Inimesed

Ulmekirjanik Siim Veskimees: "Praeguses inimkond nii või teisiti edasi eksisteerida ei saa." (57)

LISA KOMMENTAAR

Koer Laika25. juuli 2014, 09:26
Häid ja loodusega kooskõlas elavaid inimesi mahuks vabalt rohkem kui 2 miljardit. Kuid õelad ja kadedad tahaksid võtta kõigest miljardilgi võimalused käest? Oleks vaid natuke lugupidamist, mõistmist ja andestust, aga ei.
Ära muretse 2. juuni 2014, 11:19
Homopropaganda käib täistuuridel ja teadupärast nad ei paljune.
Kadedus.2. juuni 2014, 10:56
Inimese hävitab ainult inimene ise sest ta mõtleb välja uusi relvi millega teist inimest tappa, looma tappmiseks on jahipüss ja pussnuga inimesele aga tuumapommid ja keemia ning bakterrelvad. Selles on inimeste kadedus ja õelus.
vana rebane2. juuni 2014, 08:16
Kui sel liigil mõistus tööle ei hakka, siis on lõpp kindel, võimalik, et oma uskude läbi.
Mis puutub ulmekirjandusse, siis see pakub üsna õõvastavat visiooni: inimene kui lakkamatult märatsev-sõdiv mõttetu rümp.
Ago Pärnust2. juuni 2014, 08:10
Olge mureta eks uus tulev jääaeg paneb kõik paika. Kui vaadata diagramme siis jääajad on maailma ajaloos kindlate tsüklitena ja kestavad keskeltläbi 100 000 aastat, samal ajal kui soojemad perioodid umbes 10 000 aastat. Selle järgi oleme uue jääaja lävel. Maa temperatuure reguleerib konkreeteslt päike ja kuigi hetkel on Solar Maximum on päikeseplekke tavalisest 3X vähem, kui asi sedasi jätkub käivitabki nähtus uue jääaja, kogu muusika. See globaalse soojenemise propaganda on ju puhtalt raha teenimisele üleshaibitud hirmutamine, millel puudub igasugune tagapõhi. Al Gore sõnul oleks pidanud pooluste jää kadunud olema juba 2013 aastaks kuid pooluste jää hoopis kasvab ja USAs ning mujal aastakümnete külmemad talved.
CBN Newsi vastav videolõik: https://www.youtube.com/watch?v=1_b8WXowpSA
che1. juuni 2014, 21:08
Meditsiini arenguga on inimkond teinud endale karuteene,sest ellu on jäetud need keda ei tohiks ja tehisravimitega on rikutud inimeste geenid,mille tagajärjel iga põlvkonnaga tuleb juurde järjest rohkem labiilseid inimesi,kes hakkavad tegutsema riiklike ja poliitiliste otsuste tegemistel,ning mille tagajärjed on ettearvamatud.
Teravkõrv1. juuni 2014, 23:43
Meditsiin pidavat üldse saatanast olema. Kristlike äärmusvaadete kohaselt ei näinud jumal üldse ravimist ette eeldades, et Aadam ja Eeva elavad paradiisis igavesti ilma tervislike probleemideta. Meditsiini olevat meile õpetanud inglid, kes peale eelmainitud isikute paradiisist lahkumist meid jälgima saadeti.... ja see oli nende inglite langus, kuna plaani järgi ei tohtinud nad üldse sekkuda. Need inglid visati taevast välja.
Tean ühte usklikku, kellel luumurd kasvas valesti kokku. Lihtsalt ta ei läinud arstide juurde, vaid istus kodus ja palvetas seni, kuni suutis jälle kuidagimoodi käia. Valet kokkukasvamist aga seletab nüüd enda patususega - see olevat taevapoolne karistus.
Jan1. juuni 2014, 20:18
Inimene ei ole suuteline midagi uut looma või välja mõtlema ... ta saab vaid tarkuse-info kuidas olemasolevaid teadmisi rakendada. See et sa ei näe, ei tähenda et seda ei ole olemas ... see on sinu piiratus, mis segab sul näha reaalsust.
Hea uudis on see, et muutus on tulemas (nähtavalt) kõigile.
See et on segadus ja kriis, millest tähelepanu kõrvale juhitakse (meedial ka oluline roll) vaid selleks, et varjata praeguse seisundi(süsteemi) läbikukkumist. Mask, mis on meie silmel, moonutamaks reaalset inimest-inimloomust (hetkel näidatakse (eksitatakse) seda julma ja kasuahnena, et hoida-tõrjuda meid eemal tarkusest-armastusest-vabadusest-rahust).
Sellest uue nägemine tuleb igale inimesele järsku ja inimkonnale tervikuna inimgruppide kaupa.
Seosed tulevad korraga ja kõik mida sa tunnetad, täiendab kõike mida samal ajal koged ... ühele järgneb teine ja kõik oleks nagu kogu aeg nii loomulik ning selge olnud.
Loomulikuks saab koostöö, armastus, heatahtlikus, soov olla vajalik ja rõõm elada koos teiste inimestega.
Ilusaid mõtteid ja palju õnne Teile!
Jan
olen2. juuni 2014, 07:24
korduvalt kommentaarides märganud selle Jani kommentaare
väga tore ümar jutt
aga kuidagi segane ja mittemidagiütlev
pea sama, kui meile kopitud jumalasõna
mees on midagi väga uut kogenud,aga tundub ,et aru sellest ei saa
kas see on mingi uus sekt?
Marta2. juuni 2014, 09:16
Lgp "Olen..."
see, et Teie ei saa Jan´i jutust aru, ongi ju see, millest kirjutab:
"See et sa ei näe, ei tähenda et seda ei ole olemas ... see on sinu piiratus, mis segab sul näha reaalsust."
Ja sama lugu on asjadest-olukordadest arusaamisega.
Kui Teie ei saa veel aru, siis see ei tähenda seda, et keegi ei saa aru.
Isabel1. juuni 2014, 20:02
Suurest tuumasõjast oleme kaugel. Regionaalne tuumapommi kasutamine on suurema tõenäosusega. Preagu toimub globaliseerumine ja maailma tsoonidesse jagamine. Vastuolud EL-i ja Euraasia vahel kuhu Ukraina kuuluma peaks on kunstlikult üles puhutud. See pole suure sõja seisund, kuna Venemaal ei ole potentsiaali mis Hitleril oli teise ilmasõja eel oli. Venemaa pumpab õli ja gaasi ja Venemaa on tehnoloogia osas kaugel taga. Samuti ei ole läänel põhjust Venemaad rünnata: asjad arenenvad e.v. soodsalt.
"Liiga palju inimesi" probleem on rohkem kui pool sajandit vana. Arvan et see on kunstlikult üles puhutud. Põhjus selle ületähtsustamiseks on teatud ringkondade huvi maailma valitsuse tekitamiseks. Rahvastiku probleemid on regionaalsed ja isereguleeruvad. Hüsteeriaks selles osas pole alust. Kes arvab et inimesi liiga palju poogu ennast üles või lasku kuul pähe.
Kosmoseuuringuid tuleb loomulikult teha. Marsi missioon on hea idee. Inimesed on sageli liiga palju mõjutatud ulmefilmidest; meie praegused võimalused on väga primitiivsed. Esiteks peame aru saama kuidas maailm tegelikult töötab. Tundub et midagi on õhus; Suure Paugu teeoria on ümber lükatud ("dead man walking") ja Einsteini teooriad on revideerimisel. Elme näeme mis siit tuleb. Loodetavasti saab kosmose lähemale.
