AJAB VIHALE: Vürst Alberti poeg Alexandre (10) oli ohanud, et teda ärritab kaks asja: Inglismaa ilm ja et ta enam üldse isa ei näe! Foto: AOP
Inimesed
17. mai 2014, 21:30

Vürst Albert ei leia laste jaoks aega: poeg pole seitse kuud isa näinud! (18)

Kas abikaasa ei luba Monaco vürstil suhelda tema abieluväliste lastega?

"Lapsevanemaks olemine tähendab enamat kui raha andmist. Pojal on vaja armastavat isa, kes teda läbi elu aitab ja juhatab," kurdab Inglismaal elav moedisainer Nicole Coste, et Monaco vürst Albert pole nende 10aastasel pojal Alexandre’il septembrist saadik külas käinud. Naine väidab, et Albert on lapsest kaugenenud pärast abiellumist kunagise olümpiaujuja Charlene’iga.

Samal ajal, kui monacolased ootavad, et võluv vürstinna Charlene (36) viimaks ometi lapseootele jääks, igatseb vürst Alberti (56) abieluväline poeg Alexandre Coste Grimaldi kangesti isa järele.

"Albertil oli oma pojaga varem südamlik loomulik isa-poja suhe. Selle juurde kuulusid näiteks reisid ja piraaditeemalised sünnipäevapeod. Vürst oli poja üle uhke ja kallistas teda sageli soojalt," meenutab Alexandre ema. Togost pärit Nicole Coste (43) tutvus prints Albertiga 1997. aastal, kui naine töötas stjuardessina. Nende peaaegu seitse aastat väldanud salasuhe oli Monaco üks hoolikamalt varjatud seltskonnasaladusi.

Nüüd rääkis Nicole väljaande Daily Maili pühapäevalehele Mail on Sunday, et Alberti abikaasa Charlene’i armukadedus on tema pojalt sisuliselt isa röövinud. "Pärast põgusat külaskäiku septembris pole Albert Alexandre’it näinud. Kohtumised on tema abiellumise järel muutunud võimatuks," kaebab naine.

Isa pole pelgalt rahakott

Nicole mõistab: vastabiellunud naisel pole ehk lihtne leppida tõigaga, et mehel on lapsi ka varasematest suhetest (vürstil on afäärist ameeriklanna Tamara Rotologa ka 22aastane tütar Jazmin Grace Grimaldi), kuid laste tunnetega peaks siiski arvestama.

Mullu suvel pojaga Londonisse kolinud rõivadisainer, kelle klientide seas on näiteks näitlejad Emma Watson ja Helen McCrory ning burleskitantsija Dita von Teese, ei salga, et Albert toetab teda väga heldelt rahaga. Ema ja poeg elavad prestiižses Knightsbridge’i linnajaos 7 miljonit naela maksnud majas.

"Kirjutasin Albertile ja seletasin, et asi pole rahas. Meie poeg vajab isa, kellega saab rääkida ja kes käib regulaarselt külas, mitte sellist, kes on ühel hetkel olemas ja järgmisel hetkel haihtub," ohkas Nicole. "Alexandre näeb ju, kuidas teistel poistel tema klassis on isad, aga tema oma ei võta isegi ühendust. Lihavõttepühade ajal ütles Alexandre, et teda ärritab kaks asja: Inglismaa ilm ja see, et ta enam üldse isa ei näe."

Ema on poissi seni lohutanud jutuga, et issi on praegu lihtsalt tööga väga hõivatud.

Nicole ja Albert kohtusid 17 aastat tagasi Air France’i lennul Nice’ist Pariisi. Naise sõnul tundsid nad esimesest pilgust erilist sidet. Aastaid vedasid nad Monaco kõrgseltskonda ninapidi, viibides punase vaiba üritustel koos nii, et keegi ei osanud nende suhet kahtlustada. Albert lasi silmarõõmul esineda seltskonnas oma sõbra kallimana.

Rasestus suhte lõpus

Kui kirg paari vahel jahtuma hakkas ja nad otsustasid suhtele punkti panna, avastas Nicole, et on rase. "Kui ma sellest Albertile rääkisin, võttis ta asja rahulikult. Ta ütles, et peaksin lapse alles jätma, ning lubas mind toetada," meenutab Nicole. Albert kinkiski talle ja pojale villa Prantsuse Rivieras.

Kulisside taga käitunud vürst nagu armastav isa muiste, vahetas mähkmeidki. Avalikuse ees nõudis Albert aga kõigepealt DNA-testide tegemist ja tunnistas isadust alles 2005. aastal, kui poeg oli juba peaaegu kolmene. Ehkki Monaco vürstitrooni võivad pärida üksnes Alberti või tema õdede Caroline’i ja Stephanie abielust sündinud lapsed, tõotas ta pojale hea elu tagada.

Kui vürst 2010. aastal ujuja Charlene Wittstockiga kihlus, hakkas Nicole tundma end Monaco seltskonnas paariana. Teda ei kutsutud enam üritustele, kuhu oli oodata ka Albertit ja Charlene’i. Nicole’il sai mõõt täis ja ta kolis lapsega minema.

AJAB VIHALE: Vürst Alberti poeg Alexandre (10) oli ohanud, et teda ärritab kaks asja: Inglismaa ilm ja et ta enam üldse isa ei näe!