2013. aastal toimunud Viljandi pärimusmuusika festival "Püha müristus".Foto: ARNO SAAR
Saund
21. mai 2014, 10:20

Avalikustati Viljandi pärimusmuusika festivali programm ja esinemispaigad

XXII Viljandi pärimusmuusika festivali koduleheküljel avalikustati täna ürituse programm ja teatati, et esinemispaikadeks on sarnaselt eelmistele aastatele taas Kirsimäe ja Kaevumäe lavad, Viljandi Muuseumi hoov ja pärimusmuusika aida saalid

Uuendusena on lisandunud vastremonditud lauluväljaku lava, mis asendab aastaid kasutusel olnud, Vabaduse väljakul paiknenud A. Le Coqi telgi.

Arvestades tänavust festivaliteemat on sel suvel esinejate valikul eriliselt pööratud tähelepanu artistide mängulisele eneseväljendusele.

Tavapärasest suuremas fookuses on ka õpitoad, kus tutvustakse muusikaga seotud mängulisi tegevusi. Juba on välja kuulutatud ka iga-aastane enne Folki toimuv festivalikursus, mille teemaks on tänavu „Mängu mõnu" ja läbiviijaks Meelika Hainsoo.

Mängu teemast tulenevalt on tänavuse festivali põhiprogrammis ka mitmed muusikalised etendused, mille läbiviimise kohaks on Lennukitehase renoveeritud saal.

24.-27. juulini toimuva XXII Viljandi pärimusmuusika festivalil astub üles 80 kontserdiga ligi 300 esinejat.

Lisaks põhiprogrammile saab tavapäraselt osa õpitubadest, regilaulupesast, muinasjututoast, PÖFF filmiprogrammist ja öistest sussisahistamistest.

Festivali passid ja päevapassid on müügil Piletilevi vahendusel.

Festivali programmiga saad tutvuda SIIN!