Isabel2. juuni 2014, 01:30
Lisaksin veel et ülerahvastamisele rõhudes ignoreerime probleemi et tohutust inimpotentsiaalist kasutame ainult mikroskoopilise osa. Peame mõtlema kuidas seda muuta. Mõningad internetil baseeruvad ideed arenevad aga see asi peaks palju kiirem olema.
Meelis1. juuni 2014, 18:34
Inimene?
Arenenud ainuraksest internetisõltlaseks.
Teekond oli pikk ja vaeva väärt.
Meelis1. juuni 2014, 18:23
Farmipidaja vaatevinklist on ju hea,kui kõik lambad oleks aedikus ja kontrolli all.Hea lihtne jälgida ja kalkuleerida.
Sealjuures lammas aedikus ei peaks liialt muretsema kas nende s..t mahub aedikusse või mitte?Selleks on meil farmer(Maa)
Meetodid puhastuseks on olnud läbi ajaloo väga tõhusad ja toimivad.
xet1. juuni 2014, 18:20
Minu arvates Siim Veskimees on liiga heal arvamusel inimestest ja inimkonnast. OK, tuumasõda pole siiani olnud, kuid rahu pole ka olnud. Siin-seal üle Maa on kogu aeg mingid naginad ja rahutused. Meie ajalugu ju ainult sõdadest koosnebki. Niikaua kui elame Maal, suudavad riigid üksteisel silma peal hoida ja mingi riigi sõjaks valmistumine ei jää märkamatuks. Kui inimesed pääsevad kosmosesse, siis see "naabrivalve" efekt kaob ära. Kosmose sügavuses võib iga riik segamatult relvi arendada ja sõjaks valmistuda. Kas te tõesti arvate, et tänapäeva ulmefilmide stsenaariumid on kõik võimatud? Ulmefilmid on tehtud lähtudes tänapäeva tehnika ja teaduse saavutustest ning tänapäeva keskmise inimese mõttemaailmale toetudes. Niikui inimesed kosmosesse pääsevad, on varem või hiljem sõda oodata. Keskmine inimene on liiga vägivaldne, kusjuures seda kurjuselembust ja vägivaldsust ei nähta. See on kultuuri ja mõttemaailma osa. Näiteks kui kuskil maailmas kaob mingil põhjusel ajutiselt politsei võim ära, algavad kohe märatsemised ja rüüstamised. USA-s on seda olnud, kui ajutiselt kadus elekter ära terves suurlinnas. Nägin hiljuti fotosid Donbassist, kus reaalset võimu polegi. Donbassi suur kaubanduskeskus rüüstati selle elanike poolt nii ära, et tundus, et inimesed seal seda küll teinud pole. Nagu oleks džungli loomad sealt üle käinud. Aga enne rahutusi olid ju kõik just nagu tsiviliseeritud inimesed.
Ma tahan öelda, et inimestel oleks vaja rohkem enesekriitikat. Mina praeguseid inimesi küll kosmosesse ei laseks. Kosmosesse saab lasta inimesi ainult siis, kui nad suudavad Maal omavahel hakkama saada. Aga ei saa ju! Paljunemise üle kontrolli pole. Kui politsei ja sõjavägi ära võtta, muutub enne kultuurne ühiskond kohe džungliseadustega piirkonnaks. Kes kosmoses inimesi vaos hoiab? Riikidest rääkimata. Tuletage meelde, mida Putinist lehed räägivad! Terve maailm olevat paha ja kõik soovivat Venemaa hävingut. Et targem on enne ise rünnata. Kangesti sarnane Põhja-Korea juhi jutuga, kas pole? Ja kujutage ette, et mitte keegi ei tea, mis relvi need paranoikud arendavad ja katsetavad? Ei tohi veel kosmosesse kolida, ei tohi. Haigus tuleb lokaliseerida ja planeet Maa hoida isolatsioonis nii kaua, kuni inimesed muutuvad humaansemateks ja riigijuhtide hulka psüühikahäiretega frukte ei satu.
opr1. juuni 2014, 17:52
Muudame kogu universumis leiduva mateeria inimmassiks?
