Etendus missugune! Printsess Juliana nimeline lennuväli Foto: AOP
Müstika
20. mai 2014, 13:51

VIDEOD: nendel lennuradadel küll maanduda ei tahaks! (3)

Kui kannatad lennuhirmu all, siis see uudis jäta heaga vahele. Daily Mail on kokku pannud nimekirja lennukite maandumispaikadest, mis nõuavad lenduritelt ülimat professionaalsust ning mõnedel juhtudel lausa eriväljaõpet. Mis reisijatesse puutub, siis paljud neist eelistaks pigem õhku jääda kui taoliste maandumistingimustega õnne katsuda.

Näiteks Nepalis asuva Lukla lennuvälja maandumisrada esitab pilootidele väljakutse  seoses meeletu langusega.

 

 

Madeira lennujaam Funchalis võtab vastu vaid lennukeid, mille piloodid on saanud erikoolituse maandumaks just nende ülilühikesel lennurajal.

 

 

Gibraltari rahvusvaheline lennuväli paistab silma oma kitsa lennurajaga. Rada ise on ristunud Winston Churchilli nimelise põhimaanteega. Liiklus maanteel katkestatakse iga kord, kui lennurajal on maandumas või startimas mõni lennuk. Tingimusi Gibraltaril maandumiseks on peetud Euroopa ohtlikeimaks.

 

 

 

Hong Kongi Kai Taki lennurajad lõppesid meres. Enne seda tuli pilootidel rinda pista pilvelõhkujate ning kõrgete mägedega. Kai Taki on peetud maailma ohtlikumaks lennujaamaks üldse. 1998. aastal see õnneks suleti.

 

 

Juancho E. Yrausquin lennuväli Sabas - vaid üks silmapilk ja sa magad õige aja maha! Selle Kariibi mere saarekese lennurada on imetilluke ning asub kalju otsas.

 

 

Vaatemänguliselt ehk kõige pöörasem lennuväli on Princess Juliana nimeline lennuväli St Maartenil, mis asub Maho Beach'ile sedavõrd lähedal, et seal viibivatel päevitajatel tekib tunne, nagu riivaks lennuk kohe-kohe nende peanuppe. Rannas on ka sildid, mis hoiatavad päevitajad lennukimootorite eest, mis nad pikali võivad lüüa või koguni tappa.