PARIMAD SERIAALINÄITLEJAD: Kroonika korraldatud hääletuse põhjal valiti parimateks seriaalinäitlejateks Üllar Saaremäe ("Viimane võmm") ja Elisabet Reinsalu ("Kartulid ja apelsinid", "Pilvede all"). Elisabet hoidis auhinda saades tagasihoidlikku joont ja lavašõu lõppedes, kus särasid 1920ndate siilis riietatud tantsijad ja laulis Erkki Otsman, läks Black Jacki mängima. Hasartmänge said tasuta proovida kõik külalised ja võita ka suveniire. Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
17. mai 2014, 21:00

Aasta parim teleseriaali meesnäitleja Üllar Saaremäe: Rõõmus, tiibu sirutama panev tunne on! (13)

"Jah, muidugi olen ma õnnelik. Rõõmus, tiibu sirutama panev tunne on – nagu kotkale omane," oli Üllar Saaremäele meeldivalt üllatav, et ta valiti tänu peaosale seriaalis "Viimane võmm", kus ta kehastab politseiuurijat Mikk Kotkast, aasta seriaalinäitlejaks.

"Mina ei teadnud oma võidust midagi, aga kui ma kohale saabusin, hakati mulle vihjeid andma ja isegi õnnitlema," kinnitab Üllar Saaremäe, et sai enda triumfeerimisest aasta parima teleseriaali meesnäitleja kohale teada alles Kroonika auhinnagalal.

Hoolimata sellest, et Kroonika suursündmus, kus kuulutati rahvahääletuse tulemusel välja aasta parimad nais- ja meesraadiohääl, saatejuhid, näitlejad, seriaalid, peeti 1920ndate stiilis ja snitti võeti Ameerika kirjaniku F. Scott Fitzgeraldi menukist "The Great Gatsby", tuli Üllar peole nahktagiga ja jätkas mehise Kotka mängimist. Kui Kroonika peatoimetaja Krista Lensin kuulutas välja tema nime, astus ta macholikult lavale, süütas sigareti, haaras Krista oma tugevasse embusesse ja suudles otse suule. Küsimusele, kas Üllari abikaasa ei pannud väikest musi pahaks, hakkas Üllar naerma ja ütles: "Jummel, ei! Ma olen ju näitleja ja meil tuleb ikka selliseid asju ette," ei ole tal kaasaga töö pärast armukadedusraginaid olnud.

Üllarile tegi suurt heameelt, et inimesed tema poolt hääletasid ja teda toetasid. "Väga lahe, et sain selle auhinna tänu publikule. Mis saab olla parem sellest, kui sinu tööd ja tegemised lähevad inimestele korda. Ma olen siiamaani rõõmus!" ei varja Üllar.

Üllari sõnul ei ole ta varem sellistel seltskonnaüritustel käinud, kuid tal jätkus üleeilse Kroonika peo kohta vaid häid sõnu. "See oli väga lahe ja hästi lavastatud sõu, üks tõsine ettevõtmine!" Paraku ei jäänud ta ürituse lõpuni, võttis võidu tähistamiseks paar napsu ja lahkus südaöö paiku. "Tuli varem ära minna, sest mul oli järgmisel päeval proov." Kuigi Üllar oli võidujoovastuses, mõtles ta ka järgmisele hommikule. Oma valge pallikujulise autasu viis Üllar koju ja pani aukohale ? elutuppa kapi peale.

Viinakokteilid ja šampanjajäätis

Kroonika aasta sündmus viis publiku uhketesse 1920ndatesse: daamid kandsid pitsilisi vintage-kleite, pärleid, sulgedega peapaelu, looriga kübaraid, pidulikke kindaid, kõrgeid kontsi ja katsid õlgu karusnahaga. Härrasmehed eelistasid ülikonda või frakki. Külalistele pakuti viinakokteili ja suupisteid, pärast lavašõud ka šampanjajäätist. Hiilgavas Vene teatri saalis tekkis läinud sajandi alguse aura ja tunne, et tegemist on glamuurse peoga, mida nii väga armastas korralda Fitzgeraldi romaani peategelane Gatsby.