Palju meid siis lõpuks vaja on?
keelest1. juuni 2014, 17:27
Maakeral räägitakse enamuses ühte keelt. Tehiskeel koosneb kahe tähelistest sõnamoodustistest.
saatan 6661. juuni 2014, 17:14
caff1. juuni 2014, 16:46
ega härra Veskimees järsku Kuu Ordut asutada kavatse? Vast siiski mitte, tehnoloogia käib üle pea ja tehnoloogia on just see, mis see "praegune seis" on.
Udu oskame me kõik ajada.
mis te siin lobistate1. juuni 2014, 16:42
MARSS! MARSS! Aiamaale ja reha ning labidas pihku
abc1. juuni 2014, 16:33
Vale. Maakera suudeks veel 2-3 korda rohkem inimesi ära toita, kuid inimesi, mitte rändtirtsude moodi raiskajaid ja tarbijaid. Inimkond peab tõesti muutuma, kuna praegune tarbimisvõidujooks viib igasuguse ühiskonna hävinguni. Kui inimkond ise ennast ei hävita, siis ta hävitatakse teiste poolt, kui parasiitlik eluvorm.
uskumatu jutt ´ulmekirjaniku¨ suust1. juuni 2014, 16:33
tummatehnoloogia,nanotehnoloogia jne propageerimine....see tehnoloogia areng ongi viinud inimesed kaugemaale inimlikusest ja mis on koik teadlik tegevus nende gruppide poolt kes pooldavad ia orgunnivad depopulatsiooni...rahvast juhtiv rampspoliitikud on lihtsalt kinnimakstud ja rahast pimestatud ilma motlemisoskuseta tyybid.....
Uus tasand1. juuni 2014, 15:33
Oletati, et aastaks 2000 oleme saavutanud teatava vaimsuse, millega edasi minna. Et meile antakse abistav käsi kõrgematest maailmatest. Et osa inimesi ei pääse sinna, kuna on veel madalama sageduse väljas. Kahjuks seda ei tulnud. Maailm koosneb siiski liialt erinevatest inimgruppidest, kes on või saavad alles algtaseme oma eluga harmoonias olemises. Tühine osa inimmassist valdab kõrgemaid teadmisi, oskab elada ilma roosamanna kokkuajamiseta ja on kõiksusega üks. Mitmed allikad väidavad seda katastroofieelset seisundit. Inimkond suudab oma rumaluses end ülimalt lihtsalt ära hävitada, selle asemel, et muutuda targemaks ja areneda täiuse suunas. Meil on kahjuks väga pikk tee käia, olemaks universumide lahutamatu osa ja liikumaks selle sees vabalt. Röövellik majandamine a'la ''elame ainult ühe elu'' toob varem või hiljem esile küsimuse: millal? Millal saabub mateeria lõpp? Millal jõuame oma tegemistes selleni, kust edasi ei ole enam võimalik minna? Kas peaks enne hakkama sammuma teises suunas - teadvuse täiustamise suunas? Kunagi saabub teadmine, et me ei ole ainult luu ja liha.. Üks elu oleks raiskamine.
1. juuni 2014, 16:38
2000 aastate alguses oli vaimsus veel paljudele püha ja see edasiviiv teadvus oleks ka tulnud. Praeguseks on tehtud sellest vaimsusest hoopis raha kokku kahmiv vaimutööstus, mille õied on moonutatud ja viljad saabuvad juba ehk paarikümne aasta pärast. Kogu vaimsus on ära lörtsitud ja seetõttu paljud hoiduvadki sellisest müüdavast tilulilust.
Olen lugenud1. juuni 2014, 15:01
et toesti uus aeg on peale tulemas ja ainult positiivsed inimesed j'äävad kestma ja kahjuks mina netikommendaatorina kaon ...
