NAGU TULI JA VESI: Pealtnäha on raske kujutada ette vastandlikumat paari kui pianist Rein Rannap ja möllumehed Winny Puhh. Tegelikult ütleb Rannap, et temagi on ju varem raju muusikat teinud. Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
21. mai 2014, 07:00

Rannap: mind ja Winny Puhhi liidab soov teha kiiksuga värki! (2)

"Pärast seda, kui olin igaks juhuks elukaaslase arvamust küsinud, olingi valmis," ei nõudnud šokiansambli Winny Puhh ootamatu koostööettepanek helilooja Rein Rannapilt palju mõtlemisaega.

"Tänapäeva kokakunstis pannakse ühte patta – ja veelgi enam, ühele taldrikule – vägagi erinevaid asju," illustreerib Rannap oma otsust toidumaailma abil.

Helilooja ütleb, et mingis mõttes on ta Puhhidega võrreldes tõesti vastandlik nähtus. "Kuid samas olen ju ka mina varem sellist raju kraami teinud ja kui me korraga esineme, siis tuleb minus taas see pool esile."

Puhhide produtsendi esimene kiri, mis saabus kuid tagasi, oli väga ettevaatlikult sõnastatud, märgib helilooja. "Aga ma teadsin seda ansamblit: minu meelest on väga äge, mis nad teevad. Nii et pärast seda, kui olin igaks juhuks ka elukaaslase arvamust küsinud, olingi valmis."

Rannap möönab, et oli varem Winny Puhhi loominguga küll vaid põgusalt tuttav. Nüüd on ta internetist rohkem uurinud-puurinud ja jõudnud järeldusele: koostöö saab olema põnev!

Tegelikult on Rannapi kinnitusel nii temal kui ka Puhhil ühisjooni: eelkõige põhjalik ettevalmistus ja tõsine suhtumine igasse ülesastumisse.

"Lisaks liidab meid soov alati just nii-öelda kiiksuga värki teha," ütleb interpreet ja lubab, et laval saab näha nii konflikti kui ka üksmeelt.

Winny Puhhi ja Rannapit võib üheskoos näha 21. juuni õhtul Viimsi vabaõhumuuseumis.