TanjaFoto: AFP / Scanpix
Üritused
8. mai 2014, 14:49

Koreograaf: Tanjat vedas alt tantsuseade, kahju meie tublist lauljast (110)

Koreograaf ja endine balletitantsija Kalju Saareke kirjutas Õhtulehele, et tal on kahju Tanjast, sest palju loodeti tantsule, kuid just see vedas neiut alt.

Saarekese sõnul oleks ta mitme laulu puhul nii mõndagi korrigeerinud ja näiteks Monaco laulja tagant tolle „tritsutaja" üldse ära korjanud.

Edaspidi soovitaks Saareke sellisteks puhkudeks värvata või küsida juhatust mõnelt kogemustega koreograaf-lavastajalt.

"Et saavutada rahvusvaheline tunnustus eurolaval, on vaja siiski oma ala meistri kätt ka tantsuseade puhul. Ja ma ei pea siinjuures silmas üldsegi ennast! Samuti mitte Märt Agu, vaid korraliku haridusega ja oskusega koreograafidest komisjoni," selgitas Saareke.

"Antud juhul on tegu lihtsalt korraldajate puuduliku arusaamaga kõrgest kunstist, sest tõstetega tants peab olema loogiline, siduv ja selle iga liigutus põhjendatud. Antud juhul oli ka seade selgelt alla keskmise!" hindas ta. "Ka Tanja kostüüm polnud lõpuni hästi läbimõeldud."

"Väga kahju, et nii sümpaatne ja tubli tüdruk nii olulisel esinemisel lihtsalt koreograafilise ebapädevuse tõttu talle väärilist tunnustust ei leidnud. Kahju meie tublist lauljast!"