Gyal. 

Ürituste korraldajaid, Tiibeti jantrajooga juhendaja Maaja Zelmin rääkis Õhtulehele, et Tiibeti artistid, abielupaar Tsering Dolker ja Laama Dop Gyal on Tiibeti päritolu, kuid elavad praegu Itaalias. "Mees on sündinud Tiibetis, kuid naine Indias, nagu paljud uue põlvkonna tiibetlased," rääkis Zelmin. 

Tiibetlastest artiste on võimalik näha ka täna algusega kell 16.30 Tallinnas Kullo lastegaleriis, kus toimub Tiibeti kultuuri õhtu. Tiibeti tantsu õpetatakse ka publikule. Kui ilm lubab, toimub tantsutund õues, rääkis Zelmin.

Tiibeti kultuurist saame Tallinnas osa veel esmaspäeval ja teisipäeval ning eeloleval reedel ja laupäeval, mil ürituste sari lõpule jõuab. 6.-7. juunil esineb Tallinna Õpetajate majas Austriast pärit jantrajooga juhendaja Oliver Leick. 

Eesti Dzogtśeni Ühingu korraldatud üritustest täpsemalt loe SIIT.