AKTIIVNE: Marilyn Jurman harrastas pingsalt sportlikke eluviise. Kuigi kehakaal suuremat ei muutunud, plaanib ta samal lainel jätkata.Foto: Erakogu
Inimesed
28. mai 2014, 07:00

Marilyn Jurman tegi trenni: iga päev 10 000 sammu! (23)

"Vorm on mul kogu aeg enam-vähem normis olnud," ei näe näitleja Marilyn Jurman põhjust häbenemiseks. "Aga võhma olen kindlasti juurde saanud." Äsja lõppes tal kolmenädalane liikumisprojekt.

Tema ja veel üheksa inimest kandsid kolme nädala jooksul käevõru, mis mõõtis kogu aeg nende koormust ja füüsilisi näitajaid. Tegemist oli projektiga "Rexona Do:More (ingl "Tee rohkem!" – J. M.)".

"Ainuke keel-vestil-moment tekkis sellel nädalavahetusel, kui käisin roheliste rattaretkel: sõitsin kokku maha umbes 200 kilomeetrit," tunnistab Jurman.

"Mul olid konkreetsed eesmärgid kõndida iga päev vähemalt 10 000 sammu ja magada kaheksa tundi," räägib ta enda graafikust.

"Enamvähem sain hakkama, vahel jäi natuke puudu nii unest kui sammudest. Aga see motiveeriski olema järgmisel päeval ekstra tubli."

Jurman mäletab nii mõõnaperioode kui ka tipphetki. "Kõige nirum oli päev, kui pidin kogu aeg sõitma autoga ja samme tuli vaid 4000," mäletab ta.

Seevastu kõmpis ta parematel päevadel neid maha umbes 25 000 sammu.

Pidev konkurents mõjus ergutavalt. Kui Jurman ikka nägi, et teised kõnnivad peaaegu iga päev juba 20 000 sammu, siis pärast pikka autoga sõitmist polnud mingi mure minna kas või hilisööl jooksma.

"Endal oli küll tunne, et kõik olid tublimad kui mina," on naine enesekriitiline.

"Ma ei oska öelda, palju kaloreid kokku kulus, aga üritasin jälgida, et neid läheks umbes sama palju, kui tarbisin," analüüsib Jurman.

"Kilodki jäid üsna samasse suurusjärku."

Konkurss avaldas näitlejale aga distsiplineerivat mõju. "Enam ei ole nii keeruline võtta kätte ja lihtsalt jooksma hakata, " kuulutab ta.

27. mail langetab žürii otsuse, kes oli kõige tublim spordirügaja.