Kroonika peatoimetaja tervitas külalisi lavalt ja vihtus maani ulatuva kleidiga ja tapjakontsadel tantsu. Krista tegi seda nii oskuslikult, et teda oli raske päristantsijatest eristada. Peatoimetaja võttis enda peale ka auhindade jagamise ja võitjate õnnitluse. Peale virtuoossete tantsijate küttis publiku kuumaks ka laulja Erkki Otsmann, kellele võimsalt aplodeeriti. Rahvas ei saanud ükskõikseks jääda ka siis, kui armastatud näitleja Ita Ever sai elutööpreemia. Kahjuks ei olnud näitlejat kohal, kuid Krista lubas isiklikult prouale auhinna kätte toimetada, mispeale terve saal austuseks püsti tõusis.

Õhtu kulmineerus aasta meelelahutaja väljakuulutamisega. Selle asemel, et võitja nimi välja hõigata, tõusid kaks musta riietatud meest saalis püsti ja hakkasid automaatidest tulistama. Seinale tekkis kuuliaukudest suurelt võitja nimi – Tanel Padar. Rokkar ei hoidnud emotsioone tagasi, viskas nalja, suudles Kristat ja keerutas hiljem laval koos tantsijatega jalga.

Samas ei pakkunud kõikidele külalistele lavašõu huvi, näiteks õppejõud Linnar Priimägi eelistas tantsu ja laulu nautimisele kirjaniku Kerttu Rakke ja Kristiina Raudsepa seltskonda. Nii Priimägi kui ka Rakke tunnistasid, et pole Fitzgeraldi suurteost lugenud. Esimese sõnul ei paku talle Ameerika kirjandus huvi, teine väitis, et ei loe üldse raamatuid, vaid kirjutab neid. Seltskonnas lobisemise asemel eelistas ürituste korraldaja Maret Soom aga uue kaaslase seltskonda. Võib-olla mõjus neile õhtu romantiline meeleolu, võib-olla olid nad lihtsalt armunud, kuid oma tundeid nad vaka all ei hoidnud ja suudlesid kirglikult.

Võitjad! Aasta meele­lahutussaade on "Su nägu kõlab tuttavalt"

Tallinnas Vene teatris 16. mail peetud glamuursel peol selgitati välja aasta parim nais- ja meesraadiohääl, saatejuhid, näitlejad, seriaalid, saated ja meelelahutajad. Hääletusel osales 175 000 inimest.

Aasta naisraadiohääl

Maris Järva (Sky Plus)

Pille Minev (Star FM)

Liina Randpere (Uuno)

Aasta naissaatejuht

Grete Lõbu

("Ringvaade")

Tuuli Roosma

("Saladused")

Ines ("Me armastame Eestit")

Parim teleseriaali näitlejatar

Elisabeth Reinsalu ("Pilvede all", "Kartulid ja apelsinid")

Kristel Aaslaid

("Padjaklubi")

Kadri Adamson

("Kättemaksukontor")

Aasta teleseriaal

"Padjaklubi" (TV3)

"Pilvede all" (Kanal 2)

"Kartulid ja apelsinid" (TV3)

Aasta meelelahutaja

Tanel Padar

Jan Uuspõld

Kristjan Jõekalda

Aasta meesraadiohääl

Rauno Märks (Sky Plus)

Alari Kivisaar (Sky Plus)

Allan Roosileht (Star FM)

Aasta meessaatejuht

Kristjan Jõekalda ("Nädalalõpp Kanal 2ga", "Kaks kanget Indias", "Suur lotokolmapäev")

Marko Reikop ("Ringvaade", "Klassikatähed")

Teet Margna ("Nädalalõpp Kanal 2ga", "Kaks kanget Indias", "Kuldvillak")

Parim teleseriaali näitleja

Üllar Saaremäe ("Viimane võmm")

Tiit Sukk ("Heeringas Veenuse õlal", "Mägede varjud", "Saare sosinad")

Mait Malmsten ("ENSV", "Sajandi armastus", "Mägede varjud")

Aasta meelelahutussaade

"Su nägu kõlab tuttavalt" (TV3)

"Laula mu laulu" (Kanal 2)

"Palume lavale" (TV3)

TV3 eriauhinna aasta naerutajana ? Ott Lepland (näosaate rolli eest).

Aasta Kroonika kaanestaar – Tanja

Meelelahutuse elutööpreemia ? Ita Ever