Jutuks hea küll1. juuni 2014, 14:47
Kogu rahvas saaks praeguse arvestuse järgi ära mahutada Austria suuruse maa-ala peale, arvestades, et igal inimesel on ühel on umbes 9-10 m2 liikumiseks vaba ruumi enda ümber. Ja ülejäänud maailm oleks täiesti tühi
Austria pindala on umbes 84 000 ruutkilomeetrit
...1. juuni 2014, 14:59
Kas sina tahaksid elada 8-10 m2-l ?
asi ei ole elamises1. juuni 2014, 15:40
asi on võrdluses. kujuta ette, kui suur on maakera, kui väiksele osala kõik ära mahuks. kui hõre on tegelikult asustus maal. ;)
...1. juuni 2014, 15:54
Ja kes saaks praegusel ajal hakkama elades keset kõrbe, põlismetsa, jäälahmakal vms !? Mis sellest suurest pinnast kasu on, kui pole inimesi, kes sellistes oludes "inimestena" elada suudaksid !?
...1. juuni 2014, 15:01
Kas sina tahaksid elada 8-10 m2-l ?
...1. juuni 2014, 14:58
Jah, üsna tõenäoline. Aga millist inimest selline tulevik vajab? Palju meil seliseid praegu on?
oh ja1. juuni 2014, 18:34
kuna meite inimkond on tõestanud, et ta pole suuteline kõrgemale tasemele arenema (pidevad sõjad jne) ja on väga agresiivne ning ohtlik teistele tsivilisatsioonidele siis lõpetatakse inimese arengu projekt kui ebaõnnestunud ja ohtlik ning kogu inimkond hävitatakse meteoriidikatastrofi abil Universumi nõukogul vastuvõetud otsuse alusel
ahhh1. juuni 2014, 14:08
jutt või asi!!
puhas sõjapropaganda aga kellele on vaja sõda seda teadis selgeltnägija rabi Rabinovitš juba 52 aastal ette - see on neile vajalik kes varustavad mõlemaid pooli ja riisuvad manti mõlema poole pealt
tutkit teile, oleme läbi näinud
kui tõesti tahetaks teharahva vähendamist siis tehtaks nagu hiinlased, kes keelab
ma1. juuni 2014, 14:00
jälle arvan,et inimene on oma ajutegevuses moondunud kahjuks selliselt,mis ei loo võimalust siin maailmas edasi elada,eksisteerida....peab tulema puhastus...inimesed ei väärtusta asju,mis laseksid tal normaalselt ses maailmas oma aeg ära olla normaalselt!!!See on nähtav ja tuntav juba igapäevaelus,oleme jõudnud äärele,kus vajame teistsugust inimest....
Proff1. juuni 2014, 13:39
Asi selles, et praegused inimkonna käsutuses olevad ressursid raisatakse võimuvõitlusele. Egiptuse, Liibüa, Ukraina jne. verised valitsuste vahetamised, võimu ülevõtmised ja lääneriikidele lojaalsete klikkide võimuleupitamised. Need ei teeni inimkonna huve tervikuna. Vandenõude teoorijate järgi taotlevad illuminaadid inimkonna muutmist kiibistatud orjakarjaks kes eksisteerivad magnaatide armust ja nende hüveks. Eestis on see silmaganähtav areng. Kõik vastuvõetud seadused teenivad valitseva kliki võimu kindlustamise ja rahva mahasurumise huve.
