Inimesed

Nõukogude kino superstaar Samoilova suri kõigist unustatuna (36)

LISA KOMMENTAAR

norm7. mai 2014, 23:02
Nii juhtub kui sünnid Venemaale....
Noojaah6. mai 2014, 23:58
üks väheseid, keda vaadata kannatas.
Võimalik, et oleks Läänes läbi löönud.
Nõukogude ülemuste jaoks ei olnud lihtsalt mõeldav, et mingi näitleja, pealegi naine, võiks saada maailmas tuntumaks kui nemad ja seda ilma nende loata. Tarvitses andekal inimesel ilmutada pakkumise vastu huvi, kui ta ära märgiti ning kõrgemalt tulnud keelu järel jätkus tagakiusamine aina madalamal tasemel.
Oma alaväärsuskompleksi ja kadedust said isegi majavalitsuse kulid nõnda välja elada. "Ah sina oled kuulus, ah sina pead ennast paremaks, tahtsid välismaale. Meie, rahvas, paneme sind paika".
Teaduses juhtus sedagi, et erialasele konverentsile saadeti isiklik kutse, millega saabus kohale mingi partorg. Korraldajad ei vaevunud lõpuks enam oma iroonilist suhtumist varjama.
tibuśkin6. mai 2014, 22:23
Sõpru-tuttavaid ei saanud tal juba sellepärast enam eriti olla, et suurem osa eakaaslastest-kaasnäitlejatest-kinotegelastest on samuti surnud või kehvas seisus. Elas ta ju siiski väga vanaks. Venelaste eluiga pole just kõrgemate seast, juuakse end surnuuks jne. Ega näitlejadki selles osas mingi erand pole.
Puhka rahus!6. mai 2014, 20:56
Nii juhtub inimeste hoolimatusest.
Jan6. mai 2014, 18:53
Nii see on . Kui iga nädal inimesest ei kirjutata, loetakse "unustatuks". ))))
Näiteks Nõia-Intsu ja Tõnu Aaret mäletab veel keegi ? Need võivad juba end ammu "unustatuks" tunnistada.)))
nimi6. mai 2014, 17:46
puutin lendas ka kurgedega ja paraplaaniga..
Popol Vuh6. mai 2014, 17:32
Ise kodumaistest telekanalitest ammuilma loobunud, vaimse kapasiteedi ja ajaraiskamine. Kui ehk siis ETV päevakajalised saated, dokud. Vene filmid, sarjad olid- on, kohe kindlasti, vaatamist väärt ja seda kuni tänase päevani. Eriti ajaloolised. Suurepärased näitlejad, põnev teemakäsitlus, ülesehitus. Filmid, kuni pisiasjadeni, detailideni paigas. Raha kokku ei hoita. Ja valikut on igale maitsele. Viskaks siia ka lingi, kus taolist kraami lõpmatuseni nautida saab, kuid siis on mu postitus, suht kiiresti siit, looja karja läinud, kadunud.
Muideks, tundke huvi, kui paljud, omaaegsed NSVL tippstaarid, näitlejad olid julgeoleku palgal. Kui koostööst keeldusid, oli näitlemisel, karjääril kriips peal.
Anu6. mai 2014, 13:00
EVE KIVI oleks kaugele pääsenud oma andekuse ja iluga kui ta poleks Eestimaa patrioot
Oscars6. mai 2014, 12:53
Kaks Nõukogude linateost on saanud ka Oscari, mida peetakse veel tähtsamaks auhinnaks ;)
6. mai 2014, 12:43
naisena ilus
näitlejana keskpärane
inimesena eemaletõukav
rahu tema põrmule
arm6. mai 2014, 11:51
Ju siis oli midagi eemaletõukavat, et teda ei tahetud, Näitlejana oli ta vapustav aga eraelus - 4purunenud abielu ja poeg ei tunne huvi, andke andeks aga selles on ta ise süüdi.
peeter6. mai 2014, 11:30
lööge otsingusse sisse kinofilms.tv ja vaadake kõiki filme,mida tahate. Otsige sealt tähestikulises järjekorras.
murueit / 10:246. mai 2014, 11:29
Kas ta ilma lapseta poleks nüüd surnud!?
to 07:396. mai 2014, 11:25
usud ka seda, mida räägid
peeter6. mai 2014, 11:23
Temast on olnud vene TV kanalitel ikka saateid mõne kuu takka. Poeg vist elab tal Ameerikas. Aga küll oli ilus naine ja suurepärane näitleja. Meenutan Anna Kareninat,Kured lendavad j.t. filme !
