SÕUAVAD ABIELURANDA? Paistab, et George Clooney on advokaat Amal Alamuddinina viimaks ometi leidnud naise, kellele ta on valmis pühenduma pikemalt kui paariks aastaks. Jääme pulmakellade helinat ootama. Foto: AOP
Inimesed
29. aprill 2014, 07:00

Viimaks ometi! Lootusetu poissmees George Clooney palus kallima kätt (3)

Kurikuulsa südametemurdja George Clooney käevangust on aastatega käinud läbi rida kaunitare, ent ükski neist pole suutnud teda taltsutada. Näib, et liibanoni jurist Amal Alamuddin on Clooney mõtted viimaks abieluradadele juhatanud. Paarile lähedane allikas kinnitab, et filmitäht ei kavatse enam õielt õiele lennata: "Nad plaanivad igavesti koos olla."

Kõlakad sellest, et igavese poissmehe kuulsusega George Clooney (52) on lõpuks abieluettepanekuga maha saanud, hakkasid kulutulena ringlema juba eelmise nädala keskpaigas, kui tema viimase vallutuse, liibanoni juurtega Briti advokaadi Amal Alamuddini (36) vasaku käe sõrmusesõrmes nähti säramas hiiglasliku briljandiga ehet.

Kui paar neljapäeva õhtul koos Clooney äripartneri Rande Gerberi ja tema abikaasa Cindy Crawfordiga Malibus peenes suširestoranis einestas, märkasid ümberkaudsed, kuidas Alamuddin Crawfordile uhkelt sõrmust näitab.

Meelelahutusuudiste saade "Entertainment ­Tonight" viskas õhku küsimuse, kas tegu on kihlasõrmusega.

Kaks allikat aga väitsid ajakirjale People, et õhtu varem paistsid Clooney ja uhket sõrmust kandnud Alamuddin ühes teises Los Angelese restoranis sõprade ringis midagi tähistavat - ilmselt kihlumist?

Clooneyt ja Alamuddinit tundva allika sõnul on kahtlustustel tõepõhi all ning näitleja ja režissöör olevat kallimat naiseks palunud üsna hiljuti. "George ja Amal püüavad tähelepanust hoiduda, kuid tundub, et kihlust nad eriti varjata ei ürita. Minu arvates tahavad nad, et neile kallid inimesed teaksid, et nendevahelised tunded on tõelised ja nad plaanivad igavesti koos olla," rääkis allikas People’ile ja lisas, et kindlaid pulmaplaane siiski veel paigas ei ole.

Samal ajal avaldas ka New York Posti allikas: "George ja Amal lootsid, et kihlus ei tule kohe välja, kuid nad ei suuda varjata, et on väga õnnelikud."

Twitteriski soovitakse Clooneyle õnne, ent tema pressiesindaja Stan Rosenfield pole kihlust kinnitanud. "Tema eraelu ma ei kommenteeri," lausus Stan meediaväljaannetele.

Naljakal kombel ei ole paar, keda nähti esimest korda avalikult koos sügisel, kinnitanud avalikult oma suhetki. Kui Clooneyt ja Alamuddinit pildistati oktoobris Londonis pärast ühist õhtusööki koos autosse ronimas ja lõbusalt naerdes ära sõitmas, kostis Rosenfield, et nad on lihtsalt sõbrad.

Mõne allika väitel on paar kohtingutel käinud juba möödunud suvest. Veebruaris võttis Clooney Alamuddini kaasa Valgesse Majja oma viimase filmi "Monumendimehed" erilinastusele.

Nad olnud üritusel justkui teineteise külge liimitud ning liikunud sealt edasi kaelakuti. Märtsis puhkasid armunud Seišellidel ja nautisid seejärel Tansaanias safarireisi, kuu lõpus käisid nad topeltkohtingul koos näitlejanna Emily Blunti ja tema abikaasa John Krasinskiga.

Esimene abielu püsis neli aastat

Kui Clooney seniste väljavalitute hulka on kuulunud šõumaailma tegelased – näitlejad, modellid ja telenäod –, ettekandjad ja maadleja, siis Oxfordi ülikoolis ja New Yorgi ülikoolis õigusteadust õppinud Alamuddin on hoopis teist masti naine. Edukas advokaat, kes spetsialiseerub rahvusvahelisele õigusele ja inimõigustele, teeb tihedat koostööd ÜROga. Muu hulgas annab ta juriidilist nõu Kofi Annanile, kes on ÜRO erisaadik Süürias. Samuti on ta nõustanud Süüris ja Liibanoni küsimustes Valget Maja.

Lisaks esindab ta WikiLeaksi asutajat Julian Assange’i, kes Londonis Ecuadori saatkonnas redutades Rootsile väljaandmisest hoidub. Alamuddin, kes valdab soravalt inglise, prantsuse ja araabia keelt, on ka mitmete õigusalaste publikatsioonide autor ja toimetaja. Ilmselt on poliitiliselt aktiivne Clooney, kes on agaralt sõna võtnud ka Süüria kriisi küsimustes, leidnud viimaks partneri, kes teda ka vaimselt köidab ja kellega teda seovad ühised tõsisemad huvid.

Paljud ehk ei mäletagi enam, et Clooney on tegelikult korra abielus olnud: 1989. aastal viis ta altari ette näitlejatari Talia Balsami, kuid nende liit püsis vaid neli aastat. Mees on hiljem kahetsusega tunnistanud, et poleks pidanud tol hetkel kellegagi abielluma ning tegi sellega Taliale ülekohut – lahutus olnud üdini tema süü.

"Ma ei ole iialgi abielu ja lastesaamise poole püüelnud," möönis Clooney eelmise aasta lõpus Enquirerile antud intervjuus, ehkki lisas, et tal ei ole selle mõtte vastu otseselt midagi, sest ta kasvas ise üles armastavas perekonnas.

Filmitäht nõustus, et selles on midagi veidrat, kui 50ndates mees ikka veel pereisa pole. "Aga mida ma peaksin tegema? Kas ma peaks teatama "Mul tuleb otsemaid lapsed hankida!", välja tormama ja kellegi rasestama?" arutles ta.

Aastaid on Clooney pidanud rinda pistma kuulujuttudega, et naistemehekuulsuse varjus on ta tegelikult gei. Mees ise on selle üle nalja heitnud ja selgitanud Enquirerile, et tuline eitamine solvaks ju geikogukonda.

30 aastaga 16 naist, või veel rohkemgi?

Paadunud naistemehe George Clooney suhteajaloo kokkupanek on kaelamurdev ülesanne. Erinevad allikad seostavad teda kümnete ka kümnete naistega, kuid ta ise on paljud suhtekõlakad ümber lükanud.

Viimase 30 aasta jooksul on Clooney kallimateks kindlasti olnud järgmised naised:

• Näitleja Judie Aronson, 1983?1984

• Näitleja DeDee Pfeiffer, 1985

• Näitleja ja modell Kelly Preston, 1987?1989

• Näitleja Talia Balsam, 1989?1993 (abielule eelnes kokku-lahkusuhe alates 1984. aastast)

• Näitleja Denise Crosby, 1990ndate esimeses pooles

• Näitleja Kimberly Russell, 1995

• Juuratudengist ettekandja, hilisem telepersoon Céline Balitran, 1996?1999

• Näitleja Brooke Langton, 1999?2000

• Näitleja Traylor Howard, 2000

• Näitleja Renee Zellweger, 2001

• Filmitegija ja näitleja Jennifer Siebel, 2002

• Telenägu ja modell Lisa Snowdon, 2000?2005 (kokku-lahku)

• Modell Monika Jakisic, 2007 (väidetavalt käisid nad juba 2004. aastast aeg-ajalt kohtinguil)

• Kokteiliettekandja Sarah Larson, 2007?2008

• Modell ja näitleja Elisabetta Canalis, 2009?2011

• Endine maadleja Stacy Keibler, 2011?2013

Peale nende 16 naise on Clooneyt paari pandud mitme kuulsusega, keda ta ise nimetab kalliteks sõpradeks: näitlejannade Julia Robertsi ja Ellen Barkini ning telenägude Mariella Frostrupi ja Karen Duffyga.

Mitme allika põhjal oli Clooneyl pikki aastaid (2002–2008) kokku-lahkusuhe näitleja Krista ­Alleniga, ent ta ise on seda eitanud. Samuti on meedia teda paari pannud näitlejate Elizabeth Daily, Winona Ryderi, Lucy Liu, Teri Hatcheri, Charlize Theroni ja Anna Frieliga, modellide ­Naomi Campbelli ja Vendela Kirsebom Thomesseniga ning pornonäitleja Ginger Lynn Allen ja endise iluuisutaja Cerlette Lamme’iga.