UUE TEE ALGUSES: Kairit Tuhkanen ja Marek Sadam lubavad, et sel suvel on oodata ka nende ühiseid ülesastumisi.Foto: Erakogu
Inimesed
30. mai 2014, 07:00

Kairit Tuhkanen ühisloost N-Euroga: "Tundsin, et üksi ma seda ära ei laula!" (5)

"Tahtsin midagi värsket ja teistsugust teha ja siis tuligi mõte Marekile lugu pakkuda. Pealegi tundsin, et räpiosa on selline, et üksi ma seda ära ei laula," räägib Kairit Tuhkanen, kuidas algas tema koostöö Marek Sadamaga.

"Õnneks oli Marek nõus ja kirjutas isegi laulusõnad. Minu meelest on tulemus erakordselt positiivne, tegemist on tõelise suvelooga!" kiidab ta oma koostööd N-Euro nime all esineva Marek Sadamaga ja nende ühist lugu – "Suve lõpuni!".

Ehkki Kairit ja Marek on tundnud teineteist ligi kümme aastat, pole nad varem koostööd teinud.

"Teades, kui hõivatud Marek muusikaprojektidega on ja kui palju ta mööda maailma reisib, ei julgenud ma kohe arvatagi, et ta minu pakkumise vastu võtab, kuid õnneks leidis ta selle jaoks aega," meenutab Kairit.

Laulja sõnul tekkis tal mõte kaverdada Swingfly vana lugu "Singing That Melody" täiesti juhuslikult, kui ta koristas kodus lauasahtleid ja näppu jäi vana iPod.

"Ma ei olnud seda ammu kasutanud ja kui hakkasin seal olevaid laule kuulama, oligi see lugu seal," meenutas Kairit, kuidas tal tuli mõte 2008. aastast pärit laulule uus kuub anda.

Marek Sadama arvates oli Kairiti pakkumine ja loo valik igati põnev:

"Hea mõte! Ma polnudki ammu riimis asju teinud, see oli mõnus vaheldus teistsugusele muusikale, mida ma teen," ütles Marek Õhtulehele.

"Võib-olla me kaverdame veel mõned laulud, kuid ma usun, et meie järgmine ühine lugu on juba omalooming," usub Marek, et koostöö jätkub.

Sel suvel on oodata ka nende ühiseid ülesastumisi.

"Võimalik, et esineme koos grillfestivalil 6. juunil, kuid see pole veel kindel – vaatame, kas meie graafikud ühtivad," sõnas Marek.

Millal ja kus nad suvel koos esinevad, pole veel lõplikult otsustatud, kuid üks on kindel: Marek teeb endale nende puhuks ka oma kuulsa punkarisoengu pähe.