Unustatud ???6. mai 2014, 11:11
Samoilova sai 2007 a. elutöö preemia 29. Moskva rahvusvahelisel filmifestivalil
vanaema6. mai 2014, 10:48
Vaatan tihti vene kanaleid, seal on dom kinos palju häid nõukogudeaegseid filme, pühap oli jah kured lendavad. siin on paljud maininud kanal 2 ja ka mujal neid totakaid usa filme nii kilode ja ämbriga, kellele need mõeldud on, ei saa aru+ veel õud pikad reklaamid vahele- täitsa mõtetud filmid!
Samoilova oli kõige ehtsam Anna Karenina, kõik muud osatäitjad pole selle karakerile pihta saanud üheski filmis, kahjuks.
Üksinduses võib surra nii siinpool kui sealpool ookeani, see sõltub küll eluviisist rohkem,kui riigikorrast.
oh taevas6. mai 2014, 10:44
õhtulehe pealkirjad! Absoluutne vale. Kõigist unustatuna? nagu näete kommentaariumist, kulla ajakirjanikud, isegi eestlased mäletavad
MOSFILM6. mai 2014, 10:25
SEE VALIKULINE MÄLU ON NEILE OMANE...
DOK.FILMIDES ON NÄIDATUD KUIDAS VENE ENDISED KULTUURITEGELASED ELAVAD PEA PRÜKKARI TASEMEL VAESUSES JA SIIS KUI LAHKUB SIIT ILMAST PLÄÄGUTAVAD MEEDIAS, ET LAHKUS HIRMUS KUULUS, HIRMSALT ARMASTATUD, HIRMSALT TEENELINE JNE - AGA KUS VAHEPEL OMA ARMASTUSEGA OLDI...? PUTIN VÕIKS OMA PALEE MUSTA MERE KALLASTEL KULTUURITEGELASTE PANSIONAADIKS TEHA VOT SEE OLEKS TUNNUSTUS!
murueit6. mai 2014, 10:24
Inimene elab oma elu ise selliseks nagu see on.SEEGA EI TOHIKS SELLISTEL STAARIDEL ÜLDSE LAPSI OLLA,SEST TEMA NEID JU EI KASVATA. MINGIT LAPSEARMASTUST OODATA EI OLE. Oma bioloogilist rolli täidetakse hambad tangis jumal teab mille nimel,lapse enda õnneks küll mitte.
arvan6. mai 2014, 10:24
sama,lahkunud on parim näitlejanna ,kelle Anna Karenina jääb ületamatuks.Vene filmid olid parimad.Praegu on ainult tapmine ,lõhkumine ükskõik millist filmi vaatad ,Ka kirja järgi komöödias on kindlasti vägivald ja keegi saab pähe ,keegi visatakse alla ja nii ongi ,et filmi kus peaks olema mingi õpetuseivas see ,kuidas käituda ,kuidas suhelda ,seda tänapäeval ei näe.Ainult jõhkrus müüb .Seepärast ei vaata juba ammu enam teisi kanaleid ,ETV on ainuke kus midagi mõistlikku.Venelased ju väga hindavad oma staare ,ei taha uskuda et Samoilova täitsa unustatud oli.Olgu muld sulle kerge.Sind mäletatakse.
ei noh6. mai 2014, 10:23
Kujutan ette, kuidas poeg internaadis oli kuude kaupa ja ema igatses. Süüdistada teda nüüd julmuses? Kui inimene on valmis karjääri nimel minema üle laipade, siis peaks ta olema valmis ka tulemuseks.
