AUSTATUD: Cannes’i tänavusel 67. filmifestivalil oli Sophia Loren aukülaliseks. Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
23. mai 2014, 07:00

Sophia Loren: "Ma pole kunagi ilus olnud." (1)

79aastane raugematult sensuaalne Sophia Loren pani Cannes’i festivalil fotograafide armee palavikuliselt plõksima. Filmiajaloo kauneimate näitlejannade hulka kuuluv itaalia filmilegend tunnistas, et oleks 1950. aastatel äärepealt näitlemisest loobunud – filmibossid nimetasid teda inetuks ja ebafotogeenseks!

"Ma pole kunagi ilus olnud. Ma pole kunagi olnud ilus nukuke. Õigupoolest ei tahetud mind karjääri algul tööle võtta, sest ma polnud fotogeenne," rääkis oma poja Edoardo Ponti lühifilmis "Inimhääl" ("La voce umana") mängiv Loren Cannes’i meistriklassis.

"Inimeste meelest oli mu suu liiga suur. Nad tahtsid mu nina lühemaks, hambaid sirgemaks teha," vahendab Daily Telegraph.

Noor Sophia keeldus ilulõikusele minemast ja mõtles kodulinna naasta. Õnneks pihtis algaja näitlejatar oma murest režissöör Vittorio de Sicale, kes andis talle rolli filmis "Napoli kuld" (1954) ilma kaameraproovitagi.

"Ma ei teadnud, mida sellele imelisele mehele öelda. Oleksin sealsamas minestanud!"

Loren resümeerib, et fotograafid ja operaatorid suudavad nüüd ka vähefotogeenseid nägusid oskuslikult portreteerida. "Ma ei muutnud oma nägu, nemad lihtsalt oskavad seda nüüd paremini."