Raadio 2 saate "Hallo, Kosmos!" avalik lindistus Von Krahlis 27. mail 2014. Vasakult: Ingrid Peek, Saale Kareda, Igor Volke, Taavi Eelmaa ja Kristjan Port.Foto: Kristin Aasma
Inimesed
31. mai 2014, 21:14

Igor Volke: "Nali ja naer on üks kosmilise intellekti tunnuseid. Kuid on ka neid piirkondi, kus üldse naljast aru ei saada." (20)

Aastakümneid tundmatuid lendavaid objekte ja paranähtusi uurinud Igor Volke jõudis Von Krahli siis, kui sügavmõtteline arutelu ulmekirjanduse olemusest ja eesmärkidest, Stanisław Lemi "Solarise" fenomenist ja inimkonna tuleviku visioonidest oli juba alanud ning teadjamehed ja Alkeemia Akadeemia eestvedaja Ingrid Peek jutuhoos.

Möödunud teisipäeva õhtul käis Von Krahlis avalik lindistus Raadio 2 saateks "Hallo, Kosmos!". Jutujärje saanud UFO-uurija olemine tundus olevat häiritud.

Lihtsameelsetele lihtsalt

"Kõigepealt ma vabandan, et ma hilinesin, sest stringid segasid," kirjeldas Igor Volke vanalinna saabumise raskusi, kui oli jutuõhtu teises pooles mikrofoni ees istet võtnud. "Nüüd pannakse pool tosinat ahvi teiste omalaadsete ette esinema ja siis lindistatakse, mis neist põnevat välja pigistada annab," pillas ta veel hakatuseks ning lisas "lemiliku" tervituse "kõigile haletsusväärsetele hapnemisprotsessidel baseeruvatele olenditele".

Armastatud UFO-uurija läks veelgi avameelsemaks, tunnistades, et ta pole üldse ulmesõber ning pole peaaegu et ulmeraamatuid lugenudki, kuid ta oli kohustatud kohale tulema, sest oli sunnitud "selle blondi saatejuhi provokatsioonidele alluma".

"Ma pean väga lugu populaarteaduslikust kirjandusest, mis nõukogude ajal oli väga kõrgele tasemele viidud, sest kõikidele teadlastele ja kommunistidele oli kohustus lihtrahvale rääkida keerulisest lihtsalt. Ka täna on midagi niisugust – lihtsameelsetele lihtsalt," rääkis Volke.

Et väärikas vestlusringis (ulmekirjanik Siim Veskimees, spordibioloogi Kristjan Port, muusikateadlane Saale Kareda, teadusajakirjanik Arko Olesk ja näitleja-lavastaja Taavi Eelmaa – K.A.) end oma sõnul paremini tunda, lubas ta mõistu, et viib elevandi ja krokodilli teemad "kirbuteemale", mis on tal hästi käpas.

Milles seisneb õnn?

Meie ettekujutus, et kontakt tundmatuga leiab aset kahe tsivilisatsiooni kohtumisel, viidates Carl Sagani "Kontaktile", millest on valminud ka film Jodie Fosteriga peaosas, on Volke sõnul sügavalt ekslik. "Ja see on täiesti loomulik, sest selline šovinism, mis meil on aastatuhandete jooksul välja kujunenud, on tüüpiline meiesugustele."

Volke võtab kõne alla nn dmitri ehk dimetüültrüptamiini (DMT, paljudes taimedes, loomades ja inimese mitmetes rakkudes leiduv looduslik aine – K.A.), "mis on Jehoova, Moosese ja tulnukate droog", sest bioloogilisel olendil, keda inimeseks kutsutakse, on järjekindel kalduvus kääritada kõike orgaaniliseks. "Kui ei saa orgaaniliseks, siis ta teeb sellest, nagu venelased ütlevad, taburetovka – peaasi, et pähe hakkaks. See liitub muuseas õnnetundega," nentis Volke.

"Mina olen isiklikult seisukohal, et õnn ei seisne rahas," jätkas ta. "Õnn ei ole ajutegevuse ega mõtlemise tagajärg, vaid õnn seisneb õnnegeenis või õnnemeemis ja selle võib ergastada osalt oskuslik ajutegevus, klahvi peale vajutamine või siis mingi keemiline compound."

Kosmiline embargo ja Venemaa hullud naljad

Kontaktist maavälise tsivilisatsiooniga räägib Igor Volke, et see on loodud ammu. "Ühes variandis – 2000 aastat tagasi – tuli tulnukas, üldsus tunneb teda Jeesus Kristusena, Naatsareti mees. Tema sünniasjaolud on ähmased, aga kirikul on õnnestunud see hästi välja mängida. Aga mitte vist nii hästi, sest kirikud tühjenevad praegu..."

Hüpates kaasaega, ütleb Volke, et tema andmetel lõppes 2008. aastast nn kosmiline embargo ja meid on isolatsioonist välja lastud. Siinkohal kandub kosmosekontakti teema Venemaale ja selle peaministrile Dmitri Medvedevile, kel Volke sõnul on "hullud ja sobimatud naljad", milles ta on viidanud, et Vene president saab ametisse astudes kaks kohvrit: neist üks on tuumakohver ning teises on kaks faili – ühes tulnukate tegevus maailmas ja teises tulnukate tegevus Venemaal. Intrigeeriv, aga kolm aastat tagasi sai vene rahvas Punasel väljakul maiparaadil teada, et neil on olemas sellised relvaliigid nagu kosmilised väed, pajatas Volke.

Venemaa relvajõudude ulmelisusest on Volkel ulmesõpradele rääkida muudki. 1985. aasta 21. detsembril öelnud Nõukogude relvajõudude eruohvitser, lennuväelane ja sõber Volkele niimoodi: "Igor, kui sinuni jõuavad teated teie piirkonnast kera- või kettakujulistest objektidest, mille läbimõõt on 15-20 meetrit, siis sa ära pöördesse mine, enne konsulteeri minuga – eta naši (´need on meie´)."

Tulnukad panevad õunakooki

Jutustanud publikule põgusalt ja vihjamisi Vatikani luurest ja selle eestlasest juhist, kindral Antoškini nimelisest kontaktisikust ning nendest, kes on tulnukatega koos õunakooki söönud, ütleb Igor Volke, et "nali ja naer on üks kosmilise intellekti tunnuseid. Kuid on ka neid piirkondi, kus üldse naljast aru ei saada."

UFO-de ja paranähtuste uurija seevastu ei saa aru, mida tulnukad õunakoogis leiavad. "Aga võib-olla on nemad nii kaugel, et nad ainult lõbutsevad? See on nii topeltmäng, mida me ei oska näha. Aga ma olen kuulnud, et õunakooki panevad."