VIKSID POISID: Teismelistena tuntuks saanud One Directioni lauljad (Louis vasakult teine, Zayn kolmas) on kooliplikade unelmate poisid. Foto: AFP
Inimesed
29. mai 2014, 07:00

Narkovideo hävitas One Directioni lauljate paipoisiimago (5)

Miljonite pisiplikade lemmikbänd One Direction ei koosne sugugi nii ontlikest noorsandidest, nagu seni on paistnud. Briti ansambli liikmed Zayn Malik ja Louis Tomlinson kõhvivad Briti ajakirjanduses avaldatud šokeerivas videos kahtlase moega sigaretti ja viskavad narkootikumide kasutamise üle nalja.

Daily Maili teatel on lehe veebiküljel avaldatud video filmitud 27. aprillil Peruu pealinnas Limas teel One Directioni staadionikontserdile. Kaamerat hoidev 22aastane Louis küsib ülejäänud seltskonnalt välgumihklit. Kui see on viimaks leitud, on näha, kuidas ta sigareti süütab, köhib ja naerab: "Me hakkame nüüd Peruust lahkuma. Pläru on süüdatud. Õnnepäevad!"

Viisiku ülejäänud lauljaid Harry Stylesi, Liam Payne’i ja Niall Horanit autos pole. Küll aga istub seal veel kolm One Directioni kaaskondlast, kellega Louis ja Zayn vahepeal nalja viskavad.

Kanep aitab häält lahti laulda?

Kui Zayn (21) laulu üles võtab ja keerulisi trillereid lõõritab, kommenteerib Louis, kelle poolt kerkib suitsupilv: "Zayn võtab oma tööd väga tõsiselt. Ta kannab hoolt, et ta enne iga esinemist teeks kahetunnise soojenduse. Et end šõuks vormi ajada. Zayni soojenduse väga tähtis faktor on muidugi kuulus Mary J. [slängiväljend marihuaana kohta]. Õigupoolest ulatan ma selle talle fantastilise laulmise hüvanguks." Ta annab pläru Zaynile edasi ning too hakkab seda isukalt pahvima. "Noh, kuidas on, Zayn?" küsib Louis. Seepeale hingab semu suitsu välja ja vastab: "Mõnus." Ta puhub suitsu kaamera suunas, lisades: "Ma tean, et see sulle meeldib, vennas."

Põgusalt on näha ka tänavat teisel pool maasturiakent. Louis seletab, et ta püüab ka veidi kultuuri filmida. Kuid õige pea pöördub kaamerasilm Zayni sigaretile. "Mis sa sellise kultuuri kohta ütled?" küsib Louis. "Väga mõnus. Veelgi mõnusam on kultuur siis, kui me Jamaicale jõuame."

Vahepeal võtab Louis aknast sihikule mõne meetri kaugusel sõitva motopolitseiniku, kes nende autot saadab. Kuid lauljad jätkavad kanepi pruukimist. "Ta vaatab sisse. Ta mõtleb: olen kindel, et tunnen siin ebaseadusliku aine lõhna. Ja ta tabas otse naelapea pihta!" ironiseerib Louis.

Video võib hävitada ansambli USA turnee

Marihuaana pruukimine ja isiklikuks otstarbeks omamine pole Peruus keelatud, kuid Daily Mail märgib, et kindlasti šokeerib video 2010. aastal talendisaatega "X Factor" esile tõusnud One Directioni miljonite väikeste fännide vanemaid. See võib kriipsu peale tõmmata ka briti muusikamoguli Simon Cowelli plaanidele oma protežeedest USAs superstaarid teha.

Ansamblil seisab augustis ees Põhja-Ameerika turnee, ent pole võimatu, et Ühendriikide võimud lajatavad kanepivideo tagajärjel Zaynile ja Louis’le sissesõidukeelu. Nii karmilt karistati hiljaaegu näiteks inglise kokandusguru Nigella Lawsonit, kes mullusel kohtuprotsessil tunnistas omaaegset kokaiini tarvitamist. 54aastane sensuaalne telekokk nabiti kinni otse Heathrow’ lennujaamas ning teda ei lubatud Los Angelese lennukile.

Fännide silmis pole One Directioni maine langenud. Twitter kubiseb värsketest postitustest, kus poolehoidjad oma kahele kangelasele (keda nad hellitlevalt Zouis’ks hüüavad) toetust avaldavad. Ansambli mänedžmendi kommentaar on napp: "Selle küsimusega tegelevad meie juristid."

Take Thati hiilgeajal olid uimastid igapäevased

1990. aastate briti poistebändi Take That liikmed on tunnistanud, et omal ajal pruukisid nad ohtralt narkootikume. "Võtsin tervet uimastikokteili," ütles Robbie Williams mullu detsembris. "Võtsin nii palju kokaiini, et mu vasak käsivars muutus tundetuks," vahendab The Independent.

Tema ansamblikaaslane Gary Barlow tunnistas 2006. aastal, et elas bändi lagunemise järel üle sügava mõõna. Ta põdes kerkiva kehakaalu pärast ja ahastas, et plaadifirma talle sule sappa pistis. "Tõmbasin peaaegu iga päev 15 pläru kanepit."

Ka USA poistegrupi Backstreet Boys liige AJ McLean maadles enda sõnul kogu karjääri ajal uimasti- ja alkoholisõltuvusega. "Jään elu lõpuni alkohoolikuks ja tervenenud sõltlaseks," ütles ta 2012. aasta intervjuus. "See on pidev, igapäevane võitlus."