Ornella Muti.Foto: AOP
Inimesed
15. mai 2014, 23:20

Kas sina teadsid, et neil kuulsustel on Eesti juured? (58)

Eesti on väike riik 1,3 miljoni elanikuga. See on ka sünnipaigaks paljudele andekatele inimestele või nende vanematele, kirjutab veebileht Estonian World, reastades lisaks Arvo Pärdile kaheksa maailmakuulsat inimest, kel juured otsapidi siinmail. 

1. Ornella Muti. Roomas sündinud näitlejanna, kes osalenud enam kui 70 filmis. Tema isa on itaallane, ema aga Võrumaal sündinud eestlanna. 

2. James Murdoch. Rupert Murdochi järeltulija oli erilises huviorbiidis aastail 2011 ja 2012 seoses oma isa asutatud ühe maailma mõjukaima meediafirmaga News Corp. Jamesi ema on Anna Murdoch, neiupõlve nimega Tõrv. 

3. Miliza Korjus. Kuulus sopran, kes astus Hollywoodi filmides üles 1930-ndail. Saksamaal sündinud Korjuse isaks oli eestlasest sõjaväelane, ema aga pärit poola-leedu aadliperekonnast.

4. Mena Suvari. Hollywoodi staari isa on Pärnust pärit Ando Süvari. 

5. Annie Leibovitz. Üks maailma tunnustatumaid portreepiltnikke. Alustas oma karjääri ajakirjas Rolling Stone. Annie ema on Eestist pärit naine, kes kannab endas juudi pärandit. 

6. Louis Kahn. 20. sajandi üks mõjukaimaid arhitekte, kes oli monumentaalse ning monoliitse stiili loojaks. Louis kasvas juudi perekonnas Pärnus, enne Ameerikasse kolimist veetis ta osa lapsepõlvest ka Saaremaal. 

7. Erika Eleniak. Näitlejanna ning endine Playboy staar. Tema tuntuim roll oli Shauni McClain "Rannavalves". Erika ema soontes voolab nii eesti kui saksa verd. 

8. Mark Kostabi. Kunstnik, kelle töid võib leida USA parimates kunstigaleriides- ning muuseumides. Tema vanemad on eestlased, kes emigreerusid oma kodumaalt Ameerikasse.