AITÄH: Juubilar Priit Pajusaar on oma sünnipäevakontserdiga rahul. Foto: ARNO SAAR
Inimesed
3. mai 2014, 15:00

Pajusaare juubelil kõlas hulganisti lastelaule

Helilooja Priit Pajusaare loomingu võib laias laastus jaotada kaheks. Esiteks "Kaelakee hääl" ja teised eurohitid, mille järgi teab teda laiem üldsus. Teiseks kolossaalne toodang lastelaule.

Neljapäevasel sünnipäevakontserdil Nokia kontserdimajas võis aimu saada mõlemast. Aastal 2014 kõlavad sellised palad, nagu 1997 Eurovisioni kohalikus finaalis figureerinud "Aeg" Maarja-Liis Ilusa ja Hanna-Liina Võsa esituses kummastavalt nostalgiliselt.

Kes ei mäletaks neid üheksakümnendaid, kui Pajusaar koos kolleeg Glen Pilvrega oli regulaarselt platsis pea igas Eesti eelvoorus.

Pärast "Eurovisiooni" muutumist "Eesti lauluks" on helilooja peamine aur kulunud lastelauludele. Pajusaar on produktiivne mees: nagu kuulutab õhtujuht Sepo Seeman, on ilmunud üheksa lastelaulukogumikku.

"Teatris ei või puupsu teha, nätsu jätta tooli taha..." kõlavad Leelo Tungla read laulust "Teatris ei või sülitada", muusika autoriks mõistagi Pajusaar.

Varsti kargleb lavale koeratüdruk Lotte Gerli Padari kehastuses - sellegi tegelase juures on mees tegev olnud. Pajusaar on Vanemuises etendunud koguperemuusikali "Detektiiv Lotte" helilise külje autor.

Muusikaliste etteastete vahele pikitud videoklipid ja pildid näitavad helilooja muutumist läbi aegade: väikesest poisist (kes väidetavalt olla teel muusikakooli katsetele nutma puhkenud!) läbi tandemi Pilvre-Pajusaar kuldaegade kuni tänaseni, kui juubilari juuksepiir juba mõnevõrra taganenud.

Kõige viimasena tuleb lõpuks "see" laul. 18 aastat pärast esmaesitlust astuvad koos lavale Ivo Linna ja Maarja-Liis Ilus.

Õhk on äratundmisrõõmust tiine.