Prints Harry.Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
16. mai 2014, 07:00

Prints Harry suurimad skandaalid natsikostüümist aadamaülikonnani (10)

Täna Eestisse saabuv Inglise troonipärilusjärjekorras oma isa Charlesi ja vend Williami järel olev prints Harry (29) ei lase end tihtipeale häirida ütlusest "noblesse oblige" ehk "seisus kohustab". Ta on ära teinud kõik tembud, mida temavanused kutid on teinud – ja enamgi veel!

Kui 16aastane Harry isale napsitamise ja kanepikõhvimisega vahele jäi, saatis Charles ta 2002. aasta jaanuaris Lõuna-Londoni võõrutuskeskusesse.

Karistusel oli ilmselgelt vaid hoiatav iseloom – prints pidi alkohoolikute ja narkomaanide keskel veetma üksnes päeva ja mõistma, milleni mõnuainete pruukimine viia võib.

Varruka küljes haakristiga käeside

2004. aasta sügisel sattus Harry isevärki skandaali keskele: tema endine kunstiõpetaja Sarah Forsyth väitis, et oli aidanud printsil mainekas Etoni internaatkoolis klassikursust lõpetada.

Forsyth väitis, et oli mõne koolitöö printsi asemel ise ära teinud ja kirjutanud valmis ühe kunstiprojekti saateteksti. Viimast tegi Forsyth enda kinnitusel ülemuste palvel. Kuningakoja avalduses nimetati õpetajanna väiteid ääretult ebaõiglaseks. Eksamikomisjon toonitas, et ükski asitõend pettusele ei viita.

Kulus vaid nädal, ja kärgatas uus pauk: Harry lõi Londoni ööklubist lahkudes paparatsol moka lõhki.

Juhtus see nii: kui prints kell kolm öösel klubist väljus, kargasid kõmupiltnikud talle ligi ja üks neist koksas talle fotoaparaadiga kogemata vastu nägu. Raevunud Harry tungis piltnikule kallale ja veristas ta huule.

"Nagu oleme aru saanud, sai fotograaf aparaadi eemalelükkamisel huulevigastuse," oli kuningakoja ametlik avaldus.

2005. aastal sattus Harry taas Briti kõmulehtede esikaanele, olles oma sõbra karnevalil (teema "Asumaa ja pärismaalased") üles astunud natsikostüümis.

Tema valge särgi varruka küljes ergas haakristiga käeside.

"Nats Harry!" kõmistas ajaleht The Sun.

Kuningapere võsukese fopaa oli seda rämedam, et varsti pärast seda pidi tähistatama holokausti mälestuspäeva. Clarence House’i pressiesindaja esines Harry nimel kahetsusega.

"Prints Harry on vabandust palunud võimaliku solvangu või piinlikkustunde pärast, mis ta põhjustas. Ta mõistab, et kostüümivalik oli halb," seisis avalduses.

Tulevane kuningas William oli kostüümivalikus märksa taltsam – tema ilmus peole lõviks riietatuna.

2009. aastal oli prints taas ajakirjandusel ja poliitikutel pinnuks silmas.

Sedapuhku vallandasid skandaali 2006. aastal sõjaväeõppusel videopäevikus lausutud sõnad, mille kõmuleht News of the World nüüd avaldas – Harry nimetas oma rühma asiaadist liiget meie väikeseks paki sõbraks ning hüüatas ühe kamraadi maskeerumisloori nähes: raisk, sa näed välja nagu mingi kaltsupea.

Kuningakoda palus jälle vabandust: Harry teadvat, kui solvav see väljend "paki" võib olla, kuid kasutas seda kolm aastat tagasi vähimagi pahatahtlikkuseta.

See olla tema rühma populaarse liikme hellitusnimi.

Paljas pidutsev prints hotellitoas

Prints oskab pidu panna – ja ka ujuda!

2011. aasta augustis Horvaatias Hvaris möllas Harry Veneranda ööklubis nii uljalt basseiniserval tantsida, et kukkus vette. Kuid peoloom ei lasknud end sellest häirida ja tšillis edasi.

Harry ei häbene oma keha mitte üks raas – ja õigesti teeb! Seda tõestas ta 2012. aasta augustis Las Vegase hotellis pralletades.

USA klatšiportaal TMZ.com avaldas fotod, kus vallaline ja vallatu prints hotellitoas ihualasti möllas ja oma kroonijuveele näitas.

Seltskond, nende seas väidetavalt ka keegi porgandpaljas näitsik, oli stripipokkerit mänginud. Skandaalis ei jäänud süüdi üksnes Harry, vaid ka tema turvamehed.

"Nad oleksid pidanud olukorda talitsema," rääkis printsile lähedalseisev isik ajakirjas Us Magazine.

Ent printsi füüsiline vorm avaldas muljet teiste seas ka Lady Gagale.

"PÜHA EMA, KÜLL HARRY ON HEAS VORMIS," ahhetas popstaar Twitteris. "Loodetavasti pole keegi tema peale vihane, mina küll ei ole."

Ajakiri Playgirl ütles E! Newsile, et tahaks aadamaülikonnas Harryt oma veergudele poseerima meelitada.

"Miljon dollarit poleks sugugi võimatu," üritati printsi kopsaka honorariga moosida. Kahjuks ei võtnud Harry vedu.

 

Kuidas Harry südant võita?

Eestlannadel, kes soovivad Harry tähelepanu köita, tasub võtta ühte kätte Kalevi šokolaaditahvel ja teise DVD "Nimed marmortahvlil".

Prints armastab magusat ja sõjafilme ning reageerib väidetavalt hüüdnimele Spike!

Rindemees Harry eelistab sõja- ja sõjaväefilme. Tema lemmik olevat Stanley Kubricki "Full Metal Jacket", mis jõudis ekraanile 1987, kui ta oli vaid kolmeaastane, kirjutab every-thingzoomer.com.

Veel meeldivad printsile "Allatulistatud Black Hawk", "Tänapäeva apokalüpsis" ja "Rühm".

Kuulu järgi on Harry ka kirglik "Star Treki" fänn. Paar aastat tagasi kirjutasid lehed, et prints loodab olla esimene kuningapere liige, kes kosmosesse sõidab.

Harry hüüdnimi on Spike ehk Oga, Okas, või isegi Siilike.

Tantsusaalis paneb printsi jala tatsuma dubstep – tema lemmikartist on Skream. Veel armastab Harry reggae’t.

Prints on ka ise kõva muusikamees – vähemalt mängis ta kuninganna trooniletõusu briljantjuubeli ametliku tervituslaulu "Sing" saateansambli tamburiini!

Sõjaväeteenistuses eelistab Harry süüa kana, pitsat, pastat ja brokolit.

Tema lemmikjoogid on apelsinimahl ja kokakoola. Eraelus ei ütle ta ära ka kangematest jookidest.

Prints ei nõua luksuslikku lõbustamist. Nii Harry kui ka tema vend on tunnistanud, et nad vaatavad reality-saateid.

2009. aastal rääkis noorem veli, et võtab Briti superstaarisaate "Britain’s Got Talent" iga nädal linti.

 

Blondiinid, teil on lootust!

Harry saabub Eestisse värske poissmehena. Printsi ekspruutide pilte vaadates pole kahtlust – tema maitse on blondiinid. Kuid arukad blondiinid!

Aprilli lõpus läks Harry lahku sõbratarist Cressida Bonasest, kellega ta oli koos olnud kaks aastat.

Kuna alles hiljuti oli sahistatud, et paar teatab peatselt kihlumisest, mõjus lahkumineku-uudis paraja pommina. Ajakiri People väitis, et Cressida ei andnud Harryle hingamisruumi.

Kuid Daily Maili andmeil soovis äsja tantsukooli lõpetanud kaunitar hoopis turunduskarjäärile keskenduda. Cressida ei tahtvat olla tuntud üksnes Harry silmarõõmuna.

Käivad jutud, et prints pommitab teda lahkuminekust saadik SMSidega ja loodab taasühinemisele.

Harry eelmine kallim oli Zimbabwest pärit Chelsy Davy. Ligi seitse aastat oldi printsi sõjaväeväljaõppe ja neiu ülikooliõpingute tõttu kord lahus, kord koos, enne kui 2011. aastal lõplikult lahku mindi.

Kuigi Chelsy unistas kunagi modellikarjäärist, võttis ta õpinguid väga tõsiselt. Saanud 2006. aastal Kaplinna ülikoolist majandusteaduse bakalaureusekraadi, läks ta edasi õppima Leedsi ülikooli – sedapuhku juurat.

Praegu töötab ta Londonis advokaadina.

Tema Kuninglik Kõrgus Walesi prints Henry

  • Elizabeth II vanima lapse prints Charlesi ja printsess Diana noorem poeg prints Henry Charles Albert David tuli ilmale 15. septembril 1984 kell 4.20.
  • Horoskoobimärgilt Neitsi.
  • Sündides sai Harry ametlikuks nimeks Tema Kuninglik Kõrgus Walesi prints
  • Henry. Troonipärimisjärjekorras on ta oma isa, vanema venna ja vennapoeg George’i järel neljandal kohal.
  • Ema Diana sõnul oli Harry lapsena kunstilembene ja sportlik. Poiss ilmutas varakult huvi ka ratsutamise ja jahipidamise vastu.
  • Detsembris 1992 teatas kuningakoda Diana ja Charlesi lahkuminekust. Ametlikult lahutati abielu 1996.
  • Noorema briti kuningapoja punapea ja tedretähed andsid aastaid alust kuulujuttudele, et tema isa on tegelikult Diana omaaegne armuke James Hewitt. Kuid too kinnitas 2002. aastal, et tutvus Dianaga alles siis, kui Harry oli juba ligikaheaastane. "Pole vähimatki võimalust, et saaksin tema isa olla."
  • 31. augustil 1997 hukkus Diana koos oma toonase kavaleri Dodi al-Fayediga Pariisis autoõnnetuses.
  • Väiksena fännis Harry Spice Girlsi, nüüd juba aastaid Arsenali jalgpalliklubi.18. sünnipäevaks sai prints vanaemalt kingiks isikliku vapi.
  • 2003. aasta juunis lõpetas Harry maineka Etoni kolledži ja võttis seejärel aasta vabaks (nagu tema isagi nooruses). Esmalt töötas ta Austraalias veisefarmis, siis aga tegeles Lesothos orbudega ja väntas dokumentaalfilmi "Unustatud kuningriik" Aafrika aidsiohvritest.
  • Seejärel valis Harry sõjaväekarjääri: ta astus 2005. aasta mais Sandhursti sõjaväeakadeemiasse. Praeguseks on ta jõudnud kapteni auastmeni.
  • 2007–2008 teenis Harry 77 päeva Afganistanis Helmandi provintsis ja ööbis Camp Bastionis nagu eestlasedki. Kui Austraalia ajakiri sellest artikli avaldas, toodi prints turvakaalutlustel kodumaale tagasi.
  • 2012. aastal naasis Harry 20 nädalaks Afganistani ründehelikopteri piloodina. Ta tunnistas ajakirjandusele antud intervjuus, et tappis lahingulendudel Talibani võitlejaid.
  • Viimati oli kuningliku pere liige osalenud sõjategevuses 1982. aastal, kui Harry onu prints Andrew Falklandi sõjas helikopterit juhtis.
  • Nüüdseks on Harry piloodiameti maha pannud ja lennuväekorpusest lahkunud. Selle aasta jaanuarist tegutseb kuninglik punapea Londonis staabiohvitserina ja korraldab sõjaväega seotud mälestusüritusi.
  • 2010. aastal kuulutas meesteajakiri GQ Harry maailma kõige cool’imaks meheks. Prints edestas nii "Videviku" tähte Robert Pattinsoni kui ka USA  presidenti Barack Obamat.