EI NOOR EGA VANA: Kairit Tuhkanen ütleb, et ei mõista tegelikult üldse, miks on kombeks inimese vanuse suhtes mingeid piire tõmmata.Foto: Erakogu
Inimesed
21. mai 2014, 07:00

Kairit Tuhkanen veetis sünnipäeva Ahvenamaal (5)

"Tavalisel inimesel on rohkem nii, et teeks sünnipäeva puhul vägeva peo," analüüsib nädalapäevad tagasi 34aastaseks saanud lauljatar Kairit Tuhkanen ehk Niki. "Aga kuna mul on igal nädalavahetusel esinemine, siis mina ootan just nimelt, et sel ajal saaks puhata."

Nii sõitiski Kairit tänavu sünnipäevaks hoopis Ahvenamaale. "Koos väga lähedaste inimestega," täpsustab naine ega soovi sünnipäevaõhtu ja kingituste koha pealt väga detailidesse laskuda.

Ütleb vaid, et seni on kõigist kinkidest meeldejäävaim olnud kolmekümnendaks sünnipäevaks saadud unikaalne tätoveering. Naisteleht kirjutas liblikatiiba meenutava kehakaunistuse kohta toona, et lauljatar leidis tätoveeringule suisa poeetilise ja enesekindlust sütitava tähenduse.

"Ma ei ole üldiselt kingituste koha pealt väga reeglites kinni," valgustab Tuhkanen.

Kairitil on veel põhimõte, et vahel võib võtta rahulikult, aga kui on pidu, siis olgu juba korralik kräu! Kuigi nendib samas, et need kõige rajumad olemised on rohkem nooremasse ikka jäänud. Millisesse vanuserühma liigitaks ta end nüüd aga ise ? kas endiselt veel noorsoo sekka või juba keskeale lähenevaks? "Mul on kõik jumala okei, ma ei tunne ennast ei vanana ega ka verinoorena. Ma ei saa üldse tegelikult aru, miks on vaja niimoodi piiri tõmmata," arutleb Tuhkanen vananemise teemadel.

"See number ei näita ju mitte midagi!"

Ka pealt üle kuuekümnene inimene võivat tema sõnul vägevaid pidusid korraldada. "Ja mõni 13aastane on selline, et paneb su kohe paika! Ning samas on mõni 40aastane mees jälle selline, kellega pole midagi rääkida," mõtiskleb laulja.