KODUTUNA PARIISIS: Endine meelelahutusärimees Raivo Kaer kinnitab, et teenis kerjates 1000 eurot kuus – rohkem kui Eesti keskmine palk. Foto: Erakogu
Inimesed
13. mai 2014, 07:00

Eesti ärimehest Pariisi kerjuseks: "Seitse kuud elasin kodutuna tänaval!" (45)

Skandaalne üritusturundaja Raivo Kaer elab nüüd töötuna Prantsusmaa pealinnas sotsiaalkorteris.

"Otsustasin istuda esimesele ettejuhtuvale rongile ja see tõi mind saatuse tahtel Pariisi. Seitse kuud elasin kodutuna tänaval, elatusin kerjamisest, kuid 1000 eurot kuus, mille inimesed annetasid, võimaldasid Pariisi tänavapoisina hakkama saada," kirjeldab oma elujuhtumisi mitu aastat Eesti meelelahutusäris tegutsenud, lõpuks aga pankrotistunud ja võlgadesse jäänud Raivo Kaer.

Tuntuks sai Raivo peamiselt sellega, et korraldas 2000. aastal Rakveres tormikahjustuste heategevuskontserdi ja põrus sellega: jäi paljudele esinejatele võlgu ja sõitis lõpuks välismaale.

Raivo, kes alustas oma karjääri meelelahutusmaailmas veel teismelisena, on 33aastane. Ta on Prantsusmaa pealinnas töötu, tegeleb võimaluste piirides inimõigustega ja on tunnistatud 80 protsendi ulatuses invaliidiks. Hoolimata sellest, kas tal on läinud hästi või halvasti, on teda alati saatnud alkohol.

"Jah, tarvitan alkoholi endiselt, kuigi kanged joogid olen asendanud lahjadega. Tarbin peamiselt veini, kuid ka õlut. Kahjuks ei saa ma ütelda, et jooksin väikestes kogustes, vastupidi – kui ma joon, siis võivad tsüklid kesta nädalaid," jätkab Raivo Pariisis elupõletamist.

Parematel päevadel algasid tema hommikud Martiniga, päeval – ärikohtumiste ajal – segas ta kohvi või tee sisse viskit ning õhtul kulistas suuremates kogustes kangeid vägijooke.

Edasi lugemiseks: