TEHNIKAT POLEGI: Tanja naerab, et tema tehnika on minna tantsusaali ja vaadata, kas tuleb välja. Foto: Sander Hesterman (EBU)
Üritused
7. mai 2014, 07:00

Tanja: kõige rohkem on küsitud, kas ma tõesti laulan ja tantsin samal ajal (12)

"Põhiline küsimus, mida mult siin küsitakse, on see, kas ma päriselt ka laulan ja tantsin samal ajal. Vahepeal läksid lahti mingid huvitavad jutud, et ma laulan lindilt, mis on täiesti jabur – Eurovisionil ei saa keegi ju nii teha," räägib Tanja Mihhailova. Eurovisioni lauluvõistluse ajakirjanikud ei suuda ära imestada, kuidas saab ühel ajal niimoodi tantsida ja laulda.

"See on suur kompliment, kui teiste riikide inimesed tulevad küsima, mis mu tehnika on," tunnistab Tanja.

"Ma vist peangi mingi tehnika välja mõtlema. Siiani oleme teinud küll nii, et läheme saali ja vaatame, kuidas hakkama saame. Lihtsalt mine peale ja vaata, et sa ära ei sure," naerab ta.

Ka Mart Normet arvab, et Tanja peaks tehnika välja mõtlema, ära patenteerima ja seda suure raha eest müüma hakkama.

Eesti delegatsioon on Kopenhaagenis Eurovisionil olnud üle nädala. Selle aja sisse on jäänud mõni esinemine ja ka suur avapidu, millele eelnesid käik mööda punast vaipa ja intervjuud. Tanjale oli see elu suurim punase vaiba üritus.

"Päris hullumaja oli ikka, nii palju inimesi oli, kõik pildistasid ja tahtsid intervjuusid. Lõpuks ikka väsitas täitsa ära, see pikalt kontsadega käimine ka."

Tantsupoiss jäi haigeks

Ja ega ka pärast vaibalt maha astumist Tanjale asu ei antud.

"Seal oli nii palju suhtlust, et ma ei jõudnud süüagi. Seal olla väga head toidud olnud, aga ma läksin koju ja võtsin tee pealt mingi piruka," muigab ta.

Kohapeal veedetud aeg on Tanja sõnul olnud mõnus.

"Natuke külm on ja pidevalt peab mõtlema, et tuul kuskilt läbi ei tõmbaks. Päris seda ei ole, et lähen jalutan ringi ja naudin ilma," nendib ta.

Täna astub Tanja lavale näiteks EuroClub’is ja EuroVillage’is.

Kahjuks oli tervisega natuke probleeme Tanja tantsupartneril Argol, kes võitles poolfinaali eelsel ööl väikese palavikuga.

Tablettide abil sai ta selle õnneks alla, kuigi ütleb ka ise, et kunstlikult palavikust lahti saamine pole südamele hea.

"Aga siin pole aega hakata teega möllama."

Poolfinaali eel tundis ta end juba hästi ja palavik oli kadunud.

Mart Normet räägib, et väga palju on ka puhatud, kuna see on sama oluline kui millegi olulise tegemine.

"Puhkama peavad muidugi eelkõige artistid. Seda oleme me igal aastal vaadanud, et me artiste ära ei kulutaks," räägib ta.

Mõne riigi esindajad lasevad lipsu aga ikka väga lõdvaks.

"Eelmisel aastal olid ühed meie naabrid juba enne šõud ilma hääleta ja täitsa surmväsinud. Sel aastal on teistel naabritel nii juhtunud.

Nad panevad lihtsalt siin nii üle – esinevad kogu aeg, hüppavad ringi ja lollitavad. Fännidele on see küll tore, aga me räägime ikkagi kolmest minutist laval, mis on kõige tähtsam."

Suurt melu ei igatsegi

Tanja ütleb, et teab isegi, et päev enne poolfinaali ta kuhugi välja minna ei tohi. "Pühapäeval läks suurem osa euroklubisse pidutsema, aga kuna meid ootas kaks nii tähtsat päeva ees (esmaspäeval oli esimene läbimäng ja õhtul toimus žürii finaal, teisipäeval poolfinaali peaproov ja poolfinaal ise – K. T.), siis mina ilmselgelt ei läinud," räägib ta.

Peale pikkade päevade väsitab ka lavatagune melu.

"Seal ei kuule muusikat, kuna lava taga on pidevalt suur müra – inimesed räägivad juttu, harjutavad, laulavad häält lahti ja annavad intervjuusid.

Seda hetke, kus lihtsalt puhata, sisse-välja hingata ja uue jõuga lavale minna, on väga raske leida."

Tanja ütleb, et kuna ta esineb Eestis väga palju erinevates peokohtades, siis seda suurt melu ja suminat ta tegelikult ei igatse ka.

"Pidutsemine ei ole üldse oluline."

Esmaspäevase läbimängu järel ei tahtnud Tanja intervjuusid jagada, kuna esituse alguses tuli sisse korraldajate tehniline aps.

"Meil on ikka nii, et peaproovis peavad kõikvõimalikud jamad juhtuma. Seal oli probleeme heliga, tuli organisatoorne kala ja mul oli väga raske laulda. Kui see juhtus, siis ma ei saanud aru, kas me jätkame või jätame pooleli."

Seejärel libastus Tanja ühest tõstest maha tulles.

"Kõikvõimalikud asjad juhtusid peaproovis ära."

Õhtune žüriide hindamiseks mõeldud poolfinaal läks Tanja sõnul aga väga hästi – laval esitust lõpetades oli tema näol näha kergendavat naeratust.

"Kõik tuli väga ilusti välja."