Ehh6. mai 2014, 10:18
Meenub veneaja multikas rohutirtsust, kes suviläbi pidu pani.
Millepoolest on treial või näiteks poemüüja halvem, et just näitlejat peab elulõpuni kätel kandma. Mida külvad seda lõikad.
...6. mai 2014, 10:03
vene filmide austaja6. mai 2014, 09:46
alles pühapäeval oli vene kanalil Kured lendavad.Kahjuks olid mul külalised ja ei õnnestunud taasvaadata.Tõesti kahju,et meil ei näidata vene filme.Kas tõesti on viha nii suur?Mina jälle ei vaata neid õudukaid,ulmekaid ja tapafilme,millest meie telekanalid on üle ujutatud.Eriti enne magamajäämist võid vaadata vaid ETVd.
Mäletan6. mai 2014, 09:44
Valasin ka mina oma pisaraid filmi "Kured lendavad" vaadates. Oli väga ilus ja liigutav film. Ma ei usu, et ta unustatud oli. Venemaa hindab oma staare väga. ilmselt suurt menu teinud inimesed elu teiselpoolel ise murduvad. Elavad ja tahaks ikka elada hiilgusega. Aga vanadus?
Ei mäleta nime ,aga oli üks särav vene komöödia naisnäitleja, mängis paljudes filmides, ka lõpetas oma hiilgava elu üksinduses. Nägin tema kohta seda ka ühel vene kanalil. Hakkas varjuma, ei hoolitsenud enam enda eest. Eks hiilguse tuled kustutavadki inimese. Tahaks ikka olla sama kuulus, sama ilus.
to: väga6. mai 2014, 09:07
Mine nüüd oma mölaga. Kuhu see Eve Kivi oleks oma andekusega väljaspool Eestit pääsenud?
NTO-26. mai 2014, 08:56
Eestis ei suudetud isegi Kalmer Tennossaarele väärilist vanaduspõlve kindlustada! Väideti, et pole raha, sest kõik kadus poliitmaastikule ja pankadesse.
väga6. mai 2014, 08:11
kurb lugu ja näide kuidas võim teeb inimese madalamaks kui muru. Piisas lääne poole huvist ja inimene ei saanud oma andele n-liidus vastavat tööd. Julgeks isegi arvata, et Samoiloval võis olla mitmeid vestlusi organitega, kes tegid tema näitlejatöö võimatuks, kui võim kellegi ebasobivaks kuulutas siis ei tehti kõigile tema tööandjatele ja lähedastele selgeks, et suhted temaga ei soovitavad. Samoilovat võiks võrrelda vabalt Elizabeth Tayloriga- sama maagiline silmavaade ja naeratus ning iseteadlik uhkus...venemaa on suur riik ja näitlejaid on palju ning igal aastal võib kuulda lugusid unustatud näitlejatest, kes lahkuvad siit ilmast.
Ideaalne remont6. mai 2014, 08:11
Aga PBK "Ideaalse remondi" saade pühapäeval oli ju värske, kuna talle tehti köök ja esik just 80ndaks sünnipäevaks.
hm 6. mai 2014, 08:06
f--king nõukogude võim, kes hävitas inimesteb elusid ja karjääri - selline näitlejanna oleks pidanud saama võimaluse särada filmides, mitte mingites labastes gatrollides.
Parim Anna Karenina minu jaoks
to: nii ta on6. mai 2014, 08:04
Mis siin Eestimaal siis parem on. A. Lundver elas ka ju vaesuses oma närudas Eesti pensis. Suri hullumajas ära.
Jane6. mai 2014, 07:59
See saade PBK 1-s oli ju kordus, mis oli salvestatud
mitu aastat tagasi.
Just6. mai 2014, 07:57
eile oli PBK 1-s temaga saade !
Kohal olid poeg , poja isa jt
nii ta on6. mai 2014, 07:39
Nii juhtub, kui oled staar Venemaal, mitte Hollywoodis.
yks eit6. mai 2014, 07:30