PERE KOOS: Ema Siiri ja tütar Sandra peavad lauljaametit, poeg Jim töötab Von Krahli teatris. Vanaema Siiri süles on Sandra poeg Kris Prendon. Foto: Anno Proosvelt (Fotopesa)
Inimesed
11. mai 2014, 11:00

Kahe tõmmu lapse ema: ma ei julgenud mustast mehest kellelegi rääkida!

Laulja Siiri Känd-Ashilevi räägib, kuidas kasvasid tema tütar Sandra ja poeg Jim.

Laulja ja lauluõpetaja Siiri Känd-Ashilevil on kaks tumeda nahaga last: juuksur, laulja ja Tallinna ülikooli magistrant Sandra ning kirjanik ja lavastaja Jim. "Ega ma ei julgenudki alguses oma emale-isale mehest rääkida, sest ma ei kujutanud ette nende reaktsiooni ja ei tahtnud neile haiget teha," meenutab Siiri, kuidas algas tema armastuslugu laste Ghanast pärit isaga.

Laste isa kohtas Siiri 1982. aastal kabarees töötades. Tegelikult tundis ta teda põgusalt juba varem ühe tuttava kaudu. "Ta hakkas igal õhtul seal käima, pakkus iga kord, et saadab mind koju ja niiviisi meie tutvus algas ning edasi läks," räägib Siiri.

Mehe isa tegeles välispoliitikaga, parasjagu oli ta Moskvas ja tolleaegses Leningradis asju ajamas ning sattus ka Tallinna, poeg kaasas. Hiljem läks poeg Peterburi õppima.

Et noored olid väga armunud, üüriti Tallinnas korter ja hakati koos elama. Siis sai Siiri aru, et edasi enam nii ei saa, peab ikka kodustele teatama. "Siis ma teatasingi kohe väga šokeeriva uudise, sest ma ootasin juba last ka," räägib Siiri ja ütleb, et mõistis juba siis, et see oli emale tohutu löök.

"Nüüd ma mõistan rohkem, sest olen ise ema. Aga mind see ausalt öeldes maha ei lööks. Isegi kui mu tütar hinduga läheks," naerab Siiri.

Mees kadus üheksaks aastaks

Esimest korda mehega vanematele koos külla minnes veendusid aga ka nemad, et tegu on täiesti normaalse, haritud inimesega. "Ei olnud kuskilt põõsa alt!" naerab ta nüüd.

"Mis siis, et veidi tumedama nahaga (muidugi oluliselt tumedama nahaga)," märgib Siiri.

Edasi lugemiseks: