Liis Lemsalu (vasakul) ja Teele Viira tahavad pokkeriproffidele säru teha!Foto: ARNO SAAR
Pokker
26. mai 2014, 15:37

Teele Viira ja Liis Lemsalu korraldavad Eesti suurimal pokkeriturniiril omapärase eksperimendi

Sel nädalavahetusel toimuval Eesti viimaste aastate suurimal pokkeriturniiril Unibet Open osalevad teiste seas ka lauljad Liis Lemsalu ning Teele Viira. Üheskoos soovitakse välja selgitada, kas turniiripokker on pigem õnne- või oskusmäng ning millised on vaid mõnepäevase mängukogemusega algaja võimalused kümnete elukutseliste pokkerihaide vastu.

1100-eurose osalustasuga põhiturniiril debüteeriv telesaate "Eesti otsib superstaari“ neljanda hooaja võitja Liis Lemsalu pole mitte kunagi varem elus pokkerit mänginud. Seevastu kaks aastat tagasi paarismängus Eesti meistriks tulnud Teele Viira proovib aga esmakordselt kätt pokkeriõpetajana. 

Liisi kiirkoolituse aitas välja töötada nimekas pokkeriproff Imre Leibold, kes mänginud ainsa eestlasena turniiripokkeri maailmameistrivõistluste (WSOP) finaallauas. Lisaks teoreetilisele õppele sisaldub selles ka harjutamine internetis ning praktiline test neljapäeval Tallinnas toimuval 70-eurose osalustasuga naisteturniiril.

Õpilane ning õpetaja istuvad mängulauda Unibet Openi põhiturniiri teisel avapäeval, mis algab reedel kell 12.00

"Annan endast parima, et teha Liisile selgeks need põhimõtted ja reeglid, mida mullegi on õpetatud,“ sõnas Teele lootusrikkalt. "Seejuures usun ma väga, et vähemalt esimestel turniiridel mängib niinimetatud algaja õnn suurt rolli,“ lisas Teele, kes soovib tõestada, et heal juhul on kõik võimalik. Ambitsioonikas eksperiment loetakse kordaläinuks, kui emb-kumb lauljatest suudab jõuda põhiturniiril auhinnalisele kohale. 

Kuigi Teele Viira on juba näidanud mitmeid kordaminekuid populaarsetel pokkerivõistlustel Eestis, on tema jaoks tegemist esimese rahvusvahelise suurturniiriga.

"Ootusärevus on suur,“ tõdes särtsakas pokkerientusiast. Neidude ülesanne pole kindlasti kergemate killast, sest näiteks kõik eelmisel Unibet Open põhiturniiril osalenud seitse Eesti pokkerimängijat eesotsas netipokkeri maailmameistri Reigo Maariga langesid konkurentsist juba avapäeval.

Lisaks kohalikule paremikule oodatakse mainekale pokkerifestivalile sadu pokkerifänne kümnetest riikidest. Neljapäevast pühapäevani kestvat põhiturniiri saab jälgida läbi reaalajas toimuva TV-ülekande võistuse kodulehel ning eestikeelse tekstiblogi pokkeriportaalis Pokernews.ee. Samuti valmib üritusest telesaade, mis linastub 15. juuni hilisõhtul TV6-s.

2007. aasta detsembris alguse saanud ning Euroopa tähtsaimate pokkeriturneede hulka kuuluv Unibet Open koosneb neljast etapist. Turnee avalöök toimus märtsis Kopenhaagenis, Eestis toimub sellenimeline pokkerifestival esmakordselt.