Ajakirja Kroonika pidu möödunud aastal pildil Hannes Hermaküla ja Kajar Kase (paremal).Foto: ARNO SAAR
Tele
15. mai 2014, 23:31

"Ringvaate" juht: Marko on kõige parem ja Grete samamoodi (37)

"Mul on väga hea meel, et Grete selle tiitli saab, olen absoluutselt veendunud, et ta on seda väärt," õhkas ETV menusaate "Ringvaade" vastutav toimetaja Kajar Kase.

"Kui Grete meile tööle tuli, olid Anu (Välba) ja Marii (Karell) just ära läinud ning mina olin saadet juhtinud kaks kuud. Samas oli vahepeal olnud suvi ja kõigil oli nagu natuke meelest läinud, kuidas see kõik käib. Seetõttu oli alguses tunne, et olukord on habras ja vasardas teadmine, et oleks normaalset lugu vaja, millega saateaastat alustada," rääkis Kase. 

"Ühel päeval siis Grete lihtsalt ütles, et Tarmo Leinatamm tahaks oma elust rääkida ja see oligi esimene lugu, mida ta tegema läks. Lugu oli väga tsiteeritav ja popp ning haprus hakkas üle minema ja saime aru, et põhimõtteliselt on õigesti läinud," jätkas ta.

"Ma ise olin lõbustatud eelmise nädala episoodist, kus oli kaks rattaleiutajat. Gretele pannakse selga imekaunid kleidid, kuid ma olin talle öelnud, et las üks leiutaja sõidab ühe ja teine teise rattaga ning tema lihtsalt jutustagu. Kuid nad keeldusid ja nii pidi Grete ronima nende leiutiste otsa ja ringi sõitma, millega ta sai suurepäraselt hakkama," muljetas Kase. 

Kase sõnul oli Anu lahkumine saatele keeruline, sest lahkus ikkagi mitmekordne Eesti parim naissaatejuht.

"Ma rääkisin kõikjal, et teda ei saa asendada. Oligi nii, et see positsioon oli selline, et istud sinna ja kõik hakkavad kohe Anuga võrdlema. Pole just kadestamisväärne," toonitas Kase.

"Mul on väga hea meel, et Grete selle tiitli saab, olen absoluutselt veendunud, et ta on seda väärt. Ma pole üldse nõus mõttega, et pole vahet, kes sellel Anu kohal istub, sest see isik saabki kohe parimaks saatejuhiks. Pigem on olukord vastupidine, sest saade on eetris iga päev ja saatejuhi panus on nii suur – see, mis Greet ekraanil teeb, on ta ise välja mõelnud ja neid otsuseid teeb ta väga hästi," lisas Kase.

Kase sõnul on Grete võrreldes Anuga muidugi teine inimene, kuid ta ei erine saates sellest, mis ta on päriselus.

"Minult on ikka küsitud, et milline see Marko või Anu või Grete päriselt on – sellised, nagu teleris nad ongi, sest meie saadet on nii palju ja sa ei saa seal olla keegi teine kui päriselus, pole võimalik kedagi teist mängida. Nii näeb iga vaataja ise, kuidas nad täpselt erinevad," kirjeldas Kase.

Kase selgituste kohaselt on Grete puhul oluline, et ta sobib saatesse nii üksi kui ka Markoga koos, sest koos olemine ja tegemine ons aatest oluline osa.

"Selliseid inimene on ikka, kes üksi saavad hakkama, kuid et kaks tükki klapivad ja inimestel on neid hea vaadata, selle pärast muretsesime, kuid on täiesti õnneks läinud;" toonitas Kase.

"Olen kindel, et ka Marko (Reikop) oleks seda tiitlit väärt ja kui kuidagi saaks tehtut kvantitatiivselt mõõta, siis saadaks aru, et Marko on kõige parem ja Grete samamoodi," lisas Kase.