PEALTNÄHA MUSTERABIELU: Francest võis punavaibaüritustel Jeremy kõrval näha ka siis, kui kõmulehed mehe abieluvälisest suhtest pasundasid. Foto: AOP
Inimesed
7. mai 2014, 07:00

Clarksonid lahutavad: kaasal sai "Top Geari" tähe tempudest mõõt täis (5)

Ülimenuka Briti autosaate "Top Gear" juhi Jeremy Clarksoni naine teeb lõpu 21 aastat kestnud abielule, sel ajal on mehel olnud ka mitu kõrvalsuhet. Daily Maili teatel tähistas 52aastane Frances lahutust bravuurikalt – Mallorca päikesesaarel sõbra seltsis pidutsedes.

Frances on lõuapooliku ja eluvennana tuntud Clarksoni (54) teine abikaasa.

Neil on kaks tütart ja poeg. Kerge pole Francesel olnud: juba 2002. aastal väitis üks Briti kõmuleht, et Jeremyt nähti autos kirglikult suudlemas teleprodutsent Elaine Bedelliga.

Fotosüüdistusel sai näha Clarksonit Elaine’iga majauksel kallistamas.

Armuke käis võtetel kaasas

Kolm aastat tagasi levisid kuuldused järjekordsest kõrvalehüppest.

Clarksonit süüdistati salasuhtes ürituste korraldaja ­ Phillipa Sage’iga. Väidetavalt oli telestaaril armuke kaasas "Top Geari" võtetel Austraalias, Lõuna-Aafrikas ja ka Norras. Paarike polnud oma tundeid varjanud ja suudelnud kõigi nähes.

Tookord naeris Clarkson süüdistused välja, väites, et tema ja Phillipa olid lihtsalt kolleegidena veidi tembutanud.

Ent peatselt kirjutasid Briti kõmulehed, et telestaar on kolinud Oxfordshire’i kodumajast välja Londonisse poissmehekorterisse.

Clarkson küll väitis, et kasutab Londoni korterit vaid siis, kui ta "Top Geari" saateid monteerib.

Kuid Clarksonit on sestsaadik nähtud Phillipaga õrnutsemas. Pealegi pidi paljukannatanud seaduslik kaasa võtma vastu veel ühe alandava hoobi – sedapuhku Clarksoni esimeselt naiselt.

Nimelt väitis telekuulsusega paar aastat abielus olnud Alex Hall, et 1999. aastal (kui Jeremy ja Frances olid juba kuus aastat abielus olnud) toimus tema ja Jeremy kirglik taasühinemine. Armusuhe jätkunud aastaid.

2010. aastal langetas kohus Clarksoni palvel otsuse, et Alex ei tohi oma väidetest ajakirjanduses rääkida.

Kuid aasta hiljem loobus "Top Geari" staar eksabikaasat suukorvistamast, öeldes, et kohtukeelust pole mingit kasu – internetis levivad kõlakad nagunii.

Ise on Clarkson eksnaise väiteid kategooriliselt eitanud.

Frances ei kommenteeri

Kolm viimast aastat pole Frances ja Jeremy ühe katuse all elanud, kuid alles kaks kuud tagasi pildistati neid üheskoos.

Väidetavalt üritas paar oma abielu päästa. Ent aprillis käis Frances koos oma parima sõbrannaga Mallorcal meelt lahutamas.

"Selgub, et Francie võttis seal napsi ja lõbutses, sest ta lahutab viimaks Jeremyst. Ta tähistas seda," väitis Daily Maili allikas.

"Kõik tema sõbrad on aastaid oodanud, et ta selle sammu astuks. Lõpuks ta tegigi seda."

Frances ei taha enda sõnul praegu lahutusuudist kommenteerida. Clarksonile lähedane allikas kinnitas Daily Mailile, et too on praegu siiski veel ametlikult abielus.

Kuid lahutus läheb Jeremyle, kelle varandust hinnatakse 35 miljonile eurole, kalliks maksma, sest Frances tegutseb tema mänedžerina ning on mehe säravas karjääris otsustavat rolli mänginud.

Just tema oli sõprade sõnul see, kes utsitas Jeremyt ekraanil agressiivsemalt käituma, et "Top Gear" rohkem kõneainet pakuks.

"Ta on Jeremy Clarkson ainult tänu Francesele," kinnitab Daily Maili allikas.

 

Veel üks skandaal, ja Clarkson saab BBCst kinga

Lahutuskuuldused tulevad Jeremy Clarksonile kehval ajal. BBC oleks talle rassistliku solvangu tõttu äärepealt hundipassi andnud.

Skandaalseid väljaütlemisi harrastav "Top Geari" saatejuht tunnistab ajalehes The Sun avaldatud kolumnis, et BBC on talle andnud viimse hoiatuse: kui ta peaks veel midagi solvavat ütlema, pistetakse talle sulg sappa.

Leivaisa mõõt sai täis, kui kõmuleht Daily Mirror kirjutas, et ühe saate avaldamata materjali seas oli Clarkson kaht sportautot võrreldes leelutanud laste liisusalmi "Eeny Meeny Miny Moe" ja kasutanud selles sõna nigger.

Solvav sõna oli lastesalmis kunagi tõesti sees olnud, kuid nüüdsel ajal asendatud sõnaga tiger ehk "tiiger".

Clarkson tunnistas, et pomises nigger kahel võttel, kuid kasutas kolmandal selle asemel sõna teacher ehk "õpetaja".

"BBC ütles mulle, et kui ma peaksin ükskõik kus veel mõne solvava märkuse tegema, siis mind vallandatakse," kirjutas saatejuht konkureerivas kõmulehes The Sun.

"Isegi peaingel Gabriel näeks ränka vaeva, kui tal selline kirves pea kohal ripuks. On vältimatu, et ühel päeval ütleb keegi kusagil, et ma olen teda solvanud ja ongi kogu lugu."

Varem on Clarkson välja vihastanud näiteks India ja Mehhiko poliitikuid, kui ta on "Top Geari" võtetel nende kodumaad kritiseerinud.

Kui teletäht väitis, et rongi alla viskuvad inimesed käituvad isekalt, tõstsid kära Briti vaimse tervise heategevusfondid.Clarkson on furoori tekitanud ka väites, et streikivad töölised tuleks maha lasta ning võrreldes üht Jaapani autot inimestega, kel on näo peal kasvaja.