Profim1. juuni 2014, 15:16
Miskipärast tuleb sinu poolt ainult ühesugust pläma. Ära ole selline hapune, võta vitamiine
veel profim1. juuni 2014, 16:24
Proff raagib oiget juttu....
suht jabur1. juuni 2014, 13:27
Inimkonna areng ei saagi samale tasemele jääda. Me oleme alles nii algelisel tasemel oma arengult et jah... 100 aasta pärast naerdakse meie üle ja 1000 aasta pärast lihtsalt vaadatakse kui eelajaloolisi primaate
tulnukas1. juuni 2014, 13:18
Kui inimesed (lad.k. homo sapiens) ei kulutaks enda aega, energiat, raha ja eriti materiaalseid ressursse täielike idiootsuste peale, siis mahuks neid enda planeedile veel palju rohkem kui seitse miljardit. See ulmekirjanik on ilmselt piiratud slmarngiga, mis on kirjanku puhul iseenesest nähtus.
tulnukale1. juuni 2014, 15:49
Piiratud slmarngiga oled sa ise.
dixi1. juuni 2014, 12:48
See jutt on demagoogia! Tueb luua ressursipõhine majandus, lõpetada lõputu tarbimisamokk. Õiglane Maa ressursside jagamine elanike vahel. Maha suurkorporatsioonid, pangad ja igasugu illuminaatidest rämps. Maha kapitalism! Ja pole vajagi kuskile potsatada inimkonnaga uut planeeti saastama!
Alar1. juuni 2014, 12:21
Väga õige jutt! Inimesi on siin planeedil liiga palju, mis paraku aina kasvab! Samas on siin rida homofoobikuid, kes nokivad aina neid, kes ei sigine! Kõik ei peagi andma järglasi,
1. juuni 2014, 12:43
Kui nii edasi läheb siis aastaks 2100! on meid juba 10miljardit ja see on ka maksimumpiir.
toetan1. juuni 2014, 13:29
ja kahjuks sigivad tihtipeale need, kes kvaliteetseid järglasi anda ei suuda ja see on minuarust tõsine probleem!
Auh1. juuni 2014, 14:01
Sinu jutust tundub, et oled ise kvaliteedi probleemiga.
...1. juuni 2014, 14:26
ma töötan sellistega päevast-päeva! Ja neid on järjest enam!
kah ulme1. juuni 2014, 12:17
Kosmosereisid kulutaksid ära needki vähesed ressursid, mis 7-st miljardist inimesest üle on jäänud. Alates 1960-ndatest, kui inimesi oli ainult 3 miljardit, pole kosmosetehnoloogias midagi kvalitatiivselt uut tekkinud.
Mingisse suurde katastroofi kah ei usu, mis rahvaarvu järsult vähendaks. Looduses on tavaliselt mingi tasakaal tekkinud populatsiooni ja ressursside vahel.
inimene1. juuni 2014, 12:11
rikub ise looduse tasakaalu ,igale poole segab vahele,nii aafrikas ja aasias,kus rahvast sigineb kordi rohkem kui vaja oleks,siis looduses oli see nii paigas,et ka suremus oli neis piirkodades kõige suurem ,ellu jäid ainult tugevamad,aga nüüd inimene sekkub kõikjale ja sellega ta teadmatult hukutab inimkonna võtab aega mis võtab,maa ei suuda seda rahvamassi toita.
1. juuni 2014, 12:54
Siit aga tuleb käiku rassistiks sildistamine...seega töde rääkida ei tohi,koheselt oled rassist! Palju on siis tegelikke-pöliseid eurooplasi euroopas?
Hiina on ilmselt ainus riik,kus rahvaarvu kontrolli all hoitakse,ylejäänutes ylerahvastatud maades peetekse sigimist ilmselt"tubaseks tööks,mis ei tolma!"
inimene1. juuni 2014, 11:57
on hukule mõeldud juba selle arengu algusest saati. Selleks on talle antud erinevalt muust maailmast, mõtlemisvõime.
hahaahaaa2. juuni 2014, 08:22
Mõtlemisvõime?! Jääb tõesti selline mulje või?
kiip1. juuni 2014, 11:50
Inimkond on hukule määratud kui loodi tuumapomm ja alustati robotite arendamist!
kahjuks küll1. juuni 2014, 12:25
....aga kes need välja mõtles